onsdag 11 juli 2007

vad göra?

Har emellanåt (läs ofta) väldiga insomningssvårigheter som det ju så fint heter.
Kan fan inte somna -kallar jag det.

5 kommentarer:

Lammhults-Malin sa...

vad jobbigt att inte kunna sova. ring mig så pratar vi en stund, gumman. ;-)

Anonym sa...

Jag slutade sova för tio år sedan. Livet blev för tungt. Viss nätter blev det två timmar. Jag tog piller som funkade bra, men i sommar har jag gått över till Thomas Bolme på talbok. Jag lyssnar på samma deckare hela tiden och hans trygga röst får mig att somna och somna om, natten igenom. Numera kan jag sova åtta timmar, i pass om 2-3 timmar. Kanske något att testa? Vilken är din favoritröst?

Anonym sa...

Lyssna på Lars erik uno ståhls avslappningsskiva. works like a charm everytime.
Jag kan bränna en skiva åt dig om du vill?
kram! /vicky

Sandra sa...

När jag inte kan sova blir jag bara stressad av att försöka och det resulterar i att jag inte somnar alls. Förut brukade jag bli irriterad på att min sambo snarkade och sov så gott medan jag inte kunde sova, så jag brukade gå upp, kolla på tv eller surfa på nätet.
Nu för tiden brukar jag räkna mina andetag. Det låter töntigt, men det är nån sorts meditationsgrej, där man ska räkna alla utandningar, när man kommer till 5 så börjar man om igen. Det i kombination med riktigt djupa andetag får mig alltid att slockna...

finnjonna sa...

Tack för tips alla!
Min favoritröst är Thorsten Wahlund, han läser just nu stephen king för mig, men då somnar jag inte för jag vill veta vad som händer eller så blir jag så rädd så tom sömnen springer och gömmer sig.
Uneståhl har jag också på gång (mental träning för seniorer). Han e bra. Fast det är hack i skivan så det blir lätt motsatt effekt. Bästa vicky, kan du fixa en hackfri skiva så blir jag superglad och såtacksam! Som Marcus kallar honom Uno Ståhl. haha.

Furan: Gillar Caj. Som lite winnerbäck med finsk touch. Ska fortsätta lyssna.