söndag 1 maj 2011

flytt och firande

Idag är en stor dag.
Johannes Paulus II, förra påven ni vet, ska bli helgon. Eller helgonförklarad, eller är det kanske saligförklarad inför att bli helgon? Jag ska kolla upp fakta så jag även på svenska vet vad han exakt han blir idag.
Hursom.
Det är en stor dag. En glädjes dag och jag gläds med alla miljoner som här idag och runt om i världen är glada för att fina gamla påvefarbror Johannes äntligen ska bli något ännu större.

Nu stressar Marcus på. Vi ska flytta till hotell idag. Hyrestiden i lägenheten är slut och det är packa och gå som gäller. Rätt segt detta, men det blir nog bra. Vi har badkar på nästa ställe och utsikt över Pantheon.
Kram för nu.

7 kommentarer:

Birgitta å Nyfikne Herrn sa...

Vad vore livet utan en stressande karl? Ta det lugnt Jonna, ni hinner!

Anonym sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kanonisering

Saligförklaring är steget före helgonförklaring.

Helene sa...

Inte fy skam med badkar och utsikt över Pantheon! Stressa lugnt! :-))

Anonym sa...

Ledsen,men jag firar inga påvar!Hoppas däremot att er sista vecka(för denna gång)blir jättefin.Fotona på barnen är så ljuvliga och pizzorna får det att vattnas i munnen.Sänder en solig vårhälsning till hela familjen från Bohuslän.Kram Margreth

Anna-K sa...

Tiden går fort när man har det bra. Ska själv snart åka till Rom, då får jag hoppas jag får uppleva mycket trevligt.Men Sverige är bra också - men idag hade vi - 2, vitt på marken o is på bilrutan. Usch--inget vidare.
Hoppas på mer sol o värme!

Anonym sa...

Hoppas flytten till hotell gick bra igår! Och att det är ett okey hotell att bo på.
Härlig filmsnutt du delar med dig av, ser ut som Milo undervisar Mimmi och pratar på för glatta livet. Tack för den titten.
Här har varit kallt och blåsigt även om solen visat sig hela tiden, får hoppas ni haft bättre väder. Mot slutet av veckan ska det bli varmt och skönt igen lovar SMHI.
Kram Maggan1

Anonym sa...

Kolla du upp om påven Jonna.Du tycks vara liite för naiv där...