måndag 8 juni 2009

ÖF imorrn

Snart är det Projekt Runway. Finalen. Spännande.

Milo sover. Han var så trött min älskling.
Imorgon är det äntligen dags för öppna förskolan igen. Tror killen saknar de andra barnen.
Idag på ett kafé i stan log han brett varje gång en viss man gick förbi och det var ett antal gånger. Fattade först inte, för visst att han brukar vara glad även inför främlingar, men nu verkade han bli nästan galet lycklig inför åsynen av just denna typ. Sen kom jag på. Mannen var skallig. Med runt vänligt ansikte. Milo måste ha trott det var en jämlike i jätteformat, en bautabebis.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kul inlägg!
ÖF är bra för både mamma och barn, även om Milo inte är så stor än.
Snacka om att barn inte ser olika sammanhang, här har vi beviset, en skallig man (oavsett ålderI) är en jämlike i barnets ögon!
Jag ser Milos smile och lycka framför mig och ler här framför min bildskärm!
Natti, sov gott! Kram!

f.d Barnmorska sa...

Alla dessa älskade, smarta och krävande barn som lärt sig att vi föräldrar i all vår kärleksfullhet har så svårt att stå emot deras krav på till exempel ständig närvaro och total uppmärksamhet.
Det är sant att villkorslös kärlek är viktig under våra barns första tid. Men därefter är det lika viktigt att vi berättar för dem, direkt och indirekt, att vi alla har ett eget liv också.
Vi måste få tänka, tycka, vara och göra saker som självständiga människor, vi också. Att tro att villkorslös kärlek räcker för att ett barn ska bli tryggt och harmoniskt är fel.

ChristianH sa...

Ha, ha. Jag har samma effekt på många bebisar och även jag är skallig. Du har nog kommit något på spåret här.

Vattenslangen sa...

Vad gulligt!

Naisen blogi sa...

Läste nyss en skrivelse av Marcus i tidningen KA (kommunalarbetaren). Härlig text! Man förstår hur fina ni är och att ni har en otrolig respekt mot varandra. Vilken härlig och trygg familj Milo har fått! Det här har du nog hört säkert några gånger tidigare! :) Ha det gott!
/Johanna

Anonym sa...

Det är synd att Marcus Birro börjat delta i jakten på Hbtpersoner... hatbrotten ökar, och han sitter och säger att dom inte finns och hörs??? Det är hemskt, det är inte medmänskligt.