söndag 2 januari 2011

bästa fortsättningen!

Hoppas början på detta nya år varit er alla till belåtenhet.
Dag två idag och det förra känns redan långt borta.
Jag måste erkänna att mitt nya kunde ha börjat bättre men allt som börjar dåligt kan ju bara bli bättre så det känns rätt ok ändå.
Det känns som att hela förra årets förträngda trötthet kommit ikapp och nu kräver betalning. Med ränta. Jag var helt slut igår och somnade för en dryg timme, tror jag det var, på sen eftermiddagen vilket såklart resulterade i att jag inte kunde somna till natten. Mest psykiskt tror jag för jag gäspade och hade mig där ett tag, men klockan han bli 05:12 innan jag till sist somnade en stund för att timmen senare vakna då Mimmis matklocka ringde. Så höll det sen på och även om marcus tog barnen och jag fick mig en timme här och där nu på förmiddagen är jag typ död nu. Fast jag ska inte sova idag. Inte ett ögonblick, hur gärna locken än vill falla ner. På så vis borde jag vara lagom färdig för nattens pass, när den väl kommer.
(Kom snart.)

Annars är ju år 2011 ett bra år hittills, framförallt då vi alla är friska och vår solsemester närmar sig med superfina stormsteg. Som jag längtar till så jag nästan spricker.
2010 var på många sätt Mimmis år, hon blev ju till det året, eller redan i slutet av året innan, men 2010 blev hon klar och kom till oss. Året är ju därmed också Milos som fick bli den bästa brorsan någonsin och det är inget som kan slå när barn blir till och når oss i det lyckliga slutet, om det inte skulle vara det här som kommer efter, när de bara finns till, växer och lever intill. Så visst att vi har två helt fantastiska år bakom oss, 2011 ska bli ännu bättre!

Nu ska jag ta en chokladbit.
Mitt nyårslöfte till mig själv är att om jag efter första nekandet och eftertanken som följer fortfarande vill ha något och kan berättiga intagandet eller inköpandet så ska jag också göra just det. Så chokladbit it is för att jag helt enkelt förtjänar lite sött just nu.

5 kommentarer:

Helene sa...

Det var ett lysande nyårslöfte! Får man härmas? ;-)

Anonym sa...

God fortsättning !
Följer en del bloggar och jag har inte hittat någon som uppdaterar så
ofta som du. Fantastiskt med tanke på att du har två små barn och måste ha fullt upp. tack för allt du delar med dig.
Hälsning, K.T

Anonym sa...

Det kanske inte är sömn du behöver för att pli pigg utan lite egen tid, en ensam promenad varje dag och lite tillskott som Mivivital. Lovar att du får energi
Eftersom du har gått igenom så mkt under kort tid och under press/ rädsla/hopp tror jag också att det är mer psykisk trötthet än fysisk.
Du kommer igen men ha lite tålamod.
Lycka till!

Anonym sa...

bastbaGod fortsättning! Mitt nyårslöfte sprack genast. Men det var inte så allvarligt menat ids inte hålla på, vill ha en kvällsmacka så är livet för kort för att ha ångest för den... Sakta går jag ner i vikt , men går omvägar om godisaffärer, det finns många som säljer choklad / hm ta dem/ o öppet sent. Det är lika jobbigt sluta med choklad som att sluta röka. Annan godis kan andra äta choklad yes! Såg Mamma-Mia igår kväll , musiken bra o Meryl Streep toppen , för att gå ner i vikt trodde jag att man kunde lura kroppen (dumt)o lägga sig tidigare är nattuggla typ fram emot 12 börjar jag fundera på att sova, men icke det slutar med en macka störthungrig ca kl 3 natten. Äter ju frukost under "tvång."
Trött blir jag av tråkiga tv-program, . Jaja det får blir som det blir piggnar till efter promenader och sen fram emot våren. Kul att ni kommer iväg på en gemensam semester , har varit där. Krama Milo-go o Mimmi..

Anonym sa...

Helt rätt inställning Jonna, inte sova idag även om ögonlocken är som bly! Tröttheten finns hela tiden och lurar bakom hörnet, och sen kan man inte somna för att man vet att det snart är dags att vakna igen. Men eftersom du nu inte sovit på hela dagen, så sover du säkert som en stock till natten.
Och snart är det dags för solsemester, dags att planera för resan och vad för typ av kläder, leksaker, ev barnmat etc som ska med. Kul planering!!
Och du - ta en chokladbit eller gärna två, det är helt ok och det är du värd!
Ha det gott och krama familjen från Maggan1