torsdag 6 januari 2011

snaskgnäll


Tröstäter alldeles för mycket godis just nu. Om det är gott? Nej faktiskt inte ens det. Fast det dämpar lite. Kommer få betala för det här snaskandet imorgon, men det får jag ta då.
Har haft så himla ont i mitt ben ikväll. Det kommer från ryggen säger Marcus och det gör det säkert, där gör det ju alltid minst lite ont. Men det här molandet, värkandet, ilandet i låret som har pågått idag är inte kul. Som en elektrisk stöt kommer det, ja eller kom, nu har det lättat, med väldigt jämna mellanrum. Jag låg i soffan, grät och halsade Milos flytande alvedon i brist på annat. Så jäkla tröttsamt.
Vi var till Hageby centrum idag, Milo och jag med Jess. Gick runt där i en halvtimme och så bar jag killen hem från spårvagnen eftersom han inte orkade pulsa i snön. Kände då att det här är för mycket och sen blev det som det blev.
Så jäkla tröttsamt.
Ok för att jag fick släpa mig fram med kryckor när jag var gravid. Kul att få röra mig alls, säger jag idag, men sen skulle det ju för bajjan bli bra!
Eller?
Något måste jag ha missuppfattat och gjort fel för det ska väl inte bara bli värre och värre nu? Nästan ett halvår efter. Och då försöker jag ändå göra rätt.
Trött. Blir jag. På mig.
Imorgon ska min telefon ringa och påminna om att jag ska kontakta sjukgymnasten igen. Vet inte om jag vågar träna om det är så här (jo det gör jag, försiktigt) och jag hatar att äta värkisar hela tiden för att fungera.
Nu räcker det.
Nu ska det blir bra.
Nu är det slutältat om ont.
Lätt att säga.
Ännu lättare att fortsätta snaska på godis, så jag gör det lite till. Sen går jag och lägger mig och inväntar en trevlig ny dag imorgon.
Tack för att ni lyssnade.
Puss.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ät du ditt godis! Det är gott och gör gott! Förstår mer än väl att du har ont i benet efter att ha burit Milo hem från spårvagnen! Marcus har säkerligen helt rätt att det kommer från ryggen.
Ta det försiktigt med träningen, prata med sjukgymnasten. Om man är för ivrig med träningen som jag brukar vara, så blir det bara sämre. Träna regelbundet, men gör det med måtta, och öka intensiteten successivt så bllr det bra.
Ta några godisar till och försök sen att sova. Jag har precis vräkt i mig rester av julgodiset jag fixade.
God natt och sov gott till dig och övriga familjen från Maggan1

Bea sa...

fasiken vad jobbigt, men oj vad jag känner igen mig. Snart 7 mån efter att widar föddes har jag fortfarande bäckenbekymmer och ont av och till samt svullna fingrar och ledvärk, helt absurt. Jag tänkte precis som du, ok att det är jobbigt under graviditeten, men sen skulle det ju vara bra, istället får man höra att det är hormoniellt och att det tar tid...öh Jag är trött på att ha ont. Hoppas du får en goare dag imorgon, kram

Anonym sa...

Har fött barn i typ samma takt som du och har mitt första möte med sjukgymnasten imorgon! Eller idag förresten, jag försöker bara låtsas att det finns en massa sovtimmar kvar. Men det låter som ischiasnerven krånglar med dig! Skönt att läsa om fler som har det som jag - underbara barn men ingen sömn och en kropp jag inte känner igen. Jag var ju smal, vältränad och stark! Nu är jag trött, svag och ärligt talat, i bästa fall 8 kilo för tung. För att komma till min "innan barn vikt" har jag typ 11-12 kilo kvar att tappa. Vilket går sådär för en sockerpundare av rang ;) Men fina barn blev det i alla fall! Lycka till hos sjukgymnasten imorgon (eller, just det, idag)!

Malinka sa...

Låter ju som klassisk falsk ischias, det vill säga att ischiasnerven blir klämd av en spända rumpmuskler. Till exempel.

Pröva att stretcha rumpan så kan det lätta: Lägg upp vinklat ben på t.ex. ett bord (eller något lagom högt) och böj dig framåt. Med böjen i höften, inte ryggen förstås, så att det sträcker i rumpan.

Be Marcus massera rumpan, men riktigt försiktigt. När jag har såna känningar klarar jag knappt av att peta på musklerna själv ... men massage hjälper.

Strunta i Alvedonet. Hjälper inte särskilt i alla fall.

Jessica sa...

Håller med om att det låter falsk ischias. Har samma problem efter att brit tung småtting och nu dessutom en i magen. Jag går hos naprapat som masserar. Fruktansvärt ont och skönt på samma gång. Har även fått övningar för att stärka upp mittpartiet. Sit-ups (sneda i mitt fall som är gravid. Ryggen beöver ju även stöd av magen. Ligga på rygg och hålla ihop benen och lyfta höfterna så högt det går. Stå på knä och lyhta motsatt ben och arm rakt ut. Samt stretcha sätet massor. Kanske räcker det med kroppen som tyngd just nu?