torsdag 5 november 2009

en solidarisk spruta

Fryser och känner mig yr. Det värker i bröstet och andningen är ansträngd.
Var tidigare och vaccinerade mig mot nya influensan och har nu en släng av biverkning. Säkert inbillad men jobbig ändå tills det lagt sig.

Det var inte en jätte lång kö och det fungerade väldigt bra på VC Väven. Mycket som annars inte har funkat där...
Kändes självklart med vaccinet för både mig och filfen, inte så mycket att fundera på trots skräckpropagandan. Är för egen del inte särskilt rädd för flunsan men vill skydda Milo (som ju inte får sprutan) och eventuellt andra jag kommer i kontakt med. Hänger ju mycket på cafeér och går på ÖF bland annat. En solidarisk handling som är väl värd sin frossa.

10 kommentarer:

Fröken Ellinor sa...

Har en sambo som ligger totalt däckad nu på grund av sprutan. Krya på dig!

Anonym sa...

Det tar någon dag innan det försvinner sen kommer det värka i armen i ett par dagar. Kändes som om den skulle spricka. Men vad gör man inte för sina guldklimpar (har två killar en snart 9 mån och en på snart 3 år). Ska försöka övertala min man att ta den. Åh vad jag skulle vilja veta vem som kommer sig för att stjäla ur en barnvagn...folk har inga hämningar längre. Ha en bra dag./Therése i Kalmar

Anonym sa...

Har även själv fått infuenssa sprutan för några dagar sedan . Även jag kännde av lätt illamående och yrsel . Senare på kvällen blev jag väldigt väldigt frusen samt öm i armen . Det var precis som om man hade en isande kyla inombords . Min syrra som är sköterska sa att det är kroppen som bekämpar antikropparna och det är bra att kroppen reagerar . Idag har jag varit med min son som är 5 år och vaccinerat honom . Än så länge mår han bra men vi får se inatt . Har laddat för en ev. vaknatt .

Anonym sa...

Så har jag också resonerat. Eftersom jag har en liten son som bara är 7 veckor, och därmed inte får vaccineras, så vill jag tacka dig och alla andra som minskar den smittspridning han utsätts för.

Jonna, jag vill också tacka dig för din underbara blogg. Jag har inte vågat läsa den innan min son var född. Men nu sträckläser jag och jag tänker mycket på er. Jag blir så glad av de inlägg som är glada, eller när du skriver om smärta som är mer uthärdlig nu.

Dessutom gör du helt rätt i att gnälla ibland. Jag läste innan idag ett inlägg om att du fick kommenterer om att "gnälla i onödan". Jag har en vän som sett och varit med om fasansfulla saker och han brukar alltid säga att livet är underbart om man har det så bra att man kan gnälla om mindre bekymmer. Så gnäll på om det lilla när livet är lätt.

Vero sa...

Familjen skulle ner idag och ta sprutan, men det blev inget. Alla är förkylda och den enda som är frisk är jag och jag får inte ta den....

Anonym sa...

Jonna, läste idag på SVT:s hemsida att barn över 6 månader snart kommer kunna vaccineras. Min son är jämngammal med Milo. Hur kommer ni att göra? Jag känner mig rädd för att eventuellt vaccinera honom. Både jag och min man vaccinerade oss igår, skitont i armen, men det får det vara värt! Stor kram och hoppas att det inte gnisslar lika mycket i din och Marcus relation fortfarande.

Anonym sa...

Krya på dig , notera alla biverkningar o meddela VC.Gå dit om du blir riktigt dålig nu.kram

Anonym sa...

Det här vaccinet ger tydligen lite biverkningar, men dom ska ju vara snabbt övergående och betydligt lindrigare än om man får flunsan.
Helt klart rätt att ta av er att ta sprutan framför allt för att skydda Milo. Men ev kommer man ju att ändra reglerna även för så små barn som Milo, så att man ska kunna vaccinera även dessa. Ja, det ger sig väl under närmaste dagarna kan jag tro.
Jag kommer inte att få min spruta förrän nästa vecka enl vårt landstings regler, så det är bara att vänta snällt.
Hoppas dina biverkningar börjar avta nu och i morgon är dom säkerligen helt borta! Klarade sig Marcus utan några biverkningar alls?

Till något annat - STOR KRAM till Milo idag på hans alldeles egna dag!
//Maggan1

Anonym sa...

Jag fick INGA biverkningar alls. Så det är inte så att man måste bli sjuk av den...

Anonym sa...

Jag tog sprutan för tre veckor sedan och jag fick inte heller några biverkningar. Så som sagt, man måste inte få det :)