lördag 11 december 2010

datenight

Vi skulle ha gått ut och ätit ikväll jag och Marcus. Bara vi två. Tillsammans. Men så blev Miloboy sjuk och datenight är skjuten på framtiden.
Vi har haft rätt mysigt ändå i soffan där vi suttit och försökt se film. Inception är knepig fortfarande till och med för mig fastän jag redan sett den en gång och då med två barn som måste springas till ibland blir den inte direkt lättare att hänga med i så därav försöket. När Mimmi ville upp gav vi med upp och bestämde att det får bli en annan gång.
 Marcus kvällsdiskar nu och sen är det säng och bok som gäller istället. Ser faktiskt fram emot läsa och just nu håller jag på med Karin Alvtegens En osannolik historia. Har gillat hennes S-serie mycket och hoppas på denna också.

Vad läser ni just nu?

12 kommentarer:

Helene sa...

Jag läser "Bergets döttrar" av Anna Jörgensdotter. Den handlar om ett samhälle i Bergslagen tror jag. Det är strax innan andra världskriget. Tonåringarna i byn bildar par och drömmer om framtiden. Det låter inte så spännande när man skriver om det, men det är en väldigt bra bok som inte går att slita sig från.

Anonym sa...

Åh jag önskar jag orkade läsa. Är själv med min lilla tjej (16 mån) och hon vägrar just nu sova i sin egen säng. Så jag fastnar oftast vi tv:n en stund efter hon somnat (i min säng) och sen är det inte läge att gå in och tända lampan för att läsa bok innan jag somnar.
Senast lästa är Millennium-trilogin, som talbok, vilket faktiskt funkar bra i mörkret bredvid min dotter :)

Få ta tag i detta snart för det är härligt att försvinna in i en bok ibland. Min följetångsförfattare är Liza Marklund. Väntar med spänning på hennes nästa bok om Annika Bengtsson-

/Soffi

Lina sa...

askungar av kristina ohlsson. bra deckardebut!

Birgitta å Herr Nyfiken sa...

VARNING! Kungaboken har jag försökt traggla mig igenom, vill ogärna lägga undan en påbörjad bok.
MEN köp den inte, varken, som julklapp eller för övrigt! Sådan skit! Så beställde jag Raines Dagbok, får mejl: slutsåld,förlaget måste trycka fler.Men kungaboken finns! Där ser man, en uteliggares liv är mer intressant, än kungens eskapader

Jonas sa...

Sanningen är nog den att boken om kungen är tryckt i betydligt många fler exemplar en boken om uteliggaren. Men personligen skulle helt klart den sistnämnda boken vara mer intressant i mina ögon, än boken om kungen.

Sara sa...

Jag har precis läst Katarina Wennstams trilogi "Smuts", "Dödergök" och "Alfahannen". Otäckt men välskrivet. Räkna med att bli förbaskad!

Marja sa...

Jag läser också samma bok av Karin Alvtegen. Gillar hennes böcker. Kram/ Marja

Anonym sa...

Trist att Milo är sjuk. Men när han piggnar till så får ni ta eran datenight på tu man hand Marcus och du. Hoppas Mlloboy piggnar till snabbt!
Läser, det har blivit väldigt sporadiskt senaste månaderna. Hinner inte lägga huvudet på kudden förrän jag sover. Gillar annars att läsa och läser gärna såväl romaner som poesi, deckare och gamla svenska bygdeberättelser. Men har ingen speciell på G just nu. Har hamnat i en handarbetsperiod för närvarande.
Kram Maggan1

Rut sa...

Jag har liksom du en bebis men min är född 25/7 så det blir inte så mycket tid för läsning men just nu läser jag "Lyckans hjul" av Kajsa Ingemarsson. Lättläst feelgood bok, jag tycker dock att hennes "Små citroner gula" var mycket bättre.
Din blogg är toppen!!

Anonym sa...

Synd om Milo-go hoppaas han blivit bättre. Läser Adam o&Evelyn Ingo Schultze den är inte så bra för jag somnar hela tiden..Men har andra böcker att ta till. Jay vann!!! glädjen stod högt, hans röst! YES. Milleniumtrilogin har jag läst den är bra. Talböcker ok men jag somnar , nu tror du jag somnar till allt inte då men talböcker somnar jag absolut till. F-an vaknar i kapitel 3 o vet vad som hänt, tips för de som har svårt sova. Biblioteket igen imorgon eller till bokhyllan eller så se till att komma i säng på kvällarna . Det finns så mycket bra böcker o borde läsa om en bok i filosofi det blir till jul. Tycker inte om deckare men det finns så mycket att läsa tror jag skall bälja en biografi denna gång.Jäkla terrorister mer säger jag inte. Sköt om er krama milo-go o mimmi.

Elin sa...

Jag har faktiskt gett mig på Moa Martinsson. Hon har gått mig förbi sedan tidigare, vilket ju är en skam för den som bor i Östergötland, men nu har jag hittat dit. Jag ärvde en himla massa gamla böcker av min farmor då hon gick bort och däribland finns tjugotalet Moa Martinsson. Jag började med "Kyrkbröllop" som var fantastiskt bra. Den är gripande och visst blir det sorgligt, men jag gillade den. Man känner igen sig i Norrköpingsmiljöerna och hittade gamla härliga ord som sällan/aldrig används. Så jag kan rekommendera att läsa den tillsammans med wikipedia =) Nu är det "Brandliljor" som ligger på nattygsbordet...Ha det gott! /Elin

Anonym sa...

Kom på något jag gärna rekommenderar när jag såg "Elins" aktuella Moa Martinsson-läsning.
Det fanns en i mitt tycke fantastisk författare som hette Bernhard Nordh (slå gärna upp och läs om just honom). Han skrev livsskildringar från i huvudsak sitt liv i de norrländska trakterna. Han skrev totalt 28 böcker plus ett otal noveller. En del böckerna är översatta till andra språk och några har filmatiserats. När man söker på hans namn finns förteckning översamtliga böcker och man ska läsa dom i den ordning dom skrevs. Personligen tycker jag dessa bokverk är värda sin läsning. Jag har själv läst dom 2 gånger, alla 28! Bara ett tips för den som kan tänkas vara intresserad.
//Maggan1