onsdag 9 november 2011

suuuuk
Är som en hel karl och känner mig dödssjuk efter att ha konstaterat det jag misstänkte -värme!
Måste packa ner barnen nu och lämna Milo på förskolan. Han sitter och väntar påklädd i soffan. Bara en kopp till säger jag och tankar brun sörja i hopp om att på nåt sätt komma igång med denna sak -formally known as- kropp.Avlång vit hall drygt 4 meter, bredd 118 cm.
Hur inreda?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt förslag: Inred efter funktion. I hallen kommer ni att trilla in efter en med alla ytterkläder. Massa på vintern. Och kladdiga skor. Mitt förslag är dels förvaring högt upp: Hylla med lådor längs med taket som nås via hög stege (alltså innehåller det ni sällan behöver). Därutöver inred ala dagis: Krokar i barnhöjd där det stå barnens namn och där de ska hänga upp sina kläder, ryggsäckar mm. Flera krokar per barn. Lådor för deras vantar, sockor mm. En för var barn. Kanske de själva får dekorera sina lådor. Plats för skor precis bredvid den tilltagna dörrmattan. Därefter kommer de vuxna, samma princip där. Sedan gästerna...
Sedan behvöer ni plats för att hänga/lägga nycklar och post, och sådant som ska in och ut. Eventuellt ngt för att skriva kom ihåg (griffeltavla på ytterdörren?).
För att hallen inte ska kännas trång med allt detta skule jag satsa på att få in speglar, flera på olika ställen. De behvöer du också för att kolla att hatten sitter rätt och läppstiftet på plats innan du går ut. Och behålla en ljus färg, även om den så klart inte behöver vara vit, men för att hallen inte ska kännas trång och mörk.

Jeanette sa...

Fint golv!

Här är lite inspiration: www.skonahem.com/inredning/mobler-rum/hallen/

Eftersom ni behövde förvaring kanske det finns plats för en inte så djup garderob med skjutdörrar. IKEA har tidigare haft med 37 cm djup. Den har vi. Man kan också använda skoskåp (19 cm djup) till förvaring av mössor och sånt.

Ann Christin sa...

God förmiddag!
Knepigt värre med hallen, men det verkar vara hyggligt högt i tak. Hyllor längst upp mot tak, en liten trappstege http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30178884/
som funkar både som stol och stege, skohylla av typen utfällbar http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90178174/
Och sedan smala hyllor och krokar? Jag älskar att hitta kvadratsmarta lösningar :)AC

Marcella sa...

37,4 är väl närmast normal temp för de flesta, men du kanske hör till den skaran som har extremt låg kroppstemp? krya i vilket fall! Ang långsmal hall föreslår jag hyllor i höjd med övre dörrpost, så kan ni ställa av sånt som inte behövs eller används dagligen. Skoskåp från IKEA är inte så utrymmeskrävande och får plats flera i rad eller höjd på väggen, och där spegeln nu sitter kan ni fortsätta ha spegel eller kanske spegelvägg, med en sån där spaljèliknande sak med klädkrokar på vid sidan om spegeln.

Så hade nog jag gjort för att utnyttja det lilla men ändå inte ta bort mer.
Lycka till med planering och möblering!

Anonym sa...

Eftersom jag förstått att det saknades förvaringsutrymmen kanske några överskåp högst upp mot taket kunde vara en ide? Lycka till i er nya bostad.
Helena

Anonym sa...

Hej Jonna! Hyllor högt upp på väggarna och en pall som du kan gömma någonstansFinns långa bra hyllor med luckor på Ikea. Min dotter gar det i sin hall. Platta, nästan, skåp för skor o vantar m.m. Lycka till. Hälsningar mormor.s

Anonym sa...

Mycket snyggt golv! Sen har du fått bra förslag tycker jag, och jag instämmer i "smala" skohyllor och garderob med skjutdörrar PLUS lite speglar för att få känslan av att hallen är större än den är.
Men jag är övertygad om att du med ditt kvadratmetersmarta jag hittar bra lösningar. Jag skulle ju gärna se att ni behåller de ljusa väggarna, annars är risken att det blir både mörkt och trångt (vi har det så och det är inte kul).
Nu kan jag inte se hur det är med eluttag i hallen, men om det finns är det ju inte fel med någon eller några punktbelysningar också på åtminstone ena väggen.
Kram Maggan1

Therese sa...

Skoskåpen från Ikea är ju både snygga & smarta, prisvärda om man tar de billigare i plast.... Å hyllor strax under taket säger jag med för korgar med diverse prylar.
Sen kan 37.4 visst vara feber, både jag och mina barn ligger på strax över 36 grader normalt sett så vid över 37 så känner vi oss sjuka.... Krya på!

Mai sa...

Hyllor längs med taket. Eventuellt någon hylla längre ner men över huvudhöjd så att säga!

Behåll det vitt och se till att ha ordentligt med belysning så att det inte blir mörkt där. Krokar på väggen innanför dörren och någon skohylla, gärna väggfast för att spara plats.

Små hyllor att lägga nycklar och annat på, och någon låda med vantar och liknande. Kanske en kombinerad sittpall/förvaring för detta...

Gärna en helkroppsspegel på väggen

Annika M sa...

Hyllor, krokar och skoskåp i mängder! finns ju mycket förvaringsmöjligheter även i en långsmal hall! Hos oss har barnen sina vantar, mössor etc i skoskåp.
Någon spegel för att ge större intryck, Punktbelysning på väggen.

Annika M sa...

http://www.skonahem.com/inredning/mobler-rum/langsmalt_1/

http://www.husohem.se/Fixa/Renovera/inredakuten-hall/

http://www.aftonbladet.se/bostadinredning/inredning/article11217472.ab

http://www.mypaper.se/show/text.asp?page=23&pid=2357790534678

http://www.styleroom.se/album/25137