måndag 20 december 2010

julstämning

Slogs av plötslig julstämning nyss. Lite glögg och mammas nybakta pepparkakor till tonerna av Stilla natt... som susade ur radion gjorde visst susen och nu sitter jag här med nästan blöta ögon och myser lite med er.
Vad fint det är med jul ändå. 
Imorgon ska vi åka hem. Tågbiljetter är köpta och tummarna hållna. Idag var det fullständig kaos i den rälsburna kollektivtrafiken och jag önskar så att vi slipper det imorgon men eftersom jag inte ska stressa i jul, ska jag inte heller oroa mig för sånt jag inte kan påverka, eller åtminstone aktivt försöka låta bli så därför blir det inga mer tågtankar från mig. Det går som det går. På räls förhoppningsvis, he he.

På fredag är det julafton. Vi ska vara hemma hos oss och det är jag som ska fixa julbordet, vilket är precis så som jag vill ha det hemma hos oss i år. Lyckligtvis är allt under kontroll även om inget ännu är gjort, men då jag som sagt konsekvent vägrar stress i samband med helgerna känns det mycket bra som det är.

Hoppas på julefrid och lugn, stilla och heliga nätter till er alla inför jul (gärna därefter med).
Försök tänka på det som faktiskt är viktigt och glöm det andra. Strunta i förväntningar, andras och egna och bara tat lugnt. Så gott det går.

Nu sova natten.

7 kommentarer:

Helene sa...

Tummarna är hållna här med för att ni tar/tog er hem utan problem idag!

Lugnt och fint tar jag det, ingen stress här inte. Den har jag nog av under resten av året.

yvonne sa...

Hej
Skönt att höra att du inte stressar, det gör inte jag heller! jag hoppas ni får en bra jul och att det viktigaste är att man har varandra utan en massa måsten!
ha det gott!
kramar till er alla!
Yvonne

Anonym sa...

Jag fick också en härlig julstämning när jag läste din blogg imorse. Härligt med jul!
Hoppas att er hemresa har avlöpt utan allt för mycket bekymmer, men man läser ju om frusna växlar, trasiga tåg och allt vad det är i tidningarna idag. Men hoppas ni inte drabbats.
Lycka till med att fixa till ditt julbord och njut av julefriden tillsammans med Marcus och barnen.
Kram Maggan1

Längtan sa...

Länge sedan jag var inne och läste på din blogg.

Vill önska dig en god jul.

Här finns idag en artikel om min och min mans längtan till barn: http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/for-varje-forsok-har-bebisfebern-stigit_5816463.svd

Pernilla sa...

Hejsan alla glada!

Ni är väl måna om varandra?? Ens liv kan förändras på en sekund, huset kan stå ibrand på några minuter.
Ett rum är övertänt på Ca 4 minuter dvs flera hundra grader varmt...

besök våran blogg och lär dej mer om hur du ska hantera vissa situationer och få mer information om brandsäkerhet med mera.

www.brandskyddspartner.blogg.se

Vi säljer allt inom brandsäkerhet. Man måste vara rädda om varandra!


Många familjer firar jul i dom kläderna dom har på sej för dagen för huset brann ner den 4:e advent pga att ljusen i adventsljusstaken glömde släckas.


KRAM PÅ ER! O GOD JUL!

Helene sa...

Hur går det? Funkar/funkade tåget?

Anonym sa...

Hej!
Bra att ni kom hem och att allt gått bra. Ingen stress här heller inte jag i alla fall. Nu får ni fira en riktigt GOD JUL med era två små älsklingar! En extrakram till Milo , han är för liten än att begripa att jag är hans fans så han blir inte bortskämd. Skall träffa barn , små och stora , släkt äta gott och spela "På spåret" spelet lyckades hitta det och göra annat kul.
Kram till Marcus, MIMMI, och en till dig Jonna. Ha det skönt nu över jul..