torsdag 2 december 2010

funderingar fram och tillbaka

Vi har tittat på bra film jag och Milo, men så däckade killen (äntligen) för en stund sen och strax därefter gav jag upp. För nu åtminstone, fast ska dock fortsätta titta vid nattamningen, för det har blivit och kommer antagligen bli ett antal såna framöver också för Mimmi är inte helt nöjd i tillvaron just nu.

Idag skulle vi ha åkt till Gävle. Idag blev tills imorgon och nu får vi se hur och om det ens alls blir av. Vill åka dit. Jättemycket vill jag det. Men senaste dygnens (årtiondes) tågstrul lämnar onekligen överigt att önska och jag/vi vet inte om vi vågar helt enkelt ge oss ut med två barn. Hela dagen har tågen varit försenade i en timme eller två och det är väl ingenting om man tänker på de stackare som igår satt fast i fem timmar i kylan utan varken toa eller nåt att förtära och tyvärr så har vi ju konstaterat att Marcus varit en sten på rälsen i ett tidigare liv, därav hans kassa tågkarma, vilket säkert skulle leda till något riktigt helvetiskt om vi kom så långt som på ett tåg. Hyra bil var en tanke, men så har jag fått oroande vägrapporter om ruskigt hala, farliga förhållanden och det känns inte heller så roligt med tanke på mina få biltimmar på sistone. Pest eller kolera kanske blir till att stanna hemma. Min mamma och pappa är dom bästa och erbjöd sig att komma hit över helgen istället och även om jag längtar till gävle och bastu kanske jag helt enkelt borde ta erbjudandet. Gävle ska ju ingenstans och hinns med sen.
Vi får avvakta tills imorgon.
Först är det sova för mig med, inser av ögonlockens tyngd att det verkligen är förbi min läggdags för länge sen men en plötslig hunger ledde mig tidigare till köket för att bre mig ett par nattamackor fast snart är de uppätna och då kommer den här finnen leta sig till kojs.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stanna hemma!! Det verkar säkrast i nuläget. Annars behövs en väska med filtar o mat...gärna även skidor o pulka isåfall ni måste kliva av tåget någonstans ute i skogen. 1910 eller 2010 det är frågan? /Susanne

Anonym sa...

Ja, så är vi då här igen med vinter, lite snö och blåst och så SJ och Trafikverket och allt vad det heter. Förstår att ni inte gav er iväg igår, och f-n vet om det är bättre idag. Inte här iaf. Och det verkar ju som om tågen har problem från Sthlm och norr ut, hur det ser ut i Östergötland vet jag inte, men läste nåt om problem i Katrineholm. Men ni har säkerligen kollat läget och hade jag varit du, så hade jag tacksamt tagit emot erbjudandet om att dina föräldrar försöker ta sig till er och inte tvärt om. Det är ju skillnad på 2 vuxna som ska resa och att resa med 2 små barn, även om man även då är 2 vuxna att hjälpas åt.
Det blir säkert bra, som du sa "Gävle finns ju kvar".
Kramisar från Maggan1