onsdag 9 december 2009

jag fattar inte män som hatar kvinnor

I fredags vid halvåtta tiden vådtogs en 35-årig kvinna på McDonalds toalett. McDonalds på Drottninggatan i Norrköping.
Halvåtta.
Folk i lokalen, personal i nörheten och en kvinna våldtas på toan. Fyra män anhålls senare varav tre ska ha hållit vakt medan en utfört själva våldshandlingen.
Kan ni fatta detta?!?
Jag gör det inte.
De kände inte varann, kvinnan och nej jag ska inte kalla dom män, för de är inget mer än vidriga små kräk.
Alltså.
Kvinnan och kräken kände inte varann, viket föranleder en att tro att våldtäkten var en spontan handling efter en hamburgare.
-Killar, ska vi inte som efterrätt förnedra och förpesta livet för en kvinna?
-Ja. Gott. För kallt för glass ju.
Vidriga, ynkliga, jävla kräk!
Alla fyra anhölls som sagt. Alla fyra är nu släppta. Men misstankarna kvarstår och bevisningen väger tungt.
Hur kan det fungera så att om någon misstänks för våldtäkt och eller medhjälp till detsamma så släpps denne fri bara för att han inte längre kan störa utredningen?
Jag fattar inte.
Lås in! Kräket stör allt annat!

11 kommentarer:

Emma sa...

Jag mår illa av sånt här. Hur f-n blev det så fel i dessa kräks huvud? Hur f-n blir det så snett? Jag får panik över att ha en dotter som en dag är tonåring. Jag får panik att jag kanske väntar en son som trots allt jag försöker göra rätt blir ett kräk.

NinaKatarina sa...

Tvångskastrera dom...

Anonym sa...

Varje dag minst en två våldtäkter och ofta mot yngre men det spelar ingen roll det är för djävligt. 2 år är ministraffet. F-n ta dem .
En bekant yngre blev utsatt, jag hatar i evighet även om de säger man skall förlåta , acceptera är bättre . men avskyn får inte gå inåt,tära. Blåmärkena i själen sitter . Olaga hot förekommer då de nu är släppta så kvinnan kanske inte vågar vittna, vanligt.

Josefine sa...

USCH alltså! Nu vågar inte jag gå på McDonalds inne i stan (bor på Vikbolandet) mer. Det är är synd och skam att idioterna släpptes! Kan vi inte anordna ett tåg med facklor och jaga dom till skogs! Tack för bästa bloggen Jonna! Mvh /Josefine från Vikbolandet

Anonym sa...

menar du att det var folk nära som hörde vad som pågick? har inte (orkat) sätta mig in i detaljer i denna gången.

har själv upplevt sexuella övergrepp och orkar inte alltid ta in andras om risken att jag ska falla i botten är för stor. men jag hoppas innerligt att där inte var folk nära som hörde.

de som gjorde detta dåd är små, skadade människor.. måste vara det. ngt måste vara felkopplat för att man ska kunna genomföra ngt liknande!

stackars kvinna som fått uppleva detta. som ska försöka resa sig ur detta. som resten av sitt liv ska leva med detta.

det tar tid innan man lär sig leva med en sådan händelse.. om man ens någonsin gör det!

Om mig sa...

Det är helt sjukt!! Jag gick förbi där runt den tiden och såg som vanligt en och annan barnfamilj på plats. Hela grejen är så sjuk och den blir inte bättre av att det hände med så mkt människor omkring.

Maria Moberg sa...

Det är märkligt att så många förfasas men att det ändå sker sjukt många våldtäkter utan att NÅGON ingriper! Först när skadan är ett faktum tycker och tänker folk en massa.

Har själv sett hur fega många är när det gäller! Om fler vågade se och ingripa hade kräken inte fått fritt spelutrymme.

Har jobbat med "nätverket mot familjevåld" i stan och det var mycket snack men väldigt liten "verkstad". Alla insamlingar och galor i all ära men när ska vi tjejer få en sådan i televisionen!?

Våldtäktsoffren får inga skadestånd oftast. Varför inte samla ihop pengar till dessa som ett "plåster på såren" som kanske aldrig läker helt!!

/Maria

Anonym sa...

Detta är ju för bedrövligt! Vilka jäkla kräk! Ok, dom anhölls men sedan släpper man dom trots att misstankarna finns kvar och bevisningen väger tungt! Låt dom sitta inlåsta ett tag, ge dom rejäla straff. 4 kräk ger sig på 1 kvinna! Undrar om dom kände sig riktigt modiga gent emot denna ensamma kvinna? Nä, lås som sagt in dom ett bra tag.
Jag blir så heligt förbannad på såna ynkryggar. Jag tycker polisen skulle fotograferat dom och distribuerat fotona på nätet, i tidningarna och i fönstren på McDonalds med rubriken ”4 modiga kräk som varit delaktiga i våldtäkt på 35-årig kvinna”. Men sånt får man väl inte göra, strider säkert mot svensk lagstiftning av något slag.
Normalt är jag väldigt fredlig, men det finns gränser! Stackars kvinna, säger jag bara, som nu ska leva med detta resten av sitt liv.
//Maggan1

Paulina sa...

Tyvärr händer detta varje dag i hela Sverige. Det skrivs varje dag om det och då är mörkertalen inte med.
Jag är inte förvånad, jobbar med dessa frågor själv och har varit "offer".
Även om man blir berörd så får det mig att kämpa vidare för dessa utsatta.
Bättre hjälp och stöd och mer information om detta!

Kram Paulina

Anonym sa...

Chatrine sa...
Vi är många som mår illa av detta övergrepp, dem som varit med om det samt dem som läser detta,,det är vidrigt,äckligt för j-ligt rent ut sagt. kastrera dem allihopa.

Anonym sa...

Hej! Jag försvarar inte händelsen,om det nu hänt, men jag vill oxå lyfta fram att det faktiskt finns trasiga tjejer som går med på sånt här,för att sedan anmäla. Det är ingen slump att samma tjejer återkommer gång på gång till mottagningar som t.ex den för våldtagna kvinnor på SÖS här i Sthlm. Fler unga tjejer än man tror sätter det i system. Detta är oxå en av anl till att många män som sitter häktade för kvinnofridskränkn, våldtäkt osv sitter så länge,det är helt enkelt ord mot ord o svårt att bevisa. En lärare,oavsett kön, på högstadiet råds idag att ALDRIG ens lägga armen om en elev,kille som tjej. Skrämmande utv! Katarina