söndag 6 december 2009

värsta viruset

Hade ju feber i fredags och mådde allmänt som en, ja, något som helt enkelt kunde må bättre -för att uttrycka det enkelt.
Igår var jag dock på bio och måendet bättre, fast aningen halvkasst fortfarande tyckte jag nog där jag i mörkret skänkte en synd om tanke till mig själv och myste av omtanken.
Filmen var bra. Om än något sämre än ettan, framförallt i hantverket, men bra ändå, sevärd och Noomi Rapace lysande.
Väl hemma fick jag virus.
Ja. Inte jag, bokstavligen. Men min dator.
Min stackars dator fick det.
Värsta viruset.
Jag deletade och deletade som en liten galning i ren desperation. Fällde en tår däremellan och svettades av rädsla.
Alla bilder!
Alla filmsnuttar!
Allt som jag på grund av jäkla tumfan som trivs i röven inte har gjort kopior på, kunde snart vara ett minne blott.
Till sist gjorde jag som jag brukar när det blir för jobbigt. Jag stängde av, gick och lade mig och bad en bön om att morgondagen (idag) skulle visa sig från sin bästa sida.

Imorse vaknar jag.
Slår på datorn.
Och.
Tomt!
Helt fanfanfan tomt.
Blått.
Ingenting på skrivbord. Ingenting!
Förutom det blåa då. Ful jäkla skitfärg fyller min skärm.
Stänger av, startar om, stänger av, startar om.
Blått.
Fan.
Jag har deletat bort vårt liv, hinner jag tänka medan jag förbannar min existens och ringer Vicky och Dick.
Hursom.
De kom ikväll och SuperDick fixade felet. Det tog sina timmar, men nu har jag både dator, bilder och allt annat med. Virus borta och kopior av viktigt in making as we speak.
Jippiee!
Fast pust en sådan svettig andra advent.

Heja Dick och stort stort stort TACK!!!

Grattis kära Suomi förresten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Det finns bra virusprogram att ladda ner. Stäng av datorn ordentligt varje kväll dessutom mm. Kram

Ulrika sa...

Sådär gjorde jag också en gång, fast på riktigt... deletade bort alla kort på vår solstråles första år. Så jag har fått mejla alla som jag kunde har skickat till och bett dem skicka tillbaka så nu har jag några kvar. Jag lärde mig en jädrigt sur läxa iaf, att alltid alltid spara över på extern hårddisk!!

Så skönt att ditt gick att spara! Jag förstår precis din vånda!!

Erika sa...

oj, oj, oj, nu går ni och köper er en bärbar hårddisk och lägger över alla kort och filmer!! jag har också barn och många kort som jag inte vill bli av med och det är ett jättebra sätt att ha back-up på. kom bara ihåg att inte ha den inkopplad hela tiden, utan för över, stäng av och dra ur kabeln. :o)

Anonym sa...

Men fy f-n, först du förkyld (virus?) och sen datorn! Vilken pärs du måste ha haft! Var det virusprogrammet som du fick info från? Vilket virusprogram använder du/ni? Jag använder något som heter Avast, som är ett gratisprogram från något företag. Funkar bra, talar om ifall jag får filer, mail o dyl som innehåller nåt skit. Men det gäller ju att uppdatera även det ständigt, det gör man också kostnadsfritt, om man bara använder programmet för så kallat hemmabruk. Jag gör back-up på en separat dator via ett litet workgroupnätverk och det känns bra, MEN det gäller ju att köra över allt nytt till back-up-datorn (brukar göra det på nätterna), men då får datorn absolut inte stå i någon soffa, fåtölj eller liknande pga brandrisken, då den blir ganska varm efter ett antal timmars drift ju. Jag är absolut inte någon perfektionist, men jag försöker göra viruskontroller på hela datorn med jämna mellanrum (1-2 gånger per vecka) utan att den larmar om virus, men det händer ju ändå att det smyger sig in nåt skit som inte ska vara där och som sabbar hela maskinen ett antal timmar innan den är rensad.
Men vilken pärla du/ni har i den här SuperDick som fixade till det hela! Var rädd om honom.
Kul i alla fall att filmen var bra! Hoppas nu din virusförkylning är borta och att datorn mår bra fortfarande.
Ha det gott och kramar till er från Maggan1