tisdag 9 juni 2009

postbio

Har varit på bio med Jess. Såg Män som hatar kvinnor. Sista chansen idag och jag tog den. Och den var skitbra, rent ut sagt! Så bra den kunde vara. Skönt. Är så glad att jag fick se den på filmduk.
Jag måste erkänna att det var riktigt jobbigt innan -att gå iväg, att vara borta flera timmar med avstängd telefon (nåja, ljudlös), att släppa på den där kontrollen, men vad skönt det känns nu. För oss alla.
Brukar ju gå och fika med vänner medan Milo är med pappa, tid som är värdefull och viktig för både mig och framförallt dom, men rätt ofta slutar det med sms med info om gallskrik och önskan om att jag ska rusa hem, vilket jag dumt nog genast gör. Fast på bio är det andra, no-phone-villkor som gäller så det var bara att gilla läget och låta telefonen vila i väskan (kollade den bara en gång och skärmen var tom).
Marcus har verkligen uppmuntrat och peppat mig och är nog själv väldigt stolt och nöjd såhär efteråt. Det gick ju superbra! Såklart! Vem tvivlade? Ingen. Klart pappa och pojk klarade sig alldeles utmärkt utan morsan i några timmar. Visst skrek han, men det gör han även när jag är ensam med honom och Marcus är annanstans och fixar jag, så fixar han.
Nu sover vårat guld. Han hade redan ätit sig mätt men fick en liten kvällsslurk efter mammagoset så han somnade gott och ännu nöjdare.

Åh vad jag är glad över att ha fått se filmen. Den filmen. En film. En hel. Och sitta still genom den! Nästan så jag hade glömt hur det var.
Ser väldigt mycket fram emot hösten och del 2 och 3.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Oh vad trevligt och vad skönt! För dej, för Milo och för Marcus!
Jag blir så glad när jag läser vad du skrivit! Självklart skulle Marcus fixa det hela, inga tvivel alls. Och Ni ska vara nöjda och stolta båda två, var och en på ert eget sätt; Du som gick utan att vara nåbar på uppmuntran och peppning från M och M som fixade det hela superbra!
Pappa-barn-relationen utan mamma är viktig, även i denna tidiga ålder som Milo är! Lika viktig som mamma-barn-relationen! Jag skrev lite om min situation igår ang vår dotter (skrev ”min” till någons förfäran) och att jag inte kunde lämna hemmet efter ett tag utan henne. Det var ju ingen kul situation för vare sig mig, pappa eller dotter.
Grattis till en lyckad biokväll och en lyckad pappa-son-kväll! Kram på er alla tre! //Maggan

Maria sa...

Precis den filmen skulle jag vilja se! Har varit på väg ett par gånger men det har inte blivit av hittills. Jag är i princip i samma situation som du, liten bebis hemma...

Anna-K sa...

Hej Jonna! Å, så härligt för dig att komma ut o få vara bara Jonna för en stund.Det är härligt med lite frihet - det behöver alla. Att filmen också var bra - perfekt.Man skulle önska ibland att man kunde lämna brösten hemma, men det gick ju bra med pappa o lille Milo.Ha det gott!

Malin, Lammhult sa...

Låter underbart härligt, det är du väl värd! :-) Stor kram till er alla tre

Anonym sa...

Den filmen är sååå bra! Den kommer att ta en given plats i dvd-hyllan när den släpps, jag misstänker att de följande filmerna kommer vara lika bra!

Skönt att du kom ut lite, det är guldvärt och det gör att man orkar så mycket mer sen!

Kram!

Emelie sa...

Taskigt av Mrscua att ringa hem dig för skrik annars tycker jag. Han får väl, precis som du säger, fixa det precis som du gör!

Anonym sa...

Jag fattar inte ens diskussionen om att föräldrar skulle ha olika värde(alltså, jag fattar men det är så konstigt att vissa som för att trösta sig själva måste betona att mamman är mycket mer värd?). Om papporna inte tar tag i/får ta hand om sina små barn blir de ju inte lika bra på det heller. Hur kan man vilja skaffa barn med någon som man inte tror kan ta hand om det? Det handlar bara om könsroller om man tror att män inte är lika lämpade. Varför känner sig vissa så hotade av att mammor inte är med sina barn hela tiden så länge barnen mår bra?
/N

Eva-Marie sa...

Du är bara för härlig!