lördag 21 maj 2011

lekt lite

Det blir nog inte tokmycket bloggande med telefonen och bilderna, aj då, vilka stora bilder. Men risotton blev hursom mycket god!
Har ett hemligt, tills nu, knep och det är att jag krämar till det med kryddad färskost. Som idag klickade jag i rostad-vitlöksmakande Philadelphia med bara 11 % fett. Onödigt enligt mig att ösa i en massa smör (om man nu inte kör fettdiet och det gör inte jag. Fast iofs. Risotton, går nog fet(haha)bort med den dieten hur man än vrider och vänder på det i och med kolhydraterna i riset.) Jag har hellre lite lagom med parmesan eller varför inte västerbotten- eller cheddarost som också ger crema och dessutom massa god smak och skippar som sagt smöret för en lättare måltid.

Jag är mycket nöjd just nu med min tele. Väldigt skoj att spara appar, surfa och lyssna på finsk radio helt gratis!
Den där repan var ingen repa heller, utan ett streck som tyvärr kan synas i skyddsplasten. Killen i affären visade sin iphone och där fanns likadana, så ok, den får va.

Nu ska jag pussa på Milo i soffan. Han är suuuuk stackarn och tog helt slut efter att vi gjort en jordenruntresa, under vilken jag bar honom på ryggen. Förstår ni då hur färdig jag är? :-D Han hade i alla fall kul på trippen och det är viktigast.

Ha en fin lördagkväll!

Kram.

2 kommentarer:

Mina sa...

Klart att man gärna ska ha lite ost i risotton. Lite tallegio passar ofta bra när man gör en enkel risotto, utan så mycket i. Kanske bara lite tryffel också. Men godaste risotton är helt klart Risotto al radicchio. Om du aldrig gjort det tidigare så måste du göra det. Jag åt det i Rom för första gången för några år sedan. Hittade sedan ett recept i en kokbok, tror det var "Det italienska köket", som boken hette. Lånade den på biblioteket.

Helene sa...

Jag har aldrig vräkt i en massa smör/olja i min risotto. Kör med parmesan, vitt vin, gul lök och sen är det bara att röra järnet. :-)