måndag 13 december 2010

julklappsrim

Har tidigare år nästan varit allergisk mot dessa framkrystade rim man hör överallt veckorna innan julens afton. Sveriges humorelit samlas i olika TV-soffor och fnittrar förtjust över plumpa och trista förslag till folk som själva saknar fantasi. Nej juklappsrim har verkligen inte varit min grej.
Tills nu.
Plötsligt bara händer det. (Jag menar, det finns ju dom som faktiskt vinner på triss.) 
Det började när jag tidigare låg bredvid Milo som skulle somna. Kom på mig själv att tänka mina tankar på rim. Helt sjukt. Trodde först att jag sov eller av ren trötthet halvt halucinerade, men Milo somnade, jag  gick upp och fortsatte rimma. Tog fram papper och penna och sitter fortfarande i min röda morgonrock och klurar på klapprim. Har, även om jag säger det själv, kommit på några riktigt bra hittills, så bra att jag börjar tro vi är två poeter i hushållet.
Hur ska detta sluta.

Idag ska Mimmi få sin 3-månaders spruta.

3 kommentarer:

Birgitta å Herr Nyfiken sa...

nyfikenBravo Jonna!Du skriver såå bra, och börjar du nu rimma dessutom, så får Marcus en konkurrent!
Kram!

Gråa musen sa...

Haha. Härligt. Bjud på ett rim vetja. :-)

Anonym sa...

Hos oss har vi inte haft julklappsrim, tycker mig inte ha haft tid riktigt för sånt och ingen har saknat det heller. Men jag rimmar gärna i andra sammanhang, skriver små hyllningsvisor till människor jag känner på kända och enkla melodier och det gillar jag.
När jag lyssnar på uppesittarkvällar i radio och TV innan jul så blir jag bara frustrerad, en del rim är förvisso bra, men andra är hur långsökta och dumma som helst, tycker jag alltså.
Hoppas det gick bra med sprutan för lilla prinsessan!
Och vem vet, när det gäller författande, det kanske i slutänden blir 2 poeter i en och samma familj?
Kram från Maggan1