torsdag 31 december 2009

nytt år på väg

Vi två stora kurar ikapp under filten i soffan iklädda bara kalsonger och pyjamas. Den lille ligger och sover sött i våran säng.
Inte ett helt fel sätt att vänta in det nya. Snarare just precis det rätta.
Vi var tidigare nere hos grannen och åt så otroligt gott. Kim hade gjort förrätt -räk och kräftstjärtscocktail, A-K och Päivi stod för varmrätten -helstekt oxfile och potatisgratäng. Jag hade fixat efterrätten -gino (vitchokladgratinerad fruktsallad av kiwi, banan och bär med vaniljglass och rostad cocos on top.)
Och jag säger det igen. Allt var så himlans gott! Oxfilén kommer besöka mig i mina drömmar och på det härligaste av sätt. Så gott var det.
Våra män var nog inte på något håll sådär jätteaktivt med i matlagningen men de fanns där som ett moraliskt stöd hela vägen :-).

Nu ska vi fortsätta vänta.
Inte långt kvar.
Hoppas raketsmällandet blir snabbt övergående och att alla husdjur får lite ro resten av natten.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Gott Nytt År på er alla tre!!!

Stora kramar Tess W

Ditte sa...

Gott nytt år alla tre!
Här var det jämfört med förr om åren påtagligt lite smällande förutom just runt tolvslaget. Skönt för alla, inte minst djuren. Fyrverkerierna var underbara i det klara vädret sedda från en lägenhet med vidsträckt utsikt. Dessförinnan hade vi konstaterat att den partiella månförmörkelsen syntes mycket tydligt. Lite spännande med både fullmåne och månförmörkelse på nyårsafton!

Anonym sa...

vet du om att ni är med i Hänt Extra ubder rubriken årets barn.

Anonym sa...

Mysigt att kura under filten i avvaktan på tolvslaget.
God mat i trevliga grannars sällskap är aldrig fel!
Hos oss blev det firande hos äldste sonen med familj och resten av barnen med familjer med en god nyårsmiddag. Sen gjorde vi som ni, gick hem och vakade in det nya året i hemmets lugna vrå! Men en förfärlig massa raketer, visst är det fint att se på. Men vår hund gillar inte vare sig smällandet eller ljusblixtarna.
God fortsättning på det nya året och varma krama nyårskramar till dig, Marcus och Milo från Maggan1

Anonym sa...

Gott Nytt År till dig och din familj.
/bloggläsare Karin

Girly sa...

Gott nytt år kram Girly

ingy sa...

Gott nytt år! :)

MM, klassisk middag. Vi hade middag för 9 personer. Förrätt räkcocktail, middag: oxfilé med rödvinssky och Jamie Oliver-potatis. Mmmmm! Veggieschnitzel till veggosarna. Jag stod för förrätt, min karl för allt annat. Lyx! :D

Efterrätt orkades inte med i år heller. ;)

ullrika sa...

gott nytt år härifrån också!

ang nyårsraketer: trots att det är MYCKET bättre nu jämfört med när alla jämrans smällare var i farten är det fortfarande ett hejdundrande galet ociviliserat och taskigt beteende att fyra raketer ungefär när som helst mellan annandag och trettonhelg. för skotträdda djur (och barn) är det hemskt. för att inte tala om hur det måste vara för människor som kommer från krigsområden... vågar knappt tänka på hur de lider.