fredag 23 maj 2008

gott gottare gottast
Ska på terapi alldeles strax men först vill jag bara bjuda på lite lunch. Ja eller vår middag från igår. Eftersom vi just nu är fixerade vid fisk blev det en väldigt god sådan igår igen. Bleka heter den och jag köpte en stor benfri filébit på drygt 400 gram.
I ugnsformen la jag först succékryddorna från forellen, salvia, timjan och purjo. Saltade och pepprade, hällde i lite vatten och så filén på allt. Salta och peppra därfter lite till, på med några frysta räkor och citronskivor och in i ugnen i 25 min. Åter var det dags för färskpotatis och till den citron och kapriskräm och en liten äggbakelse alá Jonna.
Koka två ägg, låt kallna, salta lite och ha i dill (fryst funkar). Mosa med gaffel och ha i en lite klick lätta (annan bordsmargarin eller smör om du lyxar) blanda och och kyl den. Servera som en fast klick som du kan forma med skeden. Supergott! Min variant var inte tillräckligt kall, därav den lagom sladdriga formen... men gott var det hursom.
Morötterna och sparrisen hade jag i ett foliepaket med salt, peppar, vatten och vitvinsvinäger i ugnen i 15 min.
Så gott så gott!
Jordgubbar natural till efterrät :-)
Nu kilar jag.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vad hungrig jag blev nu! :)

Anonym sa...

Gött!!
Fast som inbiten entusiast måste jag kommentera uttrycket "forell". då detta i folkmun kommer från tyskans forelle, egentligast "Öring" dvs du åt med stor sannolikhet Regnbågsöring eller Regnbåge som det oftast kallas. Inget ont om detta men rätt ska va rätt eftersom det inte finns en genetisk Art som heter forell.
Mos /

.