tisdag 7 december 2010

resa intälld igen

Marcus är fast i Töreboda.
Vi skulle egentligen alla fyra åkt till Göteborg i ett par dagar och då Marcus har en uppläsning där ikväll kändes det ju perfekt att ta trippen nu. Fast sen var det nåt med tåg där utanför i förrgår och all trafik dit verkade påverkas även igår så Marcus kände inte för att riskera något med oss alla ombord. Jag tjatade ett tag och menade på att det säkert skulle vara löst tills idag, men han kan sin SJ och sa att det får bli en annan gång.
Ok.
Vi stannade motvilligt hemma och han åkte. Tills tåget stannade. Och fastnade i Töreboda av alla ställen.
Nästan så man återigen brister ut i skratt. Nästan.
Marcus kan som sagt det där och det är bara att kapitulera och njuta i värmeljusens sken och tacka för att jag inte lät min envishet segra i denna fråga.
Faktiskt skönt att får sova i sin egen säng och slippa trängas på hotellrum. Hade varit kul att träffa familjen där och gå på Lisebergs jul som det var planerat, men det får bli en annan gång.


Maggan1: Tack för vidare info om kånkelbär. Paskanmarja är ordagrant skitbär, så de finns väl i Finland med. Fast vi hylmar inte med det, skitbär anar man ju rätt snabbt var de förekommer :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tur att ni inte är med på tåget. Hoppas Marcus hinner fram i tid bara. Ibland är det bra att "förlora" en diskussion. Betr den så kallade västra stambanan så är väl det enda korrekta just ordet västra, för västra delen av landet finns ju iaf. Stambana finns väl inte vad jag förstår, det finns inte någon stam som förbinder öster väster och inte heller någon bana värd namnet, vare sig hos SJ, Banverket, Trafikverket och allt vad dom nu heter. Elverket kanske också är inblandat eftersom det är nerrivna elledningar ibland. Det är så mycket konstigt nu när det gäller tågtrafiken och så många aktörer inblandade, så jag tror inte att dom inblandade själva vet vem som ska göra vad.
Men vilken upplevelse att ha den stora äran att sitta i Töreboda och se ut över den fantastiska utsikten där :D
Bättre att få vara hemma, Lisebergs jul finns fler gånger och familjen där finns ju också kvar.
Ang infon om kånkelbären var det bara kul att söka runt lite. Kul att det finska ordet verkligen stämde och rakt översatt betydde skitbär (klumpar).
Ha en mysig kväll, skicka en hälsning till stackars Marcus som än en gång drabbas av vem det nu är som ansvarar för vår eminenta tågtrafik.
Kram från Maggan1

Sandra sa...

Haha, kånkelbär! Jag skrattar bara jag hör ordet. Googlade på det och hittade det här: http://www.svenskbladet.se/sverige/index.php?alias=300_barplockare_lurade_till_sverige.html