onsdag 11 november 2009

helt normal

Tog en liten prommis på stan med Milo och handlade vällingverk. Ska såååå försöka fixa det till honom när han vaknar runt tre. Sååå!
Heja mig.

Fy för i satan vad skönt det är att slippa det där hormontillskottet. Riktigt känner hur halten progesteron sjunker as we speak i samma takt som mungiporna dras upp och humöret stabiliseras.
Det är inte nådigt allt man utsätts för i hormonväg bara genom att vara kvinna. Men visst, alternativet hade aldrig gått. Tänk er män med PMS en gång i månaden. Nej just det, går inte att ens tänka. Tillräckligt nära undergång kommer vi allihopa varje gång de är förkylda och det räcker.

Mitt braa mående började imorse. Utvilade tuttar och utvilad Jonna med underbara dansprogrammet hägrandes vid elva (Maggan1: nu har du chansen igen att se från första början!). Sen fortsatte det av bara farten med god lunch och trevlig samvaro.
Väl hemma på eftermiddagen hade jag fått brev från KK och varje gång det händer stelnar vi till, glömmer allt annat och i det närmaste med hysterisk iver rivs kuvertet upp.
-Bästa Jonna V!
Aldrig bra med bästa hinner jag tänka, eller utropstecken. Det tar en evighet till nästa rad en centimeter ner och jag tror att jag i ren förvirring till och med läser den blanka raden däremellan. Sen...
Provsvar idag visar...
ja vadå?
...att senaste provet var...
ja säg?!
...helt normalt.
Ja! Jippie! Helt normalt är allt vad jag vill läsa och höra. Jag är normal, mina celler är normala! Heja heja. Då blöder jag iaf inte av den anledningen. Yes yes yes. Normala jag. Nästa koll om två år och för en sån som mig som varit där var tredje månad i ett decennium med max ett års uppehåll emellan, känns två år som för alltid. Och just i detta nu låtsas jag att jag för alltid kommer vara helt normal!
Yes.

8 kommentarer:

Finnpajsaren sa...

Men du. Jag orkade aldrig gå upp och mecka med välling mitt i natten utan hade en sån färdig i tetra bredvid sängen som jag bara öppnade och hällde ner i flaskan. Min dotter åt det utan att det värmdes alls. Testa?

ylwa sa...

Grattis till helt normala testresultat!

Mitt bästa tips vad det gäller nattvälling är att skaka ihop en flaska på kvällen och ställa in i kylen. Då går det lätt att snubbla upp på natten och bara värma :)

Mullis ska bli smalis sa...

Jag har alltid kört termos med var,mt vatten bredvid sängen & pulvret färdigtmätt i en flaska bredvid. Bara vakna hälla på vatten, dvänd upp & ned dunka ett par gånger & skaka! (Ha en tom flaska och häll upp vattenmängden i den tomma flaskan innan du häller den på pulvret om du är osäker på hur mkt vatten de ska vara när det redan är pulver i flarran)

GOOD LUCK!

Ditte sa...

Grattis till normalt provsvar
och lycka till med vällingen i natt!

Desirée sa...

Härligt att höra att proverna var okej! Håller med dig om att det ALDRIG hade funkat om killarna hade haft PMS, log brett näär jag läste det :) Lycka till med gröten ;) kram

mrsjones sa...

Heja välling och heja normala provsvar! grattis är nästan på sin plats.

kram

Anonym sa...

Bara ett helt kort litet svar innan sänggåendet:GRATTIS till normala provsvaret. Jag blev så himla glad när jag läste här!
Tack också för att du påminde mig om dansprogrammet, har sett nästan hela programmet (missade första kvarten)! Stepparna gillade jag stenhårt! Men flera var duktiga. Sen var det en snubbe med knälånga vita shorts, som man kan undra en del över. Men ska försöka komma ihåg nästa avsnitt.
Läser i övrigt in att dagen varit mestadels bra och det glädjer mig verkligen!
Ha det gott. Hoppas natten blir bra!
Kram från Maggan1

Anonym sa...

Här sitter jag mitt i natten och önskar att alla härliga mammor och barn sussar gott. Min minsta och jag har legat lite däckade i något magskit nästan en vecka. Men känns lite bättre!

Min tjej är fyra nu och ändå känns det som igår när jag vankade runt med henne vid tutten. Hör på detta!
Jag hade henne i min famn på Ikea och överallt medans hon ammade samtidigt. Gick inte annars*suck*

Hade inte kunnat amma mina första två och sen opererade jag titsen...
(förminskade), och voila då fick jag ammat för första o enda gången. Det tog slut mellan exet och mig när jag väntade vår dotter. Och när hon föddes sov hon inte EN enda natt mer än två tre timmar i stöten på ca 10 veckor.

Hon satt fast vid mina bröst och jag stod ut tills hon var runt 8 mån. sen köpte jag välling och hjälp var hon kräktes. Så en härlig klok barnmorska tipsade om majsvällingen! Tack gode Gud för den säger jag! Inga fler kräkningar och sömnen blev bättre.

Härligt att provsvaren var bra! Då kan oron släppa. Jag hade också blödningar länge men de avtog när jag slutade att amma!

Lycka till med tuttavvänjningen! Tänk om man kunde säga det till alla bröstfixerade män också:-)

/Maria