tisdag 18 januari 2011

hoppas hoppas

Imorgon ska jag ringa till BVC. Igen. Ringde faktiskt igår men fick rådet att avvakta. Men imorgon vill jag träffa läkare så killen åtminstone kan börja med medicin om det är det han behöver och så får läkaren ge sin synpunkt angående flyga eller inte och är det nej nej så får hän skriva intyg så får vi se hur vi sen gör, ifall alla stannar hemma eller ifall jag och Mimmi själva åker. Hur nu det skulle gå. Har precis bäddat i soffan för att kunna sova lite inatt ifall det blir liknande nätter som de senaste och redan saknar jag min kille. Ja Marcus med :-)
Tack fd barnmorska för dina råd! Ett hopp tändes och fan är bortskurad för tillfället från väggen och jag har gömt Marcus pensel.

Självklart är det viktigaste Milo och att han ska bli frisk och kry, men vi kan inte resa sen. Inte på den här resan. Min pappa bjuder hela familjen tilll Gran Canaria för att vi tillsammans ska fira hans födelsedag nästa vecka med stora delar av släkten som också kommer dit från Finland. Så, ja, ni som "känner" mig och min kärlek till la famiglia vet varför det är viktigt och varför jag så gärna vill åka. Förutom alla hundra anledningar om att jag behöver sol och semester.
Men samtidigt är ju Milo såklart viktigare och jag vill ju helst ha hela min lilla familj med när den stora ska kalasa.
Vi får se.
Imorgon ska jag ringa dr och hoppas killen kanske är mer kurant. Nu sover han och det är mer än han gjorde vid den här tiden igår. Så peppar, peppar...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Klokt av dig att ringa BVC i morgon! Men Fd Barnmorska är en klok kvinna som jag verkligen respekterar med den erfarenhet och synpunkter hon har! Bra att du har skurat bort fan från väggen och att Marcus pensel är gömd!
Men självklart - det är Milos väl och ve som är det huvudsakligaste. Sen förstår jag mer än väl att du och din familj vill vara med och fira morfar och hans födelsedag på den bjudresa han planerat. Min käre bror har precis genomfört en sån resa för hela sin familj och den blev hellyckad, dom reste med en liten baby också och allt har gått över all förväntan!
Jag hoppas och tror att Milo mår bättre i morgon, precis som jag hoppas och tror att Marcus känner sig mer fit-for-fight i morgon! Jag tror Ni behöver få komma iväg hela familjen några dagar och bara vara tillsammans med släkt och familj! Hoppas, hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det ska bli verklighet! Hälsa Marcus också från mig och peppa honom!
Många varma kramar till er från Maggan1

Anonym sa...

Åk du och Mimmi , så Marcus som kan ta ansvar ..! stannar hemma med Milo .Oavsett om din pappa bjuder så "överlever" han .. Viktigaste i livet är väl barns hälsa . Tycker Marcus är den förnuftigaste i familjen . Tänker på Milo. Du verkar just nu mycket ego, din familj betyder mest. Dåligt Jonna. Gå till läkaren med Milo det går många allvarliga influensor nu. Och Marcus kan bli dålig och du, kul med flu på semestern?

Finlandssvenska Ronja sa...

Va i helvete.
Eller mitä vittu.
Perkele jumalauta.

Jonna vill och behöver semstern och vill jättegärna åka. Att åka skulle innebära både semster och familjemys med släktingar hon sällan träffar.

Jonna har pg sin oro för Milo bokat läkartid. Läkaren kommer berätta vad som krävs och ifall de alla kan åka. PUNKT. Fd barnmorska här på bloggen sa att Milo antagligen kan åka. det är ett gott tecken då hon har proffisionell erfarenhet av saken. Vafan e d för jomande. Även en mamma kan kan längta och hoppas och vara (kanske) lite naiv för stunden i drömmen och/eller hoppet. Om Jonna har varit det återstår att se då läkaren ger sin dom.
Beträffande Marcus, är han en vuxen kar och kan ta sina egna beslut.

Och IFALL Milo inte kan komma tycker jag du, Jonna ska åka. Det är ända punkten där jag och anonym är överens. Jag tror säkert det är svårt för dig att lämna ditt barn hemma för en vecka, kanske för svårt, men gör du det så gör det dig inga lunda till en dålig mamma. Att åka skulle innebära att du får fylla dina reserver, presentera Mimmi för släkten, umgås med nära och kära, få massa dvitamin och vila och kan komma hem och bli en ännu bättre mamma.

jag känner mammor som aldrig är iväg från sina barn. Kanske inget fel i det, men jag tror det är mer för mammornas skull än barnens. Kan till och med vara lite nyttigt för barnet, han är ju ändå hos sin pappa som älskar honom och kan ge honom vad han behöver, för en vecka. Skulle en pappa åka för en vecka skulle ingen ens fundera. Föreldrar som jobbar på sjön är alltid borta minst en vecka i tage. Idag finns mobiler, skype, webcam, videomeddelanden...Milo kan ändå både få se och höra dig.

KRAM!

Ps. älskar ditt "finska sätt" med barnen

cissi sa...

Hoppas det gick bra hos doktorn idag och att Milo är piggare. Som du sa, om inte annat kan du och Mimmi komma :-) kraam