torsdag 2 december 2010

me and my tassimo

Japp vi har kallt hemma.

Finnjonnan pikku baari.

Nu borstar jag tänderna. Noga ska tilläggas då jag till mina nattamackor tog mig en kopp varm choklad, något jag helt sonika skyller på min vän Tassimon. Den står där så sött och bara lockar med -kom igen nu, ta en kopp...

Jag fick* ju hem en maskin för en dryg vecka sen och aldrig har jag väl fixat så många olika koppar kaffe per dag som sen dess. Det där hörnet på diskbänken, det är min bar piccola. Finnjonnas egen lilla baari.
Är sedan tidigare lite bekant med den här typen av kaffemaskiner då vi ofta i Stockholm bor på ett rum där en nespresso skiner i hörnet, men jag måste säga att min faktiskt är än enklare att pilla med och kaffet blir godare. Dock har ett par kompisar konstaterat att vissa av dryckerna är för söta fast mer om det sen.
Maskinen först.
Och visst är det så att det bara är att stoppa i valfri liten behållare (som finns i de små kartongerna till vänster i min baari) och sedan trycka på knappen så rinner god het dryck ner i koppen. Trolleri.
Fast på riktigt. Det är inte svårt att brygga kaffe på det där vanliga sättet heller och med mockakokare får man sig mycket god espresso, efter några extra steg visserligen och så får man hålla koll på plattan, något som inte är min starka sida just nu... men god, godare espresso blir det nog.
Kanske.
Jag skulle nog inte känna skilnad. Marcus gör det även om han också gillar Gevalias espresso, framförallt till min egen skummade mjölk toppad med kanel. Och så slipper man ju allt meck med kannan, skruva och greja och när det sen skvätter på spisplattan och har sig, nej fy då är tassimon super. Med en bebis i ena armhålan är det också mycket smidigt att göra en god morgoncappuchino i ett nafs med bara andra handens fingrar, så nog är det just nu väldigt befriande att ha en egen liten kaffebar i hörnet.
Annars så ser jag gärna en sån här maskin på just hotellrum och i väntrum eller varför inte på kontoret.

Så till själva dryckerna. Fick en hel låda med Gevalias utbud och har såklart testat allt.
Cappuchino -Jag gillar. Den består av en espressokapsel och så separat mjölkkapsel som blir till fint skum. Mina vänner tyckte att det blev något för sött och lite sött är det ju, dessutom sa en att mjölken luktar pulvermjölk och det var nog inte helt uppskattat.
Latte macchiato -Denna är nästan för söt även för mig (större, sötad mjölkkapsel), men ibland kan jag ta den (ser mycket snygg ut i glas) när jag är sugen på en kaka till kaffet och alltså skippa kakan.
Espresso -Mycket bra!!! Starkt och lätt krämigt. Basen till allt gott. Gör som skrivet väldigt ofta min egen skummade mjölk till cappuchinon, något som uppskattas av alla som smakat.
Mellanrost, brygg -God kopp Gevalia helt enkelt. Vill man bara ha en kopp vanlig kaffe är det skönt att slippa bryggaren.
Mörkrost -Starkt. Inte för mig och min mage, om jag inte tar den med Latte macchiatos skummade mjölk, vilket jag faktiskt har gjort och det är inte helt fel. Denna gillar Marcus.
Marabous varma choklad -Som varm choklad ska vara. Sött och gott. Perfekt till limpmackor med prickig korv (aah barndomens termosutflyker).
Så.
Vad kan man runda av med? Allt som allt en mycket trevlig bekantskap denna maskin. För mig just nu är den väldigt välkommen. Har faktiskt på nätet beställt teer och koffeinfritt espresso, så jag lär pula med denna lite längre än de ordinarie två första veckorna som ju alltid är trivsamma med alla nya elapparater.*Ett tillägg här för att förtydliga.
Jag fick en maskin att testa, för att jag har en blogg. Tack för det! MEN min recension är min, däri i står vad jag tycker, punkt. Skulle aldrig skriva upp något jag inte gillar,  försöka lura er läsare för en kaffemaskins skull! Råkar tycka om denna även om det idag den 3 december fick bli en hederlig gammal panna med kardemummakaffe, något som tassimon inte fixar... och hade jag inte gillat hade jag skrivit just det, trots att jag fick den.
Har aldrig fått pengar för något och då jag aldrig haft annonser här har jag heller aldrig tjänat ett öre på det jag skriver. Hade ju inte gjort om nåt om jag kunnat tjäna en hacka då jag ständigt behöver pengar men så är det alltså inte :-).

All reklam jag gör, för finska korvbutiken, mimmis visthus och andra bra ställen eller grejer gör jag för att jag tycker de förtjänar det. Betalar med mina egna pengar varje korvbit jag köper och varje god fika jag förtär. Men visst, vill korvgubben ge mig en korv gratis tar jag kanske emot den, men jag skulle inte skriva gott om den därför!
Så är det.

13 kommentarer:

Jeanette sa...

Om du går in på tassimo.se så har du ännu större utbud på olika sorter.

Ha en bra dag !

Anonym sa...

Låter spännande med tassimon. Ska nog ta mig en diskussion med mannen i huset om vi ska köpa oss en sån. Men han är mer te-fantast än kaffefantast som jag. Men jag kan ju köpa en till mig ändå förstås.
Ha en bra dag i vintervädret!
//Maggan1

Anonym sa...

Om jag inte vore laktosintolerant hade jag nog också valt en tassimo!
Nu blev det en nespresso så kan jag göra mina koffeinfria och laktosfria latte m.m. :-)

Anonym sa...

Tack för den utförliga recensionen! Nu vet jag vilka kaffesorter vi ska satsa på!

Nina sa...

Ville bara kolla om du har skrivit på samma upprop som t.ex. Onekligen-Lisa, http://onekligen.blogspot.com/2010/12/vi-ar-inte-till-salu.html, eller ska vi ta blogginlägget med en nypa salt?

Kristina sa...

Hej
skulle skriva en kommentar på Marcus blogg men det var avstängt
du kan väl hälsa honom att det var en bra och fin sammamfattning han skrivit om sin resa med boken o allt, jag älskar allt han skriver o när han är med på TV
kram från mig till er

johanna sa...

Vet att det även finns refillkapsel till den... tror det var på Kjell o co.

Johanna

Marcella sa...

hej sötaste Jonna, medan du njuter ditt kaffe kan du kika på den award jag ger dig
http://fumei.se/blogg/post/And-the-award-goes-to.aspx
Kram

Eva sa...

Hej! Jag är nyfiken på om du köpt kaffemaskinen eller fått den för att du bloggar. Det pratas mycket om att "vara till salu" på bloggar nu - och jag anklagar inte dig för att skriva bra om den bara för att du fått den, jag tror att du är så ärlig att du skriver vad du tycker. Däremot tycker jag det allra bästa i sådana lägen är att skriva ut att man fått den för att man har en inflytelserik blogg, det är trots allt information som är relevant för läsaren när du skriver om en produkt och så tydligt nämner märket i flera inlägg. För din egen skull, så att du inte uppfattas som oseriös. Tycker jag alltså.

Nina sa...

Niger och tackar för förtydligandet!!!
/ Nina (kommentar ovan)

finnjonna sa...

tack själv Nina för påpekandet :-)

Anonym sa...

"Gratis är gott" heter det ju och jag tycker nog att det ska framgå tydligt om man fått en sak gratis för att sedan skriva om den i sin blogg - oavsett om man skriver positiva eller negativa omdömen!
Tummen upp för att du tillslut meddelade detta!

Anonym sa...

Jag är betuttad i min Nespressomaskin och skulle inte byta ut den mot något!

Testa på ett Nespressocafé innan du väljer maskin, är mitt råd.

//Maja