måndag 13 december 2010

etapp 1: läggning av barn

Båda sover i sina egna sängar sen ett par timmar. Mimmi visserligen gjorde en tur till tutten här för inte så länge sen men efter det verkade hon nöjd och somnade så gott i sin lilla vagga.
Jag saknar Milo redan och då har jag själv inte hunnit lägga mig än. Hittills har han bara halvvaknat en gång sedan kvart över åtta då jag efter 20 minuters nattande lämnade honom i hans spjälis utan fjärde väggen. och en gång är ingen gång om man jämför med 3, 4, 5 som det annars kan vara när han somnar i våran säng och hela kvällen går åt till att springa fram och tillbaka. Nåja, jag är inte över bäcken och ropar inte hej eller något annat men lite gott bådar ju detta.
Vårat mål är att han ska somna själv och sedan fortsätta sova i trygghet i sin säng men vi tog en mjukstartsvariant vilket innebar att jag satt på golvet intill sängen, läste en saga, pussade och släckte och satt sen bredvid och lät honom pilla på handleden fast bara på en, medan han drack lite välling. Och knappt 20 minuter senare sov han och jag kunde tassa ut.

Nu ska jag tassa vidare till vår säng och läsa lite bok medan John Blund letar efter mig. Hoppas han hittar.
Puss.

9 kommentarer:

Anonym sa...

WOW! Det här låter positivt så här långt! Och om det hela fortsätter så här bra (optimister är vi ju), så vaknar ni alla utvilade i morgon! Saknar Milo, ja det förstår jag, men ni mår aalla mycket bättre av att få sova i era egna sängar!
Hoppas John Blund infinner sig snart!
Natti/ Maggan1

Anna-K sa...

Hej Jonna! Hoppas det fungerar - skönt med egen kuppe!

Anonym sa...

Va duktig du är! Så ståndaktig var inte jag, och det är jättebra att ni är det! Eftersom jag aldrig tog " fighten " Har jag två killar 3 och fem som fortfarande sover i min säng..... fast det är mysigt med :)

Gråa musen sa...

Du är jätteduktig som kämpar på. En sak är i allafall säker. Trygga barn det får ni gott om :-) Styrkekramar

Rosahjärtan sa...

Härligt! Huvudsaken är att man hittar en "metod" som passar ER! Det ÄR skönt med egentid på kvällen OCH du ska se ju bättre barnen sover ju mer kommer du kunna slappna av & lära dig sova igen!

Kram

Anonym sa...

Näe,det går inte som du säger att ropa hej redan nu när det gäller ungar men det här låter ju som en bra början.Gott så,en dag i taget,det här fixar sig med tiden och ta det bara lugnt för barn har så jäkligt på känn när föräldrar är stressade och oroliga fast de låtsats något annat. Ni fixar det och det är mycket viktigt att ni båda gör det.Ojoj,så hejglatt jag låter.... men det fixar sig med tiden. Kijan

Anonym sa...

Hej. Håller tummarna för att nattningarna ska flyta på bättre för er snart, tar på krafterna när det inte funkar. Vi har introducerat gosedjur till våra barn som de har när de ska somna. Äldsta barnet har en kanin som hon alltid vill ha med när hon ska sova. Med barn nr 2, född i september, införskaffades en till liten gosekanin och några andra gosisar, men hon valde kaninen. När hon ska somna lägger vi ner henne och så ligger hon och kramar och håller sin kanin i öronen. Gosisarna har varit en trygghet och till stor hjälp när de ska somna och komma till ro.

Anonym sa...

Jag hade som ensamstående med barn stor hjälp av mina katter.De lade sig som oftast bredvid barnet vid sänggående,hade fått sina vanor,lät sig sannerligen inte behandlas hursomhelst,en katt la alltid bestämt tassen över pannan på oroligt barn varvid han alltid somnade .De var en stor trygghet för barnen.Kattens spinnande och faktiskt rätt dominerande fasta trygga närvaro gjorde barnen trygga.Självklart är katter olika men vissa av mina var just så.Därför hoppas jag att du verkligen försöker skapa band mellan dem och dina barn.Det är mycket viktigt ! Kijan

Anonym sa...

Du får uppfostra Marcus också i att vara konsekvent annars orkar ni inte.Ni får springa i flera år mellan sängarna o aldrig ha tid för varandra. Gävle hoppas tågen går nu då. Blev vid ett tillfälle ursinnig , var barnvakt och den goda modern som skulle gå ut kom på den "ljusa idén " att pussa en av sina två sovande barn som vaknade ... Jag bp blev sur på mamman trött för jag fick ett elände med två (den andre vaknade ju) , de trodde nog morsan skulle resa bort för gott vilket jag önskade då... Men till slut lekte vi o gosade o somnade alla tre. I allafall jag. Var det dåligt samvete som gjorde denna puss? Ha så trevligt i Gävle o lycka till med nattningarna . Krama Milo-go o Mimmi.