måndag 5 november 2007

lunch

Äter min smarriga medhavda lunch som består av gårdagens middagsrester. Ädelosttoppad broccoli och en ugnsgrillad laxfilé.
Av minen på mina kollegor som kikat in här hos mig att döma så luktar det inte mumma men lika glad för det är jag. Blir nog en lugn eftermiddag i denna fiskosande oas jag vanligtvis kallar kontor.

Jag är mitt i koffeinavvänjning igen. Två helger med queen of coffee, min mamma, och jag är allt annat än fri från min drog. En drog som jag envisas tro inte är bra för min fertilitet. Och vad gör man inte för den, även om jag just nu borde tänka på annat eller inte tänka alls så kan jag inte låta bli att försöka hjälpa den stackars kroppen på traven. Samtidigt som jag bevisligen har 48 kusiner födda av lika hårt kaffesörplande finska släktingar...
Kanske jag ska ta mig en riktig kopp i eftermiddag i alla fall.
Och en kaka.

8 kommentarer:

Helena sa...

Klart du ska göra det! Kaffe = njutning!

finnjonna sa...

helena: du har rätt. Kaffe blir det och som jag ska njuta!

Anonym sa...

Jag har en vän från de tusen knivarnas land. Han hade varit borta från Finland i många år men återvände en midsommarafton, han berättade att där på dansbanan stod flickorna på rad, paren dansade och pojkarna trånade... bandet spelade tango och göken gol...
nere på den nyslagna åkern slogs männen med kniv, det va ta mej fan det vackraste han hade sett!
;)
Kaffe är en fin drog, svår att missbruka.

Anonym sa...

Åh vad gott det lät, både maten och kaffet.

(Hur meningslösa kommentarer är jag tillåten att skriva när jag är tom på ord?) ;-)

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Någon kopp kaffe (tre tror jag att jag läste någonstans) kan man dricka utan att haverera fertiliteten.

Anonym sa...

Hej Jonna!
Kladdkaka med valnötter i , det är riktigt gott!
Hade jag bott nära dej, hade jag bjudit dej på en bit!

Du är stark!
Drick och ät det du tycker om, tänk inte så mycket på vad som är bra eller inte.Ibland behöver kroppen och hjärnan vila sig från allt sånt.
Allt kommer ordna sig för dig!
Krammar massor!
/M (inte din M)
;)

Anonym sa...

Drick ditt kaffe!! Har själv tillbringat fem år med att försöka bli gravid, och det är så svårt att inte påverkas av alla råd och tips. Det värsta tyckte jag var alla som sa "om du bara slappnar av lite och inte tänker så mycket på det så blir du gravid" eh..det är alltså mitt eget fel? När vi var på Sahlgrenskas fertilitetsmottagning berättade dom om alla undersökningar och forskning som har gjorts där, och mängden stresshormoner har inget att göra med om man blir gravid. Inte heller små mängder kaffe. Det enda som verkligen gör skillnad är rökning, mer än 10 kilos övervikt eller 1 kilos undervikt. Så en kopp kaffe om dan med nåt gott till är helt ok!

finnjonna sa...

macke f: Ah Finland!

stoltkatarina: Det var gott!Ingen kommentar är för meningslös att skrivas här. Så resonerar jag med mina inlägg ibland :-)

kattamamman, anonym och helenan: Tack. Jag ska dricka lite kaffe. Skönt att höra det där med att stresshormoner inget ska ha att göra med fertiliteten. Ett bra sätt annars att få en att stressa mer är ju att höra nån uppmana till att stressa mindre...