onsdag 11 maj 2011

adventsvår


Denna adventsstake stod på köksbordet när vi kom hem. Det är tydligen ett tag sen vi lämnade boet för ett annat för den går inte riktigt ihop med värmen som just nu råder och därför blir jag lite förvirrad. Den står förresten kvar och det minskar ju inte direkt förvirringen och jag kan önska att tummen inte satt så djupt i röva på oss och att jag (eller Marcus) tog ner den i källaren där andra stakar ligger.

Milo tycker det är roligt att vara hemma, ja han älskade Rom med, men nu har han alla sina leksaker och massa yta att kuta runt med lilla sulkyn på. Mimmi trivs hon med. Tutar och kör med gåstolen, eller tutar inte, bara kör, och jagar Milo som springer och hoppar undan för det har gjort aj när Mimmi ett par gånger råkat köra på hans fot.
Härliga barn vi är välsignade med!
Dygnet runt har vi hängt ihop i ett par månader och ändå får man inte nog. Fast visst smakade långfikat med Jess gott igår. Sitta ledigt och med två händer dricka kaffe på Waynes uteservering, Wayne som för övrigt (och som vanligt) får tummen upp för deras goda kaffe. Har ju blivit lite kräsen efter massa god java nereborta i Rom, men kände mig mycket nöjd igår alltså. Och ensamma fikastunder blir det fler av för ännu härligare kändes underbara barnen när jag sen väl kom hem och först möttes av Milo akas mammai, akas mammai! (Akas som i rakas = älskade). Snacka om ett fyrverkeri av lycka, glädje och tacksamhet i en och samma känsla när man lyfter upp en kille som borrar ansiktet i halsen och säger heeeeej akas

5 kommentarer:

Anonym sa...

What a surprise att adventsljusstaken står kvar! Men du vet, tiden går fort, så snart är det advdent igen. Nä, det hoppas jag verkligen inte! Nu får vi ha lite sommar, sol och lata och sköna dagar först innan vi ska börja tänka på advent. Skicka ner Marcus i källaren med ljusstaken eller ställ in den i ett skåp nånstans!
Härligt att barnen gillar att komma hem till både sina saker och stora ytor att härja runt bland.
Hoppas dagen varit bra hos er, här har varit riktig sommar! Underbart och tiden har tillbringats utomhus nästan hela dagen.
Nu ser vi fram mot en lika fin morgondag.
Kram från Maggan1

Gråa musen sa...

Äh. Den är ju snygg adventsljusstaken. Tänd ett ljus i kvällningen och låt den stå kvar vetja. Varför ska man vara som alla andra. :-)

Anonym sa...

Jonna, ficknya Mama i brevlådan idag. Gud så fina ni är du och familjen! Omslagsbilden med Malene Birger-klänningen måste du be att få en kopia på och rama in :)
Kram, Anna

Anonym sa...

Jonna!

Underbara bilder på dig och barnen i senaste "mama" och en väldigt fin artikel...
Är helt fascinerad över hur vacker du är, vilka fina färger du har...
Ocj kläderna var så vackra, du ser ut som en filmstjärna. Båda barnen och oxå så himla fina! Även om vi aldrig träffats känns det som att vi känner varandra genom din blogg!

Hoppas att allt är toppen när ni nu är åter Norrköping!

Kramar Kicki fr just Norrk

Mia sa...

Fick hem senaste numret av Mama idag och såg dig på omslaget! :) Ska bli kul och intressant att läsa :)