måndag 3 maj 2010

skynda fynda med trasig kropp

Klockan är tjugo äver elva och jag hör på distans hur Milo dammsuger hallgolvet. Det blev lite knepigt med tuppluren idag varav den ena råkade infalla sent på kvällen och det leder såklart till en extremt kvällspigg liten kille, just nu i städtagen.
Igår var lite av en brake thru. Det är långt ifrån klart men tack vare fantastiska vänner så går det nu att leva här. Idag fortsatte det och nu är också källaren på gamla stället tömt och lilla bordet i köket uppe. Från att ha suttit på golvet och ätit finns nu två bord och massa stolar att välja mellan.
Milo och jag var till öppna förskolan idag och tog sen en tur på myrorna och fyndade. Även stan fick sig ett besök och det hela resulterade i lite värmljushållare, en väggklocka, några ramar och ett ickefungerande bäckenparti. Mitt. Den funkade ett bra tag med små korta pauser nästan hela kvällen tills det bara inte gick längre. Tills jag inte längre gick. Fy fan vad ont. Kollade mina anteckningarn med Milo i magen och det är runt nu fast då som jag var tvungen att hasa mig till toa med hjälp av kryckor och jag är rädd att det är där vi är igen. Charmigt värre.
Inte.
Ja ja. Imorgon åker Marcus till Göteborg och vi förbannar båda hans jobb i detta nu men vad göra? Inte så mycket. Faktiskt inte alls så mycket. Väldigt lite helt enkelt. Pyttepyttelite bara.

Fick frågan om hur många månader det kommer vara mellan Milo och Plutt och går allt enligt beräkningarna så blir det 18. Milo skulle tittat ut den 21/2 men fick komma redan den 5:e med planerat snitt och Plutt beräknas till 21/8 så det blir nog snitt igen där någonstans kring den 5:e.

God natt.

8 kommentarer:

Heidi sa...

Det er 17 1/2 månad mellom min to yngste. Perfekt aldersforskell, dei har hatt mykje glede av ein annan.

Anonym sa...

Jag känner att jag vill bemöta inläggen ang. det jag skrev för någon dag sedan. För det första så läser jag denna blogg som så många andra gör, men jag kommenterar sällan, jag läser såklart inläggen också vilket jag tror att dom flesta också gör. Jag har inte superkoll på Maggan, men jag kan väl läsa, jag kan ju se att hon kommenterar varenda inlägg och det behöver man ju inte vara elak för att man skriver. Jag ifrågasatte bara hur man hinner se på Marcus alla program och lyssna på alla hans program, jag läser denna blogg men för den skull behöver jag ju inte ha 100 koll på vad han säger och gör. Detta är ju Jonnas blogg och denna fantastiska familj har jag följt länge men för den skull behöver jag ju inte älska hennes sambo. Han är en utmärkt krönikör Thats It.....jag vill inte skapa någon debatt härinne men jag har försvarat mig och alla andra får tycka vad ni vill men jag tycker fortfarande att det är otäckt när man är så intresserad av en familj att alla inlägg handlar om både henne och honom. Låt denna blogg bli Jonnas blogg, hon är en fantastiskt Mamma, sambo occ kvinna och låt det stanna vid det. Förresten lycka till med flytten.....

linda sa...

åå vad roligt om den lille tittar ut den 21/8 det är min och min brors födelsedag :) lite roligt är att det är elva år mellan mig och min bror men ändå tittade vi ut samma dag och exakt samma tid :D

Anonym sa...

Det är ju såklart att det känns lite extra i kroppen nu när du flyttat och varit på liten shoppingrunda. Att "maken" åker iväg till Göteborg måste kännas irriterande även om det såklart är nödvändigt. Man kan faktiskt bli skitarg på männen när de "drar" utan att man för den sakens skull avsyr de eller det de gör.

Minns när mitt ex var tvungen att åka bort 60 mil & jag vaggade fram hjälplöst som en anka med kryckorna. Då gick det att hålla sig för skratt. Du är en kämpe Jonna och skönt att prinsen är återställd. Det brukar ju vara så att de små härliga liven på något sätt tar igen sin sjukdomstid genom några dagars mycket aktivt lekande:)))

Var rädd om er!
/Madeleine

Anonym sa...

Tänk den som ändå orkade dammsuga 20 över 11 på kvällen! Han är inte dålig eran lille kille!
Skönt att ni fått det hela bättre fungerande nu iaf, tack vare kompisar och släktingar, som ju är ovärderliga. Förstår att ditt bäckenparti sagt upp sig ikväll efter en dag både på öf och på stan, hoppas verkligen det känns något bättre idag och att någon av dina kompisar kan hjälpa dig ytterligare lite nu när Marcus är iväg och jobbar. Det är ju inte lätt, men som du säger, vad gör man, i princip inte mycket. Ta det bara så lugnt du kan, gör precis bara det du måste så fixar det sig säkerligen!
Kramar från Maggan1

Anonym sa...

Jag har för mej att jag läste att Marcus skulle vara pappaledig? Bland det bästa man kan göra för sitt förhållande enligt min åsikt. Borde vara obligatoriskt!! Bor i Göteborg så jag får väl passa på och fråga Marcus ;-) Väl mött / Helena

A sa...

Vad hände med Marcus föräldraledighet? Har han varit hemma på heltid någon längre sammanhängande period? Ta hand om dig!

Anonym sa...

Hej Jonna Hoppas bra. Små Milokillar de kan de minsann. Milo här behöver städas!!! Helst osedda. Hoppas nån kompis kommer o hjälper dig för jag begriper att Marcus måste jobba , o få inkomst. De som inte begriper det kan jag inte förstå. Han är ju hemma väldigt mycket.
Krama Milo-go.