fredag 14 januari 2011

hemma med feber

Det gick ju inte riktigt som man hade tänkt sig. Båda barnen är lätt krassliga så här hemkomna från västkustresan.
Nåväl.
Hoppas det stannar vid lätt och snabbt går över. Och hellre nu än om en vecka då vi ska vara precis anlända till Kanarieöarnas sol.
Det var ganska svettigt på tåget hem från götet. Mimmi gillade inte alls läget och tanken på drygt fem timmar i ett flygplan skrämde ett kort slag. Fast på planet nästa vecka är vi på planet, inga byten eller jobbigt stressade medresenärer som blänger ilsket i närheten, ja eller säkert finns det de som blänger ilsket om barnen gråter, och rätt nära med, men vi ser dom förhoppningsvis inte för att det är så trångt och med sol och semester i siktet hoppas jag de flesta har överseende med trött bebis.
Hursom så ser jag otroligt mycket fram emot resan. Behöver värme, sol och semester så kroppen skriker. Har haft sådan jobbig huvudvärk i ett par veckor nu, för att inte tala om ryggen och benen som nästintill lägger av vid minusgrader att jag bara måste flyga nånstans. Och det ska jag ju! Underbart!

Ikväll har vi kollat på På spåret varvat med lite Lets dans. Dansen är ju som den är. Det mesta har man sett, men fortfarande kan jag finna lite skoj i det. Fast är inte en del av tjejerna nästan läskigt smala i år? Alla ser ju ut som de vill men jag får lite ont i kroppen när jag ser magra personer svänga på de "lurviga". Eller så är jag bara avundsjuk. Nej det är jag faktiskt inte. Jag är pösig på mina ställen och det ska åtgärdas, men jag hoppas att jag inte blir sådär smalsmal igen. Vill ju dansa utan att någon får ont av det.
På spåret är bästa programmet och Christian och Fredrik klockrena som ledare, enda som stör ibland är min egen okunnighet som oftast lyser lite väl starkt med sin närvaro. Åtminstone vad gäller resorna. Måste helt enkelt åka oftare till Göteborg för att ta del av ordvitsar och skämt så jag någon gång ska ha en chans att glänsa inför barnen. Marcus är på radion fredagarna och tur är väl det. Han är rejält grym faktiskt på det där så chans för glans i det sällskapet är inte stor för egen del hur mycket jag skulle hänga de goa gubbarna.

Nä nu ska jag hämta en finsk korvbit att mumsa på.

4 kommentarer:

Gråa musen sa...

Hoppas att de kryar på sig snart de små liven. Nog förstår jag att du har huvudvärk. Du är ju fullkomligt slut av trötthet. Vill inte tjata. Har inte med ditt liv att göra alls. Men för din egen goa skull. Finns det någon som kan ta barnen en natt i din omgivning så du får en natts sömn. För att orka som mamma innan du springer rakt in i väggen och ut på andra sidan. Du är då sannerligen inte den som klagar om du frågar mig men era små älsklingar är ju inte precis smidiga när det gäller sömn. De är underbart fina ändå. Det handlar inte om det. MEN. Du skulle behöva en natt utan barnen i lägenheten. Du är en slitvarg. Men din kropp har sagt ifrån för länge sen. Du har ju inte sovit en hel natt på flera år. Fattar faktiskt inte hur du pallar. Var rädd om dig.Det är så lätt att man som mamma, kvinna, förälder över huvudtaget försöker vara duktig. Vårt första barn skrek jämt. Jag slet i tre månader sen ramlade jag ihop i en hög på B.V.C. Då först fattade jag. Sköterskan på B.V.C sa till mig att förr i bondesamhället hade man en hel gård som hjälpte till att ta hand om barnen. Pigor, drängar, farmor och farfar. Idag ska vi klara allt själva. Inte fasiken hjälper en korvbit mot stress och sömnbrist i längden. Det är lätt att man inte ser själv när det är nog. Fråga en som vet. I all välmening. Var rädd om dig. Det finns bara en FinnJonna. Kram

cissi sa...

Ja snart är det äntligen dax!! Som jag längtar nu. Jag behöver oxå sol och värme känner jag. Har börjat få fula, röda fläckar på händerna av för långa och kalla nätter utomhus!! :-/ Kollade dock på väderprognosen på yr.no - och det såg tyvärr grått och regningt ut. Hela denna vecka är solig. Men lagomt till nästa helg blir det regn. ja ja, vi får hoppas att det bara är en miss i prognosen. Krya på er. Kram

Anonym sa...

Det är mycket enklare att flyga 5 timmar än att åka tåg med SJ, Trafikverket och allt vad det nu heter. Och även om det finns blängande medresenärer så är dom inget att bry sig om. Barn måste också få resa på semester och kan inte alltid som vuxna (ev) sitta tysta och stilla. Barn har rätt att finnas på flygplan, tåg eller buss.
Jag har också blippat mellan På Spåret och Let´s dance ikväll. Tycker som du, en del är läskigt smala i LD, känns nästan som om dom ska ”gå av” på mitten. Det är bättre med lite ”pös” här och var, då vet man iaf att man hänger ihop.
På Spåret är jättebra, och när det handlar om Sverigeresor så har jag ibland lyckats klura ut resmål och svar på frågor ett antal gånger och det gör mig stolt. Men dom Göteborgska ordvitsarna är jag alldeles för dum för att förstå, har väl varit på tok för lite i Gbg för att förstå.
Marcus är fantastisk i Karlavagnen. Lyssnade mesta delen av kvällen igår efter LD. Han är så himla duktig på att hantera människor och deras synpunkter, även om han inte alltid håller med och det tycker jag inte han ska heller när han och kanske också merparten av befolkningen inte heller håller med. Det är ju en balansgång, som han klarar galant. En del inringare bär sig ju inte speciellt rumsrent åt måste jag ju säga, och där är Marcus också superduktig på att styra upp.
Kram Maggan1

Anna-K sa...

Hoppas inte de små blir långvarigt sjuka. Önskar du kan få sova ut någon
natt framöver. Jag vet hur jobbigt det är med sömnlösa nätter.Det blir nog bra med lite sol o värme - miljöombyte - då blir det nog några härliga nätter med mycket sömn. Hoppas, kan man ju alltid.