måndag 31 maj 2010

tappmätning

Jo. Den gick bra. Min läkare, som för övrigt är den bästa, var mycket nöjd. Visserligen kunde man inte ana något av inre modermunnen som verkar väck, men cerklaget sitter där och som det ska och vägen ut från det är stängt och intakt. Superbra! Vi vågade oss till och med på ett snittsnack. Siktar på andra veckan i augusti om det fortsätter susa på såhär. Vecka 38+. Några dagar senare än med Milo. Känns overkligt. Men häftigt och underbart.
I hissen ner höll jag på att brista ut i ett gapflabb. Fnittrade så jag blev helt röd och svettig. Ville inte riskera att någon där nere som väntat på hissen skulle mötas av ett runt och rött flabbande klot och kanske bli rädd, så jag höll mig, men ack så nära bristningsgränsen jag var.
Väl ute stod bussen och väntade så jag fick skynda mig flaxande med armarna, as if det gav mer fart.
Så så är det.
Norrköping, se upp. Kommer fortsätta rulta omkring ett bra tag till, känner jag.
Härligt!
God natt!

10 kommentarer:

Ingela sa...

Blir så glad för din skull!
Kram

Anonym sa...

Tack för infon om tappmätningen. Härligt att din läkare var nöjd! Och att allt var superbra! Skönt för dig/er också med påbörjad diskussion om snitt! Förstår att det känns overkligt! Men du, det är ju sant! Jag känner en verklig glädje med er! Försöker se dig framför mig när du skyndade med armarna flaxande för att hinna med bussen, förutsätter att du hann.
Jonna, du skriver så härligt så man bara ler och njuter!
Ha det riktigt gott och krama om varandra och njut av tillvaron!
Kram från Maggan1

Johanna sa...

Åå! Heja, heja Plutt! :) Heja, heja Jonna!

jag blir så glad när jag läser dina ord.

Stor kram

Om mig sa...

Härligt!!! Det är så rätt åt dig att allt ser bra ut!! Tänk...nästa sommar springer du omkring med två härliga små barn som upptäcker livet.
Var rädd om dig!!!!KRAM

Ojsan sa...

Grattis! Till tapp som håller sig i styr och till fortsatt rultande, hoppas det går vägen hela vägen (så att säga). Inte alltför länge till augusti!

Anonym sa...

Rulta på du det går ju BRA. Och du är ju fin. Milo-Go du är så söt! Vi s.k vuxna får inte äta tårta som vi vill vi måste "uppföra" oss, heter det så ta chansen. Skrattar åt dig i hissen Jonna. Nästa barn kommer ung. att bli samma dag som en nära bekant ett lejon för den som tror på astrologi. För min del är astrologin rolig kan välja är "övergångare" född precis mellan två tecken. Så om jag vill läsa horoskop tar jag naturligtvis det som passar bäst den veckan för det är olika i olika media. Ha en solig bra dag krama Milo-go. Kram

Anonym sa...

Vad härligt att allt ser bra ut. Jag fortsätter be för lilla bebben och graviditeten. Minns när jag väntade min äldsta tjej. Hur kul var det att som 20-åring bli kallad för "mumintrollet", not!
Vaggade runt och då jag är en aktiv och energisk tjej flaxade jag på så gott jag kunde. Såg roligt ut förstod jag och höll mig för skratt då, men när jag sen efteråt sett bilder så inser jag att det måste varit kul att se.

Att vi inte har så hög värme i vårt kära land är ju i alla fall bra för gravida. Man slipper svullna vrister och att svettas i 190 så fort man rör sig;)

/Madeleine

Helene sa...

Å vad roligt att läsa din rapport om tappmätningen och att du får rulta på i stället för att ligga! Tack också för de underbara bilderna från Mors Dag! Milo är verkligen i sitt esse! :-D

Skänker också en tanke till A-M som mist sin dotter till cancermonstret. Antar att du också följet Eltons mammas blogg?

Kram!

Anonym sa...

Underbart!

Du ar san inspiration for mig, jag laser din blogg och fylls med hopp. Liksom du sa har jag 2 sma bebisar som inte fick leva. Efter andra missfallet fick jag diagnosen "incompetent cervix" (jag bor i England, darav engelskan och bristen pa prickar over a,a, o). Pga min korta tapp bestamdes det att jag skulle fa ett TAC (Trans Abdominal Cerclage). Sa nu ligger jag har, gravid i v17 med TAC sedan v8. Och jag ar sa himla radd att allt ska ga at h-e igen, men sa tanker jag; det funkar ju for Jonna.

Tack fran Kajsa.

Christina sa...

Vad glad jag blir. Jag kom ihåg oron och glädjen för varje dag som gick.
Tyvärr hade jag ju bara cerklage med nr2 Han föddes 1 månad för tidigt. Vi var tvungen att ta bort den då för han tryckte på så hårt.
Jag tänker på dig varje dag.
kramar Christina
www.glife.se/taxmaffian