onsdag 19 januari 2011

förberedelser och så

Mimmi ligger i vaggan och sjunger. Låter det som. Hon trivs där med sin speldosa. Korta stunder då och då men bra det.
Milo äter lite uppvärmda pommes och en hamburgerbit som sett bättre dagar. Bara han äter säger jag och är glad åt det lilla. Han åt faktiskt lite pennepasta tidigare också med mammas köttfärssås även om pappas nog är lite godare. Men så länge något går ner hurrar jag.

Besöket hos doktorn gick bra. Ingen bakterieinfektion och öronen såg bra ut. Det är någon virusvariant som satt sig i luftstrupe och stämbanden, kan ta tid att bli av med men inget farligt. Doktorn avrådde oss inte från att resa, -inga hinder för att flyga, sa han, men det bästa är att vila.
Dagen började med väldigt hög feber så jag hoppas tills imorgon att det ser något annorlunda ut, så får vi tar det då. Annars vet jag inte. Fem dagar med över 39 grader gör en liten killes kropp trött och en till känns som en för mycket, men läkaren trodde på vändning snart så vi får väl avvakta och hålla tummarna stenhårt. Känns således väldigt öppet fortfarande. Och lika osäkert således. Bara vi vuxna håller oss friska. Både Marcus och jag är krassliga även om jag inte låtsas om det och det funkar för mig. Tänker mig frisk och blir det med. I sinnet och det är det som räknas.
Marcus jobbar ikväll så jag hoppas det är ett friskhetstecken för honom med, men det blir Milos mående som avgör. Jag åker hursom känner jag. Med minst Mimmi. Kommer bli jobbigt, visst. För mig, ifall Milo inte kan följa med. Men jag får stå ut. Milo kommer ha det kanon här hemma med papps om det blir så och jag och Mimmi kan ha en tjejsemester med massa sol och sömn. Och vilken bra mamma är inte jag om jag låter Milo få ha lite efterlängtad egentid med sin pappa samtidigt som Mimmi för en gångs skull, får min odelade uppmärksamhet i en hel vecka.

Hon sov så underbart bra inatt tjejen där hon låg i sin säng några meter från soffan. Hela vägen till sju på morgonen sov hon, då det var dags för frukost och sedan slumrade hon lite till. Tyvärr sov inte jag och tänkte när jag lyssnade på Mimmis andetag att kanske ändå, om vi ska dela den där sviten som är bokad åt oss kommer jag i stora sköna sämgen (soffan är inte bekväm) kunna njuta av min härliga dotters sovvanor. Känns inte helt fel den tanken.
Ja ja.
Vi får se imorgon och ta beslut då. Har i alla fall köpt en stor resväska idag och ska börja packa lite.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Tjejsemester låter toppen! Jag beundrar verkligen din förmåga att vända allt det negativa till något positivt. Det är ju jättesvårt.
Barn har en fantastisk förmåga att plötsligt återhämta sig, lika plötsligt som de blev sjuka. Milo har varit suk så många dagar, då kanske man kan hoppas att han är pigg som en mört imorgon :)Skönt att få en läkares syn på saken. Så roligt att höra att DU åker hur eller hur. Du behöver semester. Ha det gott /kram Louise

F.d Barnmorskan sa...

Lilla gumman, klart att du känner dig lite osäker just nu, jag vet inte riktigt hur du tänker omkring det hela men det är ju också så att man skall inte alltid titta sig blind på siffrorna på termometern, man skall helt enkelt titta hur barnet mår, äter han, leker han, är han uppe mycket eller ligger han halva dagarna och verkar allmänt slö, Jonna det är sånt man får kika lite på och nu är bollen hos dig. Jag kan varken säga bu eller bä men jag känner att om det hade varit mina döttrar som frågat mig så skulle jag bara sagt ÅK.

Öländskan sa...

Hej!
oj, oj vad jag håller tummarna för att ni ska komma iväg på solsemester.Så jobbigt för Milo att ha haft så hög feber i flera dár. Orkar han bara så kommer ju värmen vara bra och jag vet när jag varit på Kanarieöarna att det finns det gott om läkarmottagningar om det skulle behövas. Hoppas, hoppas att han blir bra snart.
Kram och trevlig resa!!!!

Anna-K sa...

Hoppas ni kom iväg på er solsemester - att alla är pigga o glada!

Anonym sa...

Milo-go sjuk! Än. Han måste vara trött nu men barn kan ju springa med 39-40 i kroppen. Jag vill då inte råda dig hur du/ni skall göra med resan ingen läkare. Lita på era egna ögon och om ni tror han klarar relativit lång flygresa mycket folk . Klart Marcus klarar sig med Milo om det blir så! Var får Milo mest vila? Lilla Milo-go krya på dig hälsningar. Fans.

Anonym sa...

vet inte om jag kommer få en hoper arga föräldrar på mig nu men jag skulle åkt...han har ju redan varit sjuk många dagar,läkaren tror på en vändning snart och lite värme o sol kanske gör susen för en krasslig liten kille? vet iaf när min bror o hans dotter åkte utomlands(ja asså hela deras familj då) så var hon krasslig o hade feber men då tyckte läkaren dom skulle åka iaf just för att värmen kunde vara bra för dottern... a som sagt jag skulle åkt om läkaren sa de var ok...

Anonym sa...

Skönt att Milo äter och att besöket hos doktorn gick bra utan avrådan från resa. Men precis som fd Barnmorskan säger med all sin erfarenhet - hur mår han, hur är han, ligger han hela tiden osv. Det är ju det mest avgörande.
Avvakta hur han är i morgon, förbered du packningen. Jag är överrygad om att Milo bara är pigg och på G och inte slö och trött, så kommer ni alla att må bra av få komma iväg några dagar. HELA familjen! Jag hade också sagt till mina barn att dom skulle åka om de små inte verkar påverkade eller slöa på något sätt. Och som jag sa igår, Alvedon i tablett- och supp.-form plus nässpray för barn och vuxna, det kommer man långt på.
Jag håller alla tummar och tår för att ni ska komma iväg allihop på eran välbehövliga solsemester! Så hade det varit jag så hade jag börjat packa llte för att inte ha allt på en gång.
PS Ser parallellt Kvällsöppet och Marcus gör som vanligt ett bra jobb ihop med Ekdal.
Kram och god natt och ser fram mot morgondagens "sjukrapport"!
//Maggan1

Gråa musen sa...

Ni är så väl värda att komma iväg hela jänget. Hoppas så blir. Håller tummarna. Hårt. Krya på er allihop och ha en superfin resa med mycket sol, bad och välbehövlig vila om ni kommer iväg.

Birgitta å Herr Nyfiken sa...

Det är inte lätt att råda någon annan, men det finns läkare där nere, svenska till och med. Jag skulle åka! Tveklöst, efter läkarbesöket, som inte avrådde.
framförallt, så behöver du resan, och tänk, med din släkt, så många hjälpande händer ni får! Flygresan?
När han sprallat lite, så somnar han nog, ljudet är sövande. Vårt yrväder, till barnbarn, har väl aldrig sovit så gott, som på flygplan! Hoppas ni kan komma till ett bra beslut! Kramar♥

F.d Barnmorskan sa...

För att inte verka alltför tjatig på dig så vill jag bara säga att när så här små barn har feber så skall man nog låta febern ha sin gilla gång, helst skall man inte sätta in alvedon om det inte är absolut nödvändigt, vid värk, absolut, men ju mer alvedon du tillsätter så får inte febern nån chans att gå ner du förlänger förloppet hela tiden, men jag hoppas att du kanske vet det redan. Alltså inget alvedon om inte febern är så hög att du måste ta ner den, men 38-39 går bra utan, låt sjukdomen ha sin gång utan mediciner så skall du se att den går fortare ner.

Anonym sa...

Tycker du ska åka med så få barn som möjligt, är det någon som behöver semester och vila så är det du! Lotta