söndag 14 juni 2009

full kasse

Idag har jag shopping-spreeat. Fick ju av Marcus, förutom godaste parfymen (warm cotton!!!) och lite blomster, en hel timmes fri shopping i födelsedagspresent.
Och idag var det alltså dags.
Aldrig har jag handlat saker så snabbt. Kände mig som en karl när jag speedade mellan hyllorna fram till det jag skulle ha, något jag såklart valt ut redan innan. 13:48 började jag och efter två tröjor, en kofta, klänning, bok, dagcreme, ögondito, hårfärg och slingmedel, nagellack samt en vattenkokare i bonus var jag till slut nöjd liksom Marcus. Shoppandet avslutade vi med fika på Waynes.

Inatt fick tyvärr ingen av oss sova så värst mycket, Milo vaknade varannan timme med gallskrik och lugnade sig inte förrän han fick tutte. Jag hoppas så det är en övergånde trend och att kommande natt blir lugn(are) igen.
Han har haft väldigt svårt att komma till ro den senaste tiden så jag undrar om det kan vara tänder som spökar. Inget känns i tandköttet ännu men han sultar på fingrarna frenetiskt och dreglar på som bara den. Vi får väl se. Jag hoppas bara hitta dom först så jag är beredd när bettet kommer.
Snart dags att börja nattningsproceduren för kvällen.
Håll tummarna.

6 kommentarer:

Eva sa...

Vilken drömpresent.
;)

Hoppas att ni får sova inatt och om det är tänker som hoppas jag att de kommer ut och fram utan allt för mycket gnissel.
Min bebis bajsade som en galning när de två första tänderna var på gång.
Kanske ytterligare ett tecken att spana efter.

Anonym sa...

Tänk att det kan vara så underbart att shoppa loss rejält :)

Anna sa...

Låter som väldigt tidigt för att få tänder. Han är väl inte så gammal alls? Knappt så att han har börjat ens provsmaka på annat än tuttemjölken?
Jag har väldigt dålig koll på sådant där, men jag kollade lite med min syster som har 4 barn (sen har hon typ. 10 nära vänner, alla med flera barn, så lite koll har hon nog ;)), varav en av dem är 3 månader, och hon sa att han kommer få börja smaka på annat när han är 4 månader och då kommer han bara få börja med lite mosad potatis (någon matsked sa hon) tillsammans med bröstmjölk i en månads tid, för att vänja den lilla magen vid fastare föda. Sen vid 5 månader så kan han få prova lite annat i små mängder och öka på med tiden.
Vi pratade lite om tänder också, och då sa hon att ingen av hennes barn har fått tänder innan 7 månader och att de flesta får sin första tand vid 6 månader. Fast självklart kan det vara olika.
Hoppas lille Milo får slippa tänder ett tag, för det är väl oftast lite småjobbigt för dem när de börjar växa ut.

Kram på er.

Anonym sa...

Haha som jag skyllt dåliga nätter på kommande tandsingar & de kom aldrig eller inte förrän lillan var 13 månader! Jag trodde aldrig de skulle komma tillslut! Men det gjorde det & inte störde det hennes trygga sömn för det!

Kram

Annika M sa...

Kanske är det tänder. Båda mina söner har fått sina första vid 4 månaders ålder! Eller så är det ett sådant där utvecklingssprång/eller att han vill att du ska producera ännu lite mera mat och därför äter han oftare.

Min yngsta blev alltid lite dålig när tänderna tittade fram. Magen blev i olag, han kunde få lite feber. Äldsta sonen var totalt opåverkad (lite lustigt är det att han nu vid 5,5 års ålder tappat två tänder och det är just de två som kom först!!!).

Anonym sa...

Wow vilken shopping! Jag ser dej rusa fram mellan hyllorna och vad mycket du hann med. Men smart som du är så hade du ju kollat och valt ut innan det blev shoppingdax. Det gäller ju att planera för att hinna med så mycket som möjligt en dag som denna.
Var ju inte något kul att förra natten inte gav så mycket sömn och ro, hoppas den som kommer nu blir bättre.
Men Milo är ju ändå 4,5 månad, så det kan ju faktiskt vara tänder som börjar spöka. Tyvärr så kan det ju ta lite tid innan dom börjar spricka igenom, men det du beskriver om att han sultar frenetiskt på fingrarna och dreglar som katten är ju typiska tecken på att det är tänder på G. När vår son var liten och började så där så försökte jag känna utan att hitta någon liten tand. Men helt plötsligt var den där från en dag till en annan. Men sonen, ja han hade känt den ett tag. Han hade också haft lite småfeber och varit lite bajsig ett tag. Så jag misstänker att det är tänder och just den första kan vara lite strulig innan den dyker upp. Frågar du på BVC så kommer dom att säga att barn får vare sig feber, småskriker eller bajsar mer än vanligt, tänder bara kommer. Men visst, det finns barn där man inte märker av något, men det vanligaste är nog motsatsen vad vetenskapen än säger.
Såg på Marcus blogg i Expressen att han fyller år i morgon, han hade som vanligt skrivit så bra där! Hälsa honom och ge honom en grattiskram.
Ha de bra och hoppas ni får sova lite bättre i natt! Kram Maggan