tisdag 18 januari 2011

fan glor ner från väggen

Jag har inte ens velat tänka tanken, än mindre prata om det. Jag tecknar gärna men att måla helvetesgubben på väggen ger jag helst fan i.
Vi måste prata om det, säger Marcus och jag svarar med bingo, bingo, bingo.
Jag kommer dö en dag, kan ske närsom, men behöver jag prata om det? Nej. Det sker ändå och när det väl händer, lär vi märka det. Jag i alla fall. Eller kanske inte, men andra. Förhoppningsvis.
Men ok. Vi bör prata om det, så det gjorde vi.
Ifall Milo är jättesjuk på torsdag, eller ja fredag, då kan han inte åka. Då kan inte vi åka.
Ifall Marcus är jättesjuk (han är krasslig med, men inte så farligt envisas jag till hans stora irritation för jag kan ju inte säga hur han mår och det kan jag inte men gör ändå) så kan inte han åka.
Och Marcus, han gillar att måla.
Fast gilla är fel, tror nog mer det är en yrkesskada eller eventuellt något som sitter i de italienska generna det här med att förvänta sig och vara redo på det värsta i tid och otid och också prata om det.
(håll tyst)
Fast vad är det egentligen som gäller?
Vi har avbeställningsskydd, så vid allvarlig sjukdom eller olycksfall är det inga problem, men förkylning? Ett barns förkylning? Klassas det som allvarlig sjukdom? Ska man resa med sjuka barn?
Nu vägrar ju jag fortsatt att tänka tanken, Milo blir frisk. Positivt och friskt tänkande! Det är dagar kvar till fredag och vi hinner friskna till allihop.
Fast om inte... Vad gäller?

Och där sitter han nu. Fan. Glor och flinar.

16 kommentarer:

Helen sa...

Hej, tror det krävs läkarintyg men om Milo har feber bör han säkert inte flyga. Så det är nog bara att höra med vårdcentralen så ordnar dom säkert det.
Krya på er och än är det lååångt tills fredag!

Anonym sa...

Måla fan på väggen kan man väl göra lite till mans. Och känner man sig såväl trött, som lite småsjuk så målar man väl ännu mer kanske. Men jag tycker så här; ta problemet när och OM det kommer. Ta inte ut det i förskott. Jag vet inte exakt vad avbeställningsskydd innebär, men antar att man behöver läkarintyg som bekräftar sjukdom som gör att bokad resa inte kan genomföras. Jag tror dess värre inte att feber och snuva som förbättras på alvedon/panodil räknas som sådan sjukdom. Men visst, kan man oroa sig. Jag är också en positiv människa, och den snuva som jag¨hört om nu kommer på någon dag och försvinner lika fort. För att sen inte tala om att solen och värmen, baden och avkopplingen kommer att göra era trötta kroppar väldigt gott och att få umgås och bara njuta av tillvaron och varandra utan förpliktelser, det är något som är bland de bästa medicinerna för människan!
Jag är övertygad om att ni alla är fullt friska till fredag och nedpackat handbagaget bör finnas alvedonsupp, alvedontabl och nässpray för såväl barn som vuxna, detta helt enbart i förebyggande syfte! Sen reder sig allt!
Tänk positivt, och det gör du och hälsa Marcus det samma!
Kramar till Er från Maggan1

Anonym sa...

prova med ingefära, de har hjälpt jätte snabbt på mina barn!2 dl kokande vatten, ca 1 tsk riven ingefära, citron och honung låt ingefäran ligga i vattnet ca 10sen ta bort! och för att få i sig ännu lite extra lägg i maten =)

Anonym sa...

Sparka ut fan genom fönstret, ta en dag i taget. Det som händer, händer, ta ställning då. Ta inte ut något i förskott, varken positivt eller negativt, låt det vara, JUST NU. En dag i taget. Det löser sig, Jonna.
Bamsekram Louise

FC sa...

Då ringer du till resebolaget och frågar. Idag. Och så behöver du inte oroa dig mer förrän ni ser hur det utvecklas. Och så håller vi alla tummarna för att det blir friskare och mer semestrigt så att det blir av. Så att ni kan åka

/FC fd KaKi (plussarpakten)

cissi sa...

Krya på er! Hoppas verkligen att ni kommer iväg. kram

Gråa musen sa...

Men vilken jädrans otur ni har då. Håller tummar och tår att ni vaknar torsdagmorgon superfriska. Om inte. Lite småkrasslig kan man ju åka ändå.

Elli sa...

Det är klart ni ska åka ändå om ni "bara" är förkylda! Vi hade bokat en vecka till alperna där min syster bor och naturligtvis fick min dotter öroninflammaton några dagar innan vi skulle åka. Avbokningsskyddet gällde inte för oss eftersom läkarna sa att det var ok så länge vi tyckte det kändes ok. ALLA sa att vi inte skulle flyga med henne.. Att resan skulle bli hemsk m.m. Eftersom läkarna sa ok så chansade vi och gav henne en supp och nässpray. En bärbar dvd och resan ner gick jättebra. Två dagar senare var hon frisk och vi hade superhärligt. Är så glad att vi vågade chansa. Är han inte frisk på fredag så kommer han ju garanterat att vara det några dagar senare. Och Marcus kan väl åka ändå?? Lite värktabletter och nässpray så går allt! Lycka till!

Anonym sa...

Hej det låter inte bra! Kan ni inte boka om? Tills alla är friska det är inte kul vara på semester med flera sjuka . När man landar så gör det att trycket i kabinen påverkar öronen , och min dotter blev dålig , inget farligt men med en liten snuva blev det hål på trumhinnan o penicillin direkt. Hon kunde bada sen . Sola med. för den delen. Det är tisdag idag o skall man på semester så skall alla vara friska. Lilla Milo-go Mimmi o Marcus . Du kan även bli dålig. Och man är mer mottaglig magsjuka om immunförsvaret är nedsatt innan.
Krama

Anonym sa...

Jag har inte hunnit läsa din blogg på ett tag så du kanske redan har skrivit hur länge ni ska vara i Italien men jag har missat det. Är det hela våren? Måste vara hur mycket packning som helst... Tycker själv att det är småjobbigt att redsa bort en helg med ett barn ;-)

Anonym sa...

Ring BVC och fråga hur sjuk Milo kan vara och ändå flyga!
Bara utifall att!
Fick känna mig lite Italiensk också tack Jonna!
Målar ofta och gärna faan på väggen och ältar det med min käre make!
Har tyvärr en faslig massa Svenne blod i mig enligt släktträdet.

Men tack ändå !

Hoppas ni kommer iväg och får en underbar resa!!!!

Stora kramar Tess

Christina sa...

Klart ni ska åka.....lille Milo är frisk till fredag och pappa får väl snora på hotellrummet om det blir värre. Mina har som små blivit sjuka på semesterresor men det problemet löser man på plats och alla är så snälla.....friskt vågat är hälften vunnet...
Ha en ljuvlig semester i värmen....

Anonym sa...

Hej Jonna! Ta kontakt med doktorn och säg som det är, är han sjuk får han pencillin om inte kan ni åka ändå, ni ska ju till ett civiliserat land. Låt inte detta ställa till det för dig, har han öroninflammation så ixa det i morgon, så är han snart bra. När ska ni åka? Take i easy, allt ordnar sig. Kram från en gammal mormor. Solveig

Mia sa...

Hmm, mycket att tänka på. Men - ni ska tänka på Milo i första hand och inte på er själva. Visst, trist med inställd resa, särskilt när man laddat så, men det är inte roligt för en liten kille att få problem med öronen pga skillnaden i tryck i kabinen. Att resa med sjukt barn är i sig ingen fara, men att *flyga* är inte att rekommendera. Jag har själv flugit till Kina med bihåleinflammation - jag grät hela vägen från Arlanda till Kastrup trots sprayer från läkare o annat, och sedan på nästa flyg också. Stora människan. Men det gjorde så ont!!!
Mitt tips - ta reda på allt som gäller NU - med flygbolag, med försäkringsbolag och med vårdcentral. Fundera sedan över olika scenarion - när måste ni bestämma er, när måste ni börja packa, när behöver ni ställa in om Milo fortfarande är sjuk, är det skillnad om han har feber eller inte osv osv. Då har ni beslutsunderlag och kan agera utifrån det. Ni kan inte börja ringa till vårdcentralen två timmar innan ni skall vara vid gaten...
Hoppas på det bästa men bered er på det värsta - då kan det sedan inte bli värre. Och resor går faktiskt att senarelägga...
Vi håller tummarna för att det går bra!
/ Mia

F.d Barnmorskan sa...

Jag lovar dig att ni kan åka, det är ingen som helst fara att resa med förkylda barn, det som kan hända är att öronen är lite känsliga men med nässpray så fixar ni det också. Ingen avbeställning här inte lova det. Om ni blir sjukare därnere så har dom utsökta lälkare på varje apotek och dundermedicin som vi inte har här. Jag har erfarenhet av det och ni kommer att ha en underbar semester. Denna förkylning ebbar säkert ut innan ni reser så måla inte fan på väggen, det ordnar sig alltid.

Anonym sa...

Jonna!
Ställer mig helt bakom Fd Barnmorskan! Och som jag själv skrev tidigare - ÅK! En "vanlig" förkylning är inte anledning att ställa in planerad semester för vare sig barn eller vuxen! Till sådan civiliserad plats som Ni ska så finns bra och kanske även bättre vård att få än här hemma i Sverige! Men, som sagt, ladda med suppar och nässpray i handbagaget så fixar sig det hela perfekt. Vare sig du eller Marcus har någon som helst anledning att oroa er.
Kram och god natt! //Maggan1