onsdag 8 december 2010

SJ AB=BA JS en (o)rolig följetong

Ja vad ska man säga.
Igår stannade ju tåget som Marcus åkte med (och som vi tack och lov inte var på) mot Göteborg i Töreboda. Alldeles för länge ska tilläggas. Sedan när det väl kom i rullning igen fick passagerarna veta att de skulle ta emot evakuerade från ett annat avstannat tåg i motsatt riktning och så skedde också under tumultartade omständigheter. Folk klättrade över i mörkret på rostiga stegar från det ena tåget till det andra, (antagligen fanns väl risk att spåren var strömförande då det ännu en gång var en kraftledning som var nersliten) som såklart blev helt överfullt.
Nåväl.
Tre timmar för sent kom tåget och Marcus fram, han blev försenad till uppläsningen men kunde ändå genomföra det, så att allt inte var helt förgäves.

Idag skulle han åka hemåt med 10:42 tåget och efter elva någon gång lämnade det stationen. Hyfsat bra så länge alltså fär att vara SJ, även om risk för missad anknytning i Katrineholm fanns.
Men.
Snart upptäcker folk att toaletterna inte funkar. Inte en endaste på hela tåget. Och detta på grund av att personalen "glömt fylla på med vatten". Just precis så. Den ärliga informationen får passagerna och jag kan bara gissa vilket vansinne jag hade riskerat att ställa till med om jag hade varit där. Nej, så nu står tåget stilla i Skövde så att alla passagerare ska kunna gå och kissa och bajja i omgivningarna. Charmigt värre.
Marcus kommer inte hinna hem till två så det får bli jag som släpar oss ut i snömodden och hämtar killen från dagis och jag är farligt frustrerad över det eftersom jag inte sovit något och har hela dagen levt på hoppet att kunna vila lite i em. Fan med liksom. Hata det där jäkla åbäket till företag. Inget funkar.
Fast om jag är glad över att vi inte åkte.
Hade aldrig pallat stressen det innebär att resa med fullständigt funktionsodugliga BA JS.

6 kommentarer:

Miiias sa...

Grrrr skit sj. Nu får dom nog snart göra något drastiskt!

Min 11-åriga son & två andra barn blev kvarlämnade på perongen för några veckor sedan när dom skulle på en anslutningsbuss... Dom fick inte plats! Man kan läsa här: http://www.mammaz.com/2010/11/i-tidningarna.html.
Då var jag en MYCKET arg och orolig mamma och funderar på att alrig med resa med sj.

Hoppas ialla fall du snart får din välbehövda vilostund! Kram

Anonym sa...

Hej Jonna! Tack för en härlig blogg har följt dej länge även fast jag inte brukar kommentera! Har en fråga, när du plussade med Milo Santino åkte du till RMC på två VUL? Läste igenom dina gamla inlägg och jag vet inte om jag har missförstår :) Plussade efter 3 ivf:er förra veckan och blev erbjuden VUL på rmc(linköping) i v. 9 ...Ps. Ni har så fina barn. En stor kram Lily

cissi sa...

SEGT med SJ:( En idé är kanske att Marcus tar körkort och att ni köper en bil! All tid och energi är inte värd att lägga på SJ

Helene sa...

Men herregud hur KAN detta få fortgå??? Det är ju helt sjukt! Vadå klättra på rostiga stegar om man inte är elitgymnast? Hur får man ens med sig bagaget? Spräng skiten (SJ alltså) och bygg nytt!

Anonym sa...

Jaa, vad ska man säga? HUR länge ska det få fortgå allt detta elände med BA JS? "Glömma fylla på vatten"???? Det är ju inte heller första gången! Och om det nu skulle finnas vatten så har jag varit med om att det frusit, så toan har varit avstängd för det.
Det var ju en himla tur att ni inte var med hela familjen!
Men vad göra åt SJ, Banverket, Trafikverket etc etc????? Något måste snart göras innan det brakar ihop fullständigt. Hoppas Marcus har kommit hem nu iaf, så att han inte fastnat på nytt under hans fortsatta hemresa.
Kramar till er från Maggan1

Sofia S sa...

Jag håller helt med dig! Är helt absurt! Veckopendlade mellan Sthlm-Örebro under 2 års tid och tågen var ALLTID försenade!! :@ Stackars dig. Tänker på er. Kram