måndag 16 juli 2007

finsk ångest och skrubbmani

Vad det blir rent! Skulle kalla det skitrent, men i sammanhanget känns skit helt fel eftersom just det är ett minne blott nu. Har en riktig skrubbardag här med folköl och finsk musik. Svärmor kommer imorgon och ska vara kattvakt medans vi njuter Venedig i ett antal dagar. Bra att vi får besök ibland, annars skulle det aldrig bli så här skinande.
Lite senare ska jag intaga belöning i form av ett glas vitt vin och lite gott att äta tillsammans med Jessica. I två månader ca har vi väntat på den rätta sortens väder och lust och äntligen idag verkar det som att allting stämmer. Två kärringar kallar Marcus oss och vårt dagliga ska-vi-eller-ska-vi-inte-ut-velande, men no more vel, för idag ska kärringarna ut!

Smakprov på hur finsk städmusik kan låta

en med ton av ångest: http://www.youtube.com/watch?v=K38Za5Q6N4s&mode=related&search=

och två lite roligare: http://www.youtube.com/watch?v=NfdyoICaImI&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=F2COAdcrLrE&mode=related&search=

Rent blir det!

5 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=tD3rubamuD4

Där har du kärlek.

Madde (maddepladder) sa...

Svar på kommentar:
Vassego! Nej fast det är inget att tacka för, jag skriver alltid på min blogg om saker jag gillar och dit hör ju din blogg så, tack själv! :-) Jag brukar söka på "maddepladder" också men jag hamnar oftast bara på tusen ställen på Internet där jag själv har skrivit nåt!

Anonym sa...

Hoppas att ni får det kanonbra i Venedig. Verkar ju vara ett häftigt ställe.

Ta hand om varandra.

Anonym sa...

Hittade hit via Marcus sida och ville bara tacka för de jättebra musiktipsen. Är själv halvfinne och lyssnar alldeles för lite på finsk musik. Det ska nog bli ändring på det. Det är något speciellt med den vemodiga tonen som ofta finns i finsk musik. Som sagt var tack!

finnjonna sa...

Frida: varsågod! Finsk musik är underskattad. Det kommer fler tips framöver! håll utkik.