tisdag 15 november 2011

varning varning

Detta inlägg kan komma att innehålla väldigt mycket gnäll och en hel del svordomar. Jupp jag vet. Det är fult att svära men jag kommer ösa på några rader längre ner.
Snarare är det ett löfte än ett hot, så kanske bäst att titta bort ifall gnälligt  och starkt kryddat innehåll anses stötande.

Så.

Fy fan.
Ha ha. Kom precis på Al Pitcher, komikern, som skämtar om "Fy fan" -denna fantastiska svenska styrkeordskombon. Fy faan. Nä inget händer. Gnäll kom av sig och jag sitter och flinar istället. Fy fan. Ha ha.

Börjar om.
Måste gnälla nu.
Perkele.
Så ja. Nästan på banan igen.
Ännu mer perkele och så lite vittu på det.
Japp. Nu så.

Jag är uppe i ett moln av gräslig stress just nu. Mitt huvud har varit konstant ont i flera dagar, hanterbart tills igårkväll, men då smällde det till och sen dess, bara aj aj aj.
Sen är magen paj. Ja ja den är väl aldrig riktigt bra men nu är det AJ.
Har jag sagt nåt om ryggen? Nacken?
-Nä, okej de är skit med.

Det är sjukt jobbigt med flytt.
Framförallt när man gör det riktigt tätt. Eller när man gör det med två barn. Eller när man gör det från en stad till en annan.
När man gör det till ett mindre ställe så inget får plats och man måste sälja allt gammalt för att ha råd med något nytt är inte heller det hippaste (just när det pågår, sen blir det säkert sköööönt)..
Måste till Norrköping i helgen och ta med mig det som vi ska behålla. Har hjälp tack och lov så det kanske inte behöver bli alltför krävande. Fick nyckel till nya med så vi kan lämna det där, hurra. Se där, inte bara gnäll här inte. Härligt med ett nyanserat språkbruk tycker jag ;-)
Men nu var det gnälla som gällde.

Tanden.
Jag måste fixa en krona. Tandfan bråkar. Har fått ont. Inte i den, så förhoppningsvis håller rotfyllningen, men runt den. Där svider det och väärker.
Har inte betalat förra räkningen och jag vet att ny väntar runt hörnet och den kommer hamna på det dubbla.
Marcus jobbar nu. Bra. Han måste jobba, vi har hoppat på eget-ägande-karusellen och det nöjet kostar vill jag lova.
Mycket.
Som villkor för att få låna det vi behövde är jag tvungen att få en inkomst med. Så jag söker jobb. Hela tiden. Svårt eftersom jag redan jobbar heltid hemma. Men det går. Kommer gå. Hoppas jag.
Pust och suck.
Är med i marknadsundersökningar på nätet och tjänade precis 10 kr till ett presentkort på coop på en halvtimmes arbete. Undrar om banken tycker det är inkomst nog. He he.
Ja ja.
Nu tror jag att jag fick ut det mesta.
Vi avrundar med ett paska (=skit) och säger att det var bra så.

Nu ska jag väcka Mimmi för vi måste träffa balkongsnubbarna och planera balkongbygge till våren.

PS. Solen skiner idag!
 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du var så himla fin på bilderna, för att inte tala om barnen. Så duktiga i den stimmiga miljön.

jag lider med dig, jag vet så väl hur problemet mage/rygg/nacke känns. Jag har provat LCHF och blivit mycket bättre. Kanske din mage skulle bli lugnare av att slippa mjöl och socker, inte lätt men...annars kan det ju vara laktos/gluten. Och jag ser fram emot att se den nya våningen inredd. Kram, AC

Birgitta sa...

Hahaa, inte blir jag avskräckt av lite svordomar ( å andra ord), nej man måste ut med all frustration, ut med det bara! Nej,inte lätt att flytta, och ännu värre, med små barn..Hoppas du får hjälp med tanden, för sådant kan verkligen fresta på humöret! Kramar♥

M.H sa...

Hoppas du får plats med favo soffan som är ganska ny i nya lyan :)

Anonym sa...

Fy fan kunde jag innan, likaså perkele, men däremot inte vittu. Nån gång kanske jag får lära mig det också, kanske hittar någon finsk-svensk översättning på nätet. Jag måste ju få stilla min nyfikenhet.
Sen får man gnälla. Ha det stressigt är inget bra, att flytta är skitjobbigt, ha ont både här och där är inte heller kul och så uppe på alltihop tandeländet! DÅ är det faktiskt tillåtet att svära!Men Jonna, allt fixar sig fast det gäller att inte stressa upp sig allt för mycket, för då är det lätt att man rör ihop alltihop på en gång och får svårt att reda ut det hela sen. Det är ju toppen att ni fått nyckel redan till nya lägenheten, då slipper ni ju en extraflytt utan kan ta sakerna från Nkpg direkt dit.
Och det här med jobb det fixar sig! Men ta nu flytten först, så ska du se att resten kommer successivt.
Stor kram till dig och hela familjen från Maggan1

E sa...

Maggan1: Jag kan ställa upp som översättarservice. Vittu är fulordet för kvinnans könsorgan.

Anonym sa...

Nu har jag lärt mig det nya finska ordet! Man lär så länge man lever! Kom på att jag kunde ett svärord till, nämligen saatana (stavning?) och sedan kan jag räkna yksi, kaksi, kolme och sen om det var kolme, nejla (men det är 100 år sedan eller nåt så det är kanske både fel och felstavat)!
Kram Maggan1