tisdag 23 mars 2010

familjen njuter två korvar i sås











Ikväll lagade jag rätt lätt. Alltså den lätta eller snabba rätten av fem och det var fullkornsfusilli med het chorizo och en mildare korv i mustig paprikasås och vilken succé det blev! Sjukt gott. Paprikasåsen smakade verkligen paprika med touch av vitlök och spiskummin. Supersupergott! Den ekologiska röda paprikan är ju något söt så det passade fantastiskt bra ihop med de smakrika korvarna. Även Milo älskade pastaskruvarna i såsen och låter hälsa mums!

Recept för 4 personer.
1. Hacka en gul lök och 2 röda paprikor i bitar. Bryn i lite olja med 2-3 klyftor pressad vitlök, ha i 3 tsk spiskummin, salt och svartpeppar. Häll över i en burk och stavmixa slät med ytterligare lite olja och en tsk vinäger. Kan ev. ha i lite vatten med.
2. Bryn korvarna (här användes 250 g chorizo och 25o g bondens vitlökskorv som var mild men låt tycke och smak avgöra. Ta dock köttiga (94-97%) korvar med mindre fett) som du skurit lite på snedden i pannan och häll över såsen. Låt allt blandas och puttra ett tag.
3. Koka under tiden valfri pasta i rätt mängd (fusilli eller någon annan som såsen kan fasta i och på, helst ej bandvarianter) och blanda gärna sen för bästa smak pastan i såsen (om den finns i traktörpanna tex) precis innan den är klar och låt puttra färdigt en kort stund bland korvarna.
Färdigt.
Servera till en liten sallad med tomat, gurka och majs t ex och riv (ej nödvändigt) parmesan över.
(Matkassen kostar förövrigt 729 kr per fem rätter för fyra pers och kommer varannan vecka -lagom. Och det är mycket mat! Ekologiskt och färskt. Recepten är sammansatta av en dietist och det märks för det känns fräscht men är mycket gott allting. Första provkassen kostade 499 kr vilket är galet billigt om man som jag jämför med Konsum.)

Måstet är tyvärr inte gjort, flyttade precis över det till imorgon men jag tackar igen så mycket för tipsen! Tror jag vet vart vi ska vända oss nu.

9 kommentarer:

Bongo sa...

Vill bara varna dig: Tänk på vilka böcker du läser för dina barn! Min grundliga undersökning visar att det mesta är lögn!!

Anonym sa...

Först - det här med vilka böcker man läser för sina barn - varifrån kom det. Har jag missat nåt nu igen?
Tack för bilder, tack för recept, tack för info om matkassarna! Priset är ju helt ok tycker jag, att man får input om vad man ska laga är helt ok, att man får alla ingredienser levererade till dörren är mer än helt ok! Hoppas dom kommer igång här snart, för då ska jag minsann prova också!
Får se om du hinner med ditt måste om Milofotografering i morgon. Själv har jag ett foto (som förstorats till en tavla) på hela familjen, i vårt fall föräldrar och 2 barn. Jättekul att ha så här ett antal år senare!
Ha det gott. Kramar till er från Maggan1

Anonym sa...

Rätten ser syndigt god ut!
Av minerna att döma så var den det också.. speciellt Marcus, ser ut som han faller i trans, hahaha :)
Jättekul bilder!

Jag ska laga denna rätten när någon vill komma och äta lunch med mig.
Kram och bra dag-önskan till er!/Tuvstarr

Anonym sa...

Hmmmm undra vilken sida i "Jonnas kokbok" den här rätten kommer att hamna på;)

Kramar
/Madeleine

Anonym sa...

bongo har så rätt. speciellt sagoböcker ska man akta sig för. mycket är påhittat där ;)

Anonym sa...

Hahaha,sådär brukar vi också se ut när det vankas god mat! Undrar även jag om detta prat om böcker här? Måste missat något.Hoppas du hittar en bra fotograf,svartvita bilder brukar oftast bli bäst och håller längst eftersom färgerna kan bli så konstiga med tiden men det kanske är högre kvalitet nuförtiden och ALLA bilder på ens barn är ju SJÄLVKLART de finaste fina. Kijan

Anonym sa...

Härliga bilder men en stilla undran - varför har Marcus nr 23 på sin tröja och inte 10 som det trogna Tottifan han (liksom jag) är?!

Sirkka´s photo and art sa...

Mumsigt värre...

Anonym sa...

Mycket god mat, var tvungen att testa!