tisdag 23 juni 2009

aj aj aj vad jag var ute och cyklade

Anonym informerar mig om att det inte är pga mitt ordval hon lämnar bloggen utan för min okunskap. Vidare får jag veta att de där ringarna på stången är äggstockar, alltså är både det kvinnliga som det manliga med i paketet. Shit, jag som var helt övertygad om att de var pungkulor som dinglade där. Ha ha. Så fel man kan ha.
Men nu var det ju inte jag som byggde den där tremeters låga (fast höga) fuktiga ängsmarken och jag måste nog framföra denna min nyfunna kunskap till T, hon som gjorde det. Fast hon vet säkert redan. Det är nog bara jag som lider av denna enorma okunskap. Men min ursäkt (för det måste jag ju absolut ha känner jag nu, så jag inte blir lämnad helt själv här ute i bloggrymden) är just den att jag inte har växt upp bland stängerna eller betydelsen av dom.
Så förlåt mig :-)

21 kommentarer:

Anonym sa...

Ville bara säga att jag kommer att finnas kvar och läsa - du skriver det andra inte vågar säga!!!

Fortsätt vara du!

Sara sa...

Jag tycker att midsommarfittan är en fantastisk idé!!! Herregud, dags att börja ta in fittan i vardagen på riktigt så att de där tillknäppta kärringarna som går i taket av att höra "fitta" sansar sig lite. Perspektiv tack! Fittan är ju underbar! :-) GO JONNA!

Helene sa...

Haha jag gillar din ironi i detta inlägget! :-) Synd att du fick så många negativa reaktioner på en "omvända midsommarstången". Folk kan ju inte ha något liv om de orkar bli så upprörda över f-ordet. Det är väl bara att sluta läsa inlägget om man stör sig på det. Och jag tycker inte att man "behöver" lämna din sida för gott bara för att man ogillar ett inlägg. Här har du hursomhelst en läsare som stannar kvar!

Anonym sa...

Håller med tidigare "talare". Fortsätt vara du och Go On. Jag stannar också kvar hos dej och läser!

smultron sa...

Oj, man ska alltså ha en fittfri blogg för att vara rumsren ;)

Trivs man inte med ordvalet får man väl hoppa över det inlägget då. Vi kvinnor får väl välja själva hur vi vill benämna vårt kön? Så långt hoppades jag att vi hade kommit i alla fall.

Anna sa...

Ironi är ett försvar att ta till för att inte vilja känna det man känner när någon presenterar något.
Men varför försvara något, med ironi som talar till det mindre bra hos den som först riktat kritiken och som man till synes helt förkastar? Bara ett sätt att ge igen och vad blir man själv då?
= Den som helt tar ner den som gett sig på en själv.... på samma nedvärderade sätt.

Och sedan sätter anhängarna på etiketter som "tillknäppta kärringar som går i taket" vad vet dem om det? Du är en annan jag ibland och tvärtom... och det hela är med ens förvandlat till någonting det från ursprunget aldrig var... OCH VILKA är då dem skyldiga?

Kunde dem inte bara fått gå? Dem talar för sig själva över sin upprördhet över ord. Det kan ingen förändra mer än dem själva. Dem måste ta ansvar över vad dem känner. Vi alla måste ta ansvar över vad vi känner och kallar varandra. Även anhängare och våra försök att bli av med smärtan i ironi....
Vill man inte bli kallad namn ska man inte heller sätta namn på människor.
Fler fläckar och fortfarande helt OK. Varför tar det så hårt att inte alla precis tycker det du tycker?...

Jenny E sa...

Äsch, vme vill vara helt rumsren? Trams. Folk kan behöva hoppa till lite i stolarna ibland! =) Go, go!

Rebecca sa...

*skratt* Det finns ingenting så härligt som lite väl passande ironi! Låt den sluta läsa, det är väl bara skönt att slippa alla de där gnälliga inläggen som inte är till för något annat än att trycka ner.

Kämpa på!

Kram Rebecca

smultron sa...

Jag kanske uttryckte mig otydligt. Vad jag menade var att man får väl skriva snippa eller fitta eller vad man vill på sin egen blogg. Det kan ju knappast anses vara en förolämpning.

Anonym sa...

Hm, jag undrar jag om de där ringarna är äggstockar. Jag tror inte att dåtidens människor hade koll på kvinnans inre fysiologi, så jag tror fortfarande att de är pungkulor. Men tanken är god!
Men oj vad alla reagerar på ordet fitta. Då skulle de vara med mig på mina biologilektioner där jag också använder ordet kuk och knulla också! Var är världen på väg? Tja, mot en bättre tid kanske?

Hanna sa...

Jag har säkert dålig fantasi, men jag har så svårt att se en 3 meter midsommarfitta framför mig... kan du inte lägga upp en bild, jag blir jättenyfiken!

Anonym sa...

Oj va rolig läsning. Har legat sjuk och missat allt. Jag som sagt fitta i 25 år om min vulva. Eftersom mus, bäver, framstjärt osv inte passar alls. Samt att det retar mig när någon använder det som en svordom speciellt män som inte har någon egen.
Jonna jag gillar dig med alla dina ord och dina åsikter. Delar dem inte alltid med dig. Men jag läser ju här för att ta del av det du skriver.
Gabriella 90 dagar i sängen

Helena sa...

Jag har väl aldrig varit med om något liknande. Är Anonym allvetande? I så fall borde väl Anonym veta att alla inte vet allt. ÄR Anonym allvetande borde Anonym veta att ingen kan vara allvetande. Detta var ju löjligt. Du är fantastiskt bra Jonna, kan mycket, vet mycket, behärskar mycket och är en strålande förebild. Detta gäller både språk och innehåll i bloggen. Du lär inte bli ensam i bloggrymden. Du är den enda med en babyblogg som lyckats hålla mig kvar - trots att jag inte har någon bäbis själv. Sug åt dig allt det positiva, puckon som inte klarar ordet fitta har nog lite för stora problem för dig att ta ombord.

Helena sa...

Jag har skrivit ett långt inlägg i debatten i min blogg. Det är en intressant debatt, det ska gudarna veta.

Ann-Katrin sa...

Men du, är det inte du som brukar säga att om folk inte gillar vad de läser ska de bara sluta läsa- och då är det väl bra om de bara gör det om de inte gillar vad de läser. Eller?

Gamla Öländskan sa...

Hej Jonna ha det så bra i Dalarna, använd vilka ord du vill. Ord är till för att användas om de inte förnedrar någon. Kram från ett soligt Öland

Amiechan sa...

Anonym skrev: "Hm, jag undrar jag om de där ringarna är äggstockar. Jag tror inte att dåtidens människor hade koll på kvinnans inre fysiologi, så jag tror fortfarande att de är pungkulor. Men tanken är god!"

Jag håller med - äggstockar är det knappast. Däremot kan nog midsommarstången ha varit en helhetssymbol även omd et är den "uppstickande" delen som syns mest. ;-)

Jmf med den här varianten av midsommarstång: http://www.fredriksdal.se/upload/Fredriksdal/Pressbilder/Arrangemang/MidsommardansLigg.jpg och http://badprinsessan.blogsome.com/images/st%C3%A5ng1.jpg De runda ringarna där finns ju _runt_ stången. Det är knappast några pungkulor då utan snarare fittan.

Jag bläddrade för övrigt i en religionskunskapsbok för högstadiet för lite sedan. Där fanns fanns en bild på lingam+yoni (manligt+kvinnligt könsorgan) som i bildtexten enbart var en lingam tydligen... Var författarna okunniga eller ville de helst inte prata om kvinnligt kön?

Anonym sa...

Ja du ....min ex. svåger åkte hem efter en sommarkollovistelse och de första ord han yttrade vid synen av sin föräldrar var en ramsa som han stolt deklarerade "Kalle, balle, fitta, fjång, detta är min nya sång" jag tror att det höll på att sluta illa för den lilla mannen..men ingen i släkten har glömt...
Varför skall kuk vara finare och mer rumsrent än fitta...själv försöker jag i stundens hetta , vid behov av kraftuttryck skrika "J---a kuk..." omgivningen brukar bli... konfunderad.
Midsommarstångens kulor är just pung dito om stången är enkel som i de flesta av landets län, dock finns de kvinnliga könsdelarna med i några län och på Åland, den ring som midsommarstången stolt penetrerar på dessa platser kan knappast misstolkas för något annat, så jag bygger min stång så, först ett vanligt kors med kulorna, sedan fäst en stor ring på toppen av stången ( med färgglada band), så att stången går igenom, kan knappast missförstås eller hur :O) ?

Och fortsätt vara dig själv, och njut av sommaren hos mor och far

Kramar Chili

Anonym sa...

Alltså nu förstår jag inte alls... Finns det verkligen inte värre saker att uppröras över än ordet fitta eller vad midsommarstången kännetecknar!!???
Pinsamt.
Tänk om all denna energi gick åt till att älska varandra, skratta med varandra och ta hand om våra vänner!!
Ja ja antar att alla väljer vad de vill lägga sin energi på.
Kram på er Jonna,Milo och Marcus

Liss sa...

Jag har också trott det!!! Nu lärde jag också något nytt.

Sachiko sa...

Alltså, diskussionen huruvida det var äggstockar, pungkulor, tyska tjockskallar osv, var inte det primära när vi byggde den. Det finns massor med teorier om vad ringarna egentligen är men ingen vet säkert.
Fallosen har ändå varit den dominerande formen i stången så länge att det var dags att ge "patriarkin" lite konkurrens.


T