måndag 28 september 2009

paj fast ändå inte, men så mumma

Gjorde en GI-paj (utan deg) till mig och tjejerna nu på kvällen sen jag haltat hem från gymmet.
Det är enkelt.
Gör en äggstanning; 4 ägg, 4 dl turkisk (kokbar) yogurt (alt grädde) och 1 dl riven ost (t ex västans lagrade 10 %), salta och peppra och häll i en pajform ( standardstorlek, annars mer eller mindre grejer).
Fyll på med valfri fyllning.
Min idag bestod av stekta kycklingfilébitar, soltorkad tomat och svarta oliver. Det hela hade jag toppat med light grekisk fårost (jag vet -är lightskadad) och några skivor tomater.
In i ugnen 200 grader i ca 30 minuter, eller tills stanningen stelnat och pajen fått färg.
Enkelt, lätt och så himla gott!

(Andra varianter är lax med spenat, kräftstjärtar med fetaost, broccoli och brie etc...)

Pajbiten på bilden har varit i kylen och vänt, därav den lite ledsna uppsynen.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Pajbiten på bilden såg mycket god ut och tack för ditt recept !Faen Jonna vad jag önskar att din man kunde se DIG,den jag och många andra kanske ser dig.........som vi kanske ser iom,det vi skriver nu och förut.........fan vad han missar

Isabell sa...

Tack för pajtipset! Det får minsann bli veckans matlåda efter inköp av ingredienser imorgon.
Hoppas din rygg blir bättre snart!

Monica Johannesson sa...

Det lät gott. Ska kanske ta och prova receptet någon gång :)

Kika gärna in på min blogg något tag om du känner för det! :) http://www.monicajohannesson.blogspot.com

Gråa musen sa...

Måste prova. Låter supersmaskens med yogurt i ju. Stackars onda kropp. Var försiktig med värkisarna bara. Man blir himla lätt beroende av det. Vad du behöver är en långtgående uppbyggnad av kroppen. Är det någon som behöver en riktigt duktig personlig tränare som kan så är det du. Men, men sjukgymnasterna kan i allafall kolla så det inte är just bäckenet som strular. Låter rätt troligt när man tänker efter. Lycka till. Kramis

Linda sa...

Mums det lät gott!! Ska genast prova till la familja i kväll:-)
Det är ju så svårt att komma på mat ibland!!! Kram

Carro sa...

TACK! för receptet, har just skrivit in det i min svarta lilla bok. Lägg gärna ut fler recept! Tages tacksamt emot.

Din blogg är min favorit - kollar den flera gånger om dagen. Till och med Maken har märkt det - han kan fråga, vad skrev dendär Finnjonna idag då?

Nähä nu ska jag på barnvagnslångpromenad med mina små tvillingflickor!

Sköt om dig!

Förresten har jag också ett elände till rygg - den kräver daglig promenad och minst två styrketräningspass i veckan + sjukgymnastik! Har varit så i 10 år! Lyder jag inte ryggens träningsorder så - kan jag inte gå alls efter några veckor istället... så nu promenad!

Anonym sa...

Tack för receptet! Ser gott ut och låter gott. Ska testas!
Hoppas du fått sova lite i natt och att ni får en riktigt bra dag idag. Hos oss skiner solen från en klarblå himmel, men vet ju inte hur det är i Norrköping, kan ju hoppas på fint väder och kanske liten försiktig promenad, trots rygg- och lårproblemen.

PS Såg att fd barnmorskan inte höll med mig ang värme på lårmuskeln och eftersom jag absolut inte är proffs på området, så måste jag ju kolla med min sjukgymnast igen om jag fattat så totalt fel när jag träffar henne igen på torsdag.

Ha det gott och hoppas du har lite paj kvar till frukosten!
//Maggan1

Anonym sa...

Hej vännen!
Pajen var jättegod :)
Jag ska försöka mig på en egen variant.
Kram på dig,
viktoria

Anonym sa...

jonna självklart måste du få gnälla lite men jag förvånads av att du tycker att 1 jag säger ETT barn tar all din tid och kraft.Jag är ensamstående med 4 barn 6 mån....12 år och arbetar heltid inom vården när min föräldraledighet går ut.Jag har ingen man vid min sida som du utan måste fixa allt själv.Första året är tufft men Jonna alla andra år blir ännu tuffare........så är det med barn OCH vuxna barn.