onsdag 25 maj 2011

fotblues

Mina fötter är i dåligt skick. Mycket onda är dom och skriker efter hjälp och nåd. De är hårda, spruckna och just nu halvt blödande.
För jag fick nämligen nog, tog en sax och började frisera.
Och detta mina vänner ska ni inte göra hemma!
Just under själva klippandet kändes det fantastiskt bra. Klipp, klipp bort det hårda fula, väck med döda skinnet och repiga huden, här ska lena fina saker hittas och snart med titta fram. Tjohoo!
Men.
Tyvärr är sax en sax, en vanlig sådan, rätt slö till och med och ej lämpad för hudklipperier, så nu sitter jag med såriga fötter som gör mycket ont att gå med.
Skulle ha väntat tills jag hade ringt salong Christina och fått en tid, eller beställt det dära som Jess pratade om -Babyfoot nånting som tydligen ska göra mirakel med fossingar (någon som testat? Funkar?) eller vad som. Inte klippa mina fötter. Banna banna (aja baja) mammai som Milo skulle ha sagt. Man kan inte klippa någonting helt. Klippa sönder heter det ju. Ett hår kan klippas fint, men mina fötter blev allt annat än det.
Ja ja. Kanske jag nästa gång då förhårdnader frusterar mig, låter bli saxen.
Eller inte.

12 kommentarer:

Gråa musen sa...

Tokfia. du kunde väl nöjt dig med en grov fotfil, :-)))) Kraaaam

Anonym sa...

Förstår inte riktigt att din blogg har blivit en riktig gnällblogg, ung som du är så har du ont snart överallt, tråkigt att läsa. :((

cyndi sa...

Ung som du är har du massor av erfarenhet och kloka tankar och vi är många som läser och njuter av dina vardagsfunderingar och glimtar av all möjlig glädje. Du delar generöst med dej av ditt liv. På dina villkor. Vi läser så gärna så :-)

Anonym sa...

Stackars dig Jonna! Du kan inte skriva mycket förrän någon gnäller på dig, det verkar som det är samma människa som gnäller på dig jämt. Man får ha lit humor tycker jag, jag tycker du skriver roligt om dina påhitt, men det kanske inte är alla som fattar ironin i dina inlägg. Jag tycker det är roligt att läsa vad du skriver, jag som är en gammal mormor kan ibland bli lite avundsjuk på allt du hittar på. Kör ditt race Jonna, livet är alldeles för kort för att bry sig om folk som klagar på allt. Ha det bra, hälsningar från mormor.s

Anonym sa...

Har testat babyfoot och nog fjällar man eftet en vecka eller så men inte där det verkligen behövs, förhårdnader och sånt gör det ingen verkan på så jag anser inte att produkten är värd pengarna, kanske om man bara behöver lite finslipning, annars nej, lägg pengarna på en riktig fotvård istället

Anonym sa...

SAX ? Herreminje,då kan du lika gärna ta fram sågen och kapa under knät på en gång vetja. Köpte mig en liten cementliknande "stenbit" som fungerat mycket bra särskilt med fötterna i en hink vatten med tex. duschkräm i.Men ta det lilla lugna,det är besvärligt att gå utan stortår. Kijan

Sachiko sa...

MItt bästa tips när det gäller förhårdnader är att köpa en "surf". Det är en slags supergrov fil som man använder på gipsskivor för att ta bort vassa kanter när man delat på dem.
Jag vet att det låter som rena tortyrredskapet men det funkar faktiskt precis hur bra som helst.Lägg fossingarna i blöt en stund och sen fila på. Man får bort MASSOR och inte en enda gång har jag fått sår eller riskerat att det tar bort för mycket.
Fotens bästa vän finns i bygghandeln.

Och till det där kromosomfelet som påstår att Jonna gnäller så kan jag bara säga att du ska gå och dra nåt gammalt över dig. Om nån gnäller så är det väl du, på att hon inte skriver så att det passar dig.

Go Jonna go!

Pernilla sa...

Babyfoot var jättebra om du frågar mig! Jag har inte haft så fina fötter på många år.

Testa, men planera så du inte ska gå barfota synligt för andra under behandlingen....för fötterna ser hemska ut medans allt skinn trillar av :)

Anonym sa...

Ja, käre värld, vad kan man nu inte hitta på? Du är för härlig. Men om man ska vara inte bara härlig utan även ärlig, så blev nog dina onda fötterna ondare istället för bättre. Men vad gör man inte för att lösa problem. Man försöker hitta lösningar och det gör du verkligen! Men skit i saxen nästa gång, ta en fil eller något istället, eller varför inte lite skön fotvårdsbehandling hos nån bra specialist.
Å så en sak till som jag tycker, skit i negativisterna, dom kan hållas nån annan stans, här bestämmer du vad du skriver och vill man läsa så gör man, annars kan dom låta bli att gå in på din blogg och sen bara gnälla.
Din blogg är helt fantastisk; kul, ärlig, allvarlig, glad och en frisk fläkt i tillvaron. Och den är DIN, fortsätt som du alltid gjort!
Kram Maggan1

Anonym sa...

Locobase Repair! Locobase Repair!

Jag LOVAR att det fungerar. En gång på morgonen och en gång på kvällen och du kommer sväva fram på moln om några dagar. Men inget annat än orange repair! Dyrt från apoteket men såå värt det!

Tina sa...

Gå till apoteket och köp en fotfil samt en tub Salcyvase. Fila fötterna när de är uppblötta och medgörliga (gärna ihop med bastu) och smörj med Salcyvase. Sätt på bomullsstrumpor så krämen får tid att göra verkan. Fötterna blir helt underbart mjuka och fina! Även händerna blir mjuka på köpet eftersom man smörjer med dom! Har kört detta i flera år och det är superbra!

Emma sa...

Gör som mig och köp dig en "hyvel" och en sådan där stenbit som någon annan här skrev om. Använder dom två efter ett härligt fotbad med salt i så blir fötterna helt ljuvliga igen. Smörj in med en fet kräm efteråt!

Att ha såriga fötter som man knappt kan gå på är hemskt!
Hoppas dina fötter läker snart!
Kram