måndag 12 november 2007

hemma för vård av sjuk katt

Fast inte. Ska till jobbet så fort jag gosat klart med de lurviga små. Kan ju inte sticka direkt efter värsta pärsen, som ju ett veterinärbesök alltid är.
Stella har alltså urinvägsinfektion och kristaller i urinen. Stackaren. Så nu är det antibiotikakur och en helt ny sorts mat som gäller i ett par, tre månader. Som tur var det inget allvarligare. Och vilket urinprov jag till sist lyckades samla då! Fick beröm av doktorn. Fast det är fina Stella som ska ha berömmet. Han var så duktig, min kille. Och värd varenda av de tusen kronorna besöket kostade exkl. antibiotikan. Så nu är finnjonna officiellt helt pank fram till nästa lön. Skojfriska elva dagar framöver... inte värst.
Men men, finns värre saker än tom plånbok.

8 kommentarer:

LolitaRegina sa...

jag håller helt med dig! änglarna av päls är värda allt i hela världen, och det finns faktiskt värre saker än en tom plånbok..
helt rätt jonna! och vilken lycka att det inte var nåt allvarligare med stella!
/anna, också kattmamma

Lammhults-Malin sa...

vad skönt att höra att det inte var något värre än uvi, gumman

Anonym sa...

Har du inte försäkringar på de lurviga? ;-)hade inte vi haft det på kära Baltazar hade han inte levt idag. Det han var med om som kattunge skulle utan försäkring kostat nästan 15 000 kr. Hemska tanke!
Hoppas han kryar på sig.
Kattkram från min katt till Stella.

Anonym sa...

Ja, du, vad gör man inte för de små gosdjuren;-) Vår Hedda väntar smått, vi hade en tid för sterilisering, men innan dess hann hon att smita ut till grannkatten...

Eftersom vi har många vänner som vill ha kattungar blir det nog inget problem, det största är väl att jag kommer att ha svårt att släppa dem i från mig..hehe..

Hoppas att Stella repar sig snabbt!

Kram

Sabina sa...

En av mina misar har haft urinvägsinfektion o hon blev helt bra.. Först kombo av antibiotika o medicinsktfoder sedan endast medicinskt foder. Gick bra för min Shiva o hoppas att det ska gå snabbt över för din Stella.

Har lagt åtskilliga tusen på veterinäravgifter genom åren, lär säkert lägga fler men de lurviga e värda det vilken dag i v som helst! :)

(har ingen av mina katter försäkrade men har ett spec konto som vi har som "försäkring" endast för dom..)


Krya På Gos till Stella

Anonym sa...

Tuuuuuuur att det "bara" var urinvägsinfektion. Vet inte vad jag skulle göra om något hänt mina pälsbollar. Har försäkring i Agria, inte så dyrt faktiskt!!

finnjonna sa...

alla: Stella hälsar att han redan mår bättre! Inget mer kissande utanför lådan.
Han är liksom vår minsting Akilles försäkrad. Men självrisken är ju rätt hög så såna "små"kostnader som enskilda tusenlappar är får man pröjsa med ett litet snett leende :-).

KaKi sa...

Hehe... Jag kan ändå känna en viss grad av tacksamhet över att ingen någonsin bett mig ta urinprov på vare sig Geisha eller Tamlin. Fast såklart hade jag hellre jagat kiss och antibiotikat dem än att vänta på DEN dagen när allt går åt h-e. Hursomhelst var Geisha så dålig att de tog u-provet själva med nål (???) när det begav sig. Tamlins kiss vill ingen ha.

Och det ÄR värt alla pengar. Särskilt när Agria betalar. Det är nästan lite synd om Agria... Jag har överslagsmässigt betalt 8000kr i premier över 8 år. De har betalt någonstans runt 30000kr i veterinärvård under samma tid. Jag tror de skulle uppskatta om jag glömde betala premien nästa gång...