lördag 8 januari 2011

varm fruktsallad med kardemummafluff


Blev en annan variant av nyårsaftonens goda efterrätt idag.
Denna gång tog jag tre kiwi, ett äpple och en banan som blev till bitar och värmdes upp i varm stekpanna (först äpple, sen kiwi, sist banan) med honung som jag ringlade över. Det ska till en bra panna i teflon eller annat smidigt material så inte sakerna fastnar. Använder alltså ingen olja.
Härligheten pudrade jag med kanel.
Till frukten serveras en klick eller två kardemummafluff.
På nyår hade jag helt enkelt vispat upp en burk creme fraiche i vilken jag tillsatte lite strösocker och malen kardemumma, men idag kände jag att jag ville göra't lite fräschare och då jag är aningen lightskadad, framförallt när jag tränar, vispade jag istället upp 20 procentig milda visp och lika del kesella. Jag hade nog gillat ännu mer kesella kände jag men kör fiftyfifty så är du på säkra sidan. I krämen blandar du i valfri mängd strösocker och malen kardemumma. Smaka dig fram och strö på lite mer malen kanel. 
Och ja, vad ska jag säga. Mumsfilibabba big time!
En god kopp kardemummakryddat kaffe till och du är i himlen och hälsar på. 

(På nyår gjorde jag en tropisk variant med kiwi, mango, sharon- och passionsfrukt, varav den sistmända hade funkat bra idag med framförallt för att den blir så tjusig att liksom garnera med. Ja ja, nästa gång.)
(Fluffet kan förresten göras med kanel också om man vill det.)

4 kommentarer:

Bigitta å Nyfikne Herrn sa...

Tack, det ska testas, för det låter ju himmelskt!

Anonym sa...

Pratade med dottern nyss och berättade om kycklingreceptet, hon blev superentusiastisk. Har kollat i källaren och har en 1½-litersflaska julmust kvar, så den får stå där nu tills dottern kommer hem om c:a 2 veckor! Wow vad vi ser fram mot att laga detta. Sen tar vi som dessert någon variant av nyårsdesserten, men kanske blir det dagens variant! Vi får se. Det ska bli jättekul och spännande.
Kram Maggan1

Anonym sa...

Tack att du la upp det! Ska prövas efter middag idag :)

Killyourdarlings sa...

Åh, jag som försöker låta bli socker... men det här måste jag verkligen prova!