måndag 31 januari 2011

krya på mig

Hög feber och ett dygns kräkningar är nästan ett minne blott nu. Är det något som är bra med vinterkräksjukan så är det att den marcherar snabbt. Men satan så effektivt med. Var helt däckad igår och då jag hade svårt att behålla värktabletterna jag tryckte i mig låg jag mest och skakade på Milos saccosäck tills jag fick tipset att mosa alvedon och blanda med socker och vatten och låta gegget tas upp lite i munnen redan. Sedan blev det något bättre och då först vaknade Mimmi tack och lov. Milo är mer självgående och eftersom jag nånstans i feberyran tyckte det var ok att Marcus åkte och jobbade i Stockholm på seneftemiddagen var det tacksamt att bara ha ett barn att underhålla det jobbigaste timmarna.
Nu mår jag i alla fall mycket bättre efter att ha fått vila idag. Har ätit precis och visst att det skvalpar lite oroligt i matstrupen ett bra tag efter varje födointag, men det stannar nere åtminstone och nere är bra.

Nyss kom veckans matkasse också. Och såpass frisk är jag i magen att jag ser väldigt mycket fram emot kommande maträtter. Både göra och äta. Massa halloumi, soltorkade tomater, örter och rostbiff var några av grejerna mitt öga registrerade medan handen jobbade med att plocka in.
Gott.

3 kommentarer:

Anna-K sa...

Hej Jonna!
Skönt att "skiten" gett med sig.Det är kanske bra med en rejäl utrensning ibland - även om man kunde göra det på ett mer skonsamt sätt.Hoppas resten av familjen är pigga o krya.

Anonym sa...

Skönt att du är på G igen! Ingen höjdare med vinterkräksjuka precis. Men bra tips om alvedon,socker och vatten! Det ska jag minsann komma ihåg! Tack, tack!
Spännande med ny matkasse, då kan man se fram mot fler härliga recept framöver!
Hoppas den övriga familjen klarar sig från kräkviruset.
Ha det gott och kram från Maggan1

Malin sa...

Krya på dig, hemskt med kräksjukan! Tack för superfin blogg, må så gott,
Malin