onsdag 19 maj 2010

spaghetti carbonara på Pluras vis










Helt ohämmat tänkte jag göra jag lite reklam för Pluras goda bok och bjuda på ett supergott recept därur med lite jonnajusteringar. Massor av annan smask med finns där att hitta och i väntan på Linas matkasse blev det alltså en pastarätt som föll oss alla i smaken.

Carbonara med salami!


Så här va:
1. Koka spaghetti i rikligt saltat vatten.
2. Vispa 4 ägg med (drygt) 1/2 dl matlagningsgrädde (även om jag misstänker Plura kör visp), 100-150 g riven parmesan och massa grovt malen (nymalen är bäst) svartpeppar. Finriv lite citronskal i det hela och salta något.
3. Skär 150-200 g salami (typ Milano) i ca 3mm x 20 mm smala stavar. (Köp tjocka skivor direkt och skär därifrån)
4. När pastan är färdigkokt stek stavarna hastigt i stor panna utan olja (häll bort fettet som ändå blir), vänd ner spaghettin lite i taget och strö över hackad persilja.
5. Häll sedan i äggsmeten och blanda väl.

Salta och peppra och strö gärna lite extra parmesan över.

Färdigt att ta en tugga och lyssna till hur änglarna sjunger. För det gjorde de verkligen.

Buonissimo!

7 kommentarer:

Gråa musen sa...

Mumma men godare med bacon om du frågar mig. Men smaken är ju som baken. Delad. Läste på Marcus blog att ni vet könet på Plutt. Satan i gatan vad jag blir nyfiken. Men det är ju er sak så det skramlar om det. Krama varandra.

Anonym sa...

Mums vad gott det låter och ser ut när ni käkar! Även Milo ser ju helnöjd ut!
Ska provas, men jag avstår salamin och tar lite starkt rökt skinka istället (guben gillar inte salami, så då får man offra sig).
I övrigt kör jag din justering utifrån Pluras orginal.
Men jag har ju sagt det förut, du borde skriva en egen kokbok med allt gott du presenterar för oss!
//Maggan1

Anonym sa...

....men, men, men..."Jonnas kokbok" då, när kommer den!?;)

Vi får väl hålla till godo med Pluras carbonara så länge!

Kram
/Madeleine

Pernilla sa...

Låter jättegott! Det låter som ett mycket bra alterantiv till "vanlig" carbonara då min dotter inte är helt förtjust i det svenska bacon vi brukar använda.
Tack för middagstips så jag slipper tänka i kväll :) Vi väntar också på Linas matkasse som kommer på måndag....

Kramar ifrån en solig västkust

Jenny, Jens, Oliver och Isabella sa...

Det ska jag testa någon dag, det lät ju jättegott:o)...

Emma sa...

Mmm kanske ska testas ikväll =)Ser jätteott ut =)

Helene sa...

Imorgon ska jag testa carbonaran! Tänkte ta i lite vitlök och färsk basilika också. :-)