torsdag 12 juli 2007

fast först blir det vackra Venedig

Om en vecka landar vi i världens saga. Det blir en välbehövlig paus från allt vad verklighet heter. Bara att gå runt och titta på allt det vackra där är för själen som ren syre i blandning med lite annat är för lungorna.
Det blir fjärde gången i Venedig för mig och även om varje gång alltid kommer vara som den första betyder fjärde att man vet vilka områden man i lugn och ro kan visstas i om man inte vill trängas i timmar med horderna av amerikanska turister som alltid står och går, även om både stå och gå är en överdriven beskrivning av deras rörelse, till eller från Markusplatsen och eller i gränderna runt Rialtobron.
Nu fjärde gången ska jag vandra vilse med flit och bara vara där! Kika in i kyrkor jag möter, tända ljus för de små liv som aldrig får levas, gå över broar som promenerats på i hundratals år, sitta på barer och titta på folk.
Bara låta själen andas, andas och andas paus och låtsas att jag är en del av sagan.
Längtar.

6 kommentarer:

Lammhults-Malin sa...

Venedig - vad mysigt det låter! Det är ni väl värda, bara njut och ät pasta för mig med. :-)

Anonym sa...

Har spanat in en resa till Paris nu, väntar bara svar från kompis. ;) Jag vill dit och fota. Gator, gränder och mode. Så det blir en kortis isf. Var där när jag var 14 och jag förstod nog inte så mycket av grejen då, haha.

Venedig hade jag inte tänkt så mycket på förrän Skandevall som jag hade praktik hos i våras var där och gjorde ett reportage. Wow, vilket ställe! Dit måste jag och fota och åka gondol! :) Svindyrt hörde jag men en upplevelse man måste vara med om...

Japan är verkligen en helt värld för sig. Sushi är mumma! Dock nästan _för_ färskt där... Men gott! Ska lägga upp ett gäng bilder på min hemsida från vår resa så får du kika lite. :)

Anonym sa...

Venedig är en skitstad. Italien börjar och slutar i Rom. Cassino, Ostia, Frascati och inte minst, Olympiastadion. Detta ljusblåa tempel!

finnjonna sa...

lerneby: Du är bara anundsjuk! He he. Ska tänka på dig och dina ljusblå tempel när vi sitter och ser solen gå ner över kyrktak och torg nästa vecka.

Anonym sa...

lerneby är en okultiverad laizale som skulle älska venedig om han bara vågade...

Anonym sa...

Venidig är bara dimma och elände. Ska åka tilL Rom i höst då kan ni sitta där och hänga i er kajak eller vafan det heter.