torsdag 6 januari 2011

trettondag

Det blir inte riktigt som man tänkt dig. Någonsin. Nästa natt återvänder vi till sovrummet.

Sitter just nu nynnar på mamma Mu-sången och ibland dyker några rader om Kråkorna som klappar takten.

Ute yr det på. Snöar så det skriker om det. Verkar vara samma visa överallt och det är ju vinter så varför inte. Mycket hellre apmycket snö i kylan än samma mängd grå smältblask i ett par plusgrader. Vilket det tids nog blir åndå.

Det är helgdag idag igen. För en som är hemma och "jobbar" märks inte dessa lediga dagar alls, förutom på det att stan är stängd.
Gillar inte när stan är stängd.
Känns som att mina valmöjligheter minskar och även om jag inte skulle dit idag så tycker jag om att veta att om jag hade velat så hade jag också kunnat. Tur att Hageby köpcentrum har öppet. Bara ifall.
Känns iofs som att en promenad någonstans är lite av ett mission impossible idag. Men ändå, valmöjlighet är trevligt i teorin med.

Trettondagen. Eller trettondedag jul.
Idag kom det tre vise männen med presenter till Jesus. Då för länge sen.
Varför är inte idag klappdagen?
Julen är slut nu på många håll, men här i Sverige och Norden med tror jag har vi en vecka till på oss att jula till det. Sen dansar vi ut skiten. Ho ho ho.

Grattis Cissi som fyller år idag! Hip hip. En cybertårta av det godaste slag bjuder jag härmed på. Mums.

5 kommentarer:

Maud sa...

Du behöver inte åka längre än till medelhavet, t ex Spanien så är det idag som är stora klappdagen "Dia de Reyes" när de tre kungarna (vise männen) kom med presenterna till Jesusbarnet. Det har väl dock börjat mjukas upp verkar det som när man tittar på julhandeln före jul, barnen får kanske julklappar både till jul och till Dia de Reyes.

Helene sa...

Ortodoxa kristna firar jul idag. Det är något med att vi häruppe i Norden bytte till den gregorianska kalendern och då "hoppade" våran jul till december. Men jag är ganska nöjd med att julen är över här. Ljusstakarna åker ner i källaren på söndag.

Ditte sa...

Jag kan ha fel men jag har för mig att i dag är klappdagen i Ryssland. Någon som vet säkert?

Anonym sa...

Förstår att det inte blev någon bättre sov-ro i natt. Nä, det bästa är nog att försöka skapa den rutin som ska gälla, då lär sig barnen att så här ska det vara. Men inte 17 är det lätt, det har jag aldrig sagt. Det kan vara en strid både länge och väl innan rutinerna sitter som dom ska.
Nu äntligen har det slutat snöa här hos oss, men usch vad träligt det börjar bli. Det går ju knappast att gå ut på promenad utan att riskera arm- eller benbrott eller att bli påkörd av nån bilist som inte skrapat rutorna ordentligt!
Och inte fick jag några presenter idag inte, och jag har inte dansat ut julen heller. Försöker hålla den kvar så länge jag kan, inte för julens skull nu, utan för att det blir så jädrans mörkt i alla fönster och på gator och torg. Jag vill ha ljuset kvar, det är så mysigt. Så jag brukar vara sist bland våra grannar med att plocka ner julbelysningen. Men det bjuder jag gärna på!
Hoppas ni haft en bra dag och att nattsömnen infinner sig i sovrummet för alla!
Kram Maggan1

Cissi sa...

Mmm tack för tårtan! Den smakade mumms ;-)