måndag 15 juni 2009

return of the kolik

Nu har jag vaggat och lagt en ledsen liten för jag vet inte vilken gång i ordningen, så det rätta vore väl att själv krypa till kojs med. Känner mig så himla stressad bara. Måste ta en sväng på spikarna först känner jag. Har börjat riva mig på dom, alltså inte så hårt att det blir märken eller så men lite skönt ritsch ratch över skulderbladen får mången annan bekymmer att pysa ut.
Det har varit en jättejobbig kväll. Gallskrik så jag varit tvungen att stoppa i öronpropparna för att överhuvudtaget kunna funka. Han har pipa vår son och är inte rädd för att visa det.
Ska ringa BVC-sköterskan imorgon och kolla om det kan vara magen ändå, kolik-backlash, för det såg ut som han hade problem med gaserna. Stackaren var helt hård på magen och knallröd i ansiktet när han pressade på utan resultat. Min lilla kille.

Nä nu ska hoppa ner under ledsna täcket och ge sömnen en chans.

13 kommentarer:

Ellas Mirakel sa...

Hej. Jag vet precis hur det är att ha "en skrikig bebis", nu är min dotter 5 år och världens snällaste så det vänder, det kan jag lova :o)

Men du... Jag har läst någonstans (Familjeliv?) att man inte ska ligga på spikmatta när man ammar. Har för mig att man driver igång massa slaggprodukter som genom amningen hamnar i bebisens lilla mage. Men helt hundra är jag inte om detta, kanske värt att kolla?

CS sa...

Hej, min flicka hade kolik, bara skrek och skrek. Till slut skrev en barnläkare ut Dicykloverinklorid (tror jag dom hette).När vi gav det första gången hörde man hur det bara bubblade till i magen och hon pruttade nöjt. Det hjälpte oss massor. Inga biverkningar och läkaren sa att man kunde bli slö av medicinen men det blev inte vår dotter i alla fall. Full fart hela tiden.
Lycka till !

Anonym sa...

Låter bra att du kollar med BVC nu idag. Han kanske har lite förstoppning? Men bästa svaren och råden får du nog av BVC och får du inte kontakt med någon där så ring sjukvårdsupplysningen om han fortfarande skriker och verkar ha problem med gaser.
Fast optimist som jag är så hoppas jag naturligtvis att ni fått sova i natt och att allt är lugnare idag.
//Maggan

Anonym sa...

Du får ju massor av tips och råd från alla möjliga. så jag tänkte bara ge dig ett! Läs "The baby whisperer solves all your problems" av Tracy Hogg. Vad jag vet finns den inte översatt till svenska men den engelska varianten finns att beställa på bokus. Titeln är lite löjlig jag vet, men den har hjälpt oss jättemycket. Särskilt när det gäller att skapa sömnrutiner och att förstå varför bebisen skriker och vad man kan göra åt det. Konkreta råd och tips som faktiskt funkar!

Anonym sa...

Hej

en helt annan grej än bebis, var på Sandys idag, åt pasta med lax helt ok....

Anonym sa...

Hej,

Jag måste få tipsa om en jättebra bok om du inte redan har den. Den heter "Växa och upptäcka världen" av Hetty van de Rijt och Frans X. Plooij och handlar om de sju utvecklinssprång som sker under barnets första år. Den har varit till så mycket hjälp för oss och den har gett mig aha-upplevelser mer än en gång. Barnet blir kinkigt, grinigt och klängigt när det sker någon form av utveckling och boken ger tips på hur man känner igen dessa utvecklingssprång, hur man kan underlätta för barnet och sig själv och framför allt att förstå situationen som är ny för alla med sitt första barn.

Hälsningar,
Jenny

Gråa musen sa...

Stackars lillkillen och stackars mor och far. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Sök hjälp. Skrik tills någon lyssnar. Sök till ett privat barnsjukhus. Sök specialister. Tycker inte det är okey att skrika så mycket när han är så här stor. Uppenbarligen har han ju ont. Du verkar ju helt slut till både kropp och själ. Ni behöver hjälp. Allihop. Tusen styrkekramar.

Mamma sa...

Kräks han mycket? Vårt barn hade problem med magmunnen, massa magsyra som låg & frätte & aldrig läkte, ont som sjutton, massa skrik & en MASSA spyor! Läkte med lite Losec, lät helt crazy i mina öron men det hjälte 3 månader behanlingd mer än halvering av spyor & skrik & sömn på nätter & dagar!

Anonym sa...

Oj, jag blev utkastad från kommentarsfältet? Ville bara råda dig att följa "Gråa Musens" råd direkt. Du dyker mentalt neråt med expressfart. Lillen känner av din oro och stress. Kalla för fasen hem din man (förbjud rena "nöjesresor") tills barnet har fyllt sitt första viktigaste år. Det är inte klokt - tro inte att du orkar. Det gjorde inte Duktiga Mamman Jag. Lycka till. Ni är ju TVÅ. Ert barn behöver stabilitet. Lycka till! önskar Lina

Anna-K sa...

Hej Jonna! Hoppas det ordnar sig - jobbigt både för lillkillen o dig.

Anonym sa...

Hej Jonna!
Ett råd från en mamma till en annan, ta upp vagnen i lägenheten, ( fast det blir trångt) och gunga honom till sömns i den, ju tyngre han blir desto slitnare blir du, vagnen körs med fördel över en liten golvlist, lugnar de mest oroliga magar :)
Och är du säker på att han har ont? Det kanske är annat som ligger bakom? Verkar konstigt att han skriker när han nu börjar bli stor! / Erika
Kanske dags att prova annat än bröstmjölk?

f-d Barnmorska sa...

När barnet är 4-6 mån kan det få svårt att komma till ro på kvällen. Barn kämpar ofta mot sömnen eftersom de vill vara uppe med sina föräldrar eller för att de är inne i en intensiv utvecklingsperiod. Om barnet skriker och mamma eller pappa tar upp det igen kan det snart bli så att de måste sätta av längre och längre tid varje kväll för att försöka få barnet att somna. Det är viktigt att få en sömnrutin som man följer varje gång barnet ska sova, om man ammar eller vaggar barnet till sömns kan man bli tvungen att göra detta under lång tid framöver. Vid den här åldern är det bra om man lägger barnet att sova i sängen när den fortfarande är vaken, så att den inte vaknar och blir rädd för att den är ensam. Det är viktigt att barnet inte hinner bli övertrött.

Anonym sa...

Nej, ni har fel. Jag är inte gay