fredag 19 juni 2009

tack för restips!

Jättekul att läsa om era erfarenheter vad gäller resa med bebis! Har framförallt tagit till mig följande råd:
-resa medan man ammar
-resa med bebis som ännu ej kryper
-resa någonstans, ej jättelångt, där alla bekvämligheter finns
-resa efter sommaren, billigare och inte lika varmt
-ej resa med ryanair=trångt

Blir spännande att se vart det sen bär av, för bära av, det blir det! Fast just nu är det väldigt skönt att vara hemma.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Har läst alla restipsen. Och jag tycker du sorterat ut dom bästa och mest tänkvärda ur alla tips du fått.
Jag tycker också att själva planeringen inför en resa är precis lika kul som man hoppas själva resan ska bli sen.
Blir spännande att höra sen framöver vart det bär av och när det blir.
Kram!

Anonym sa...

Åkte med ryan air när sonen var 2månader, funkande fint. Bokar man priorityboarding så kan man ta de bättre platserna. Ha en mysig resa

Solander Bay sa...

Kan varmt rekomendera Italien. Mer barnvänligt land får man leta efter. Italienarna är helt underbara då man reser med barn. Aldrig något gnäll om man kommer med barnvagnen. Man får hjälp och synen på barn är så totalt självklar.

Vi var i Diano Marina med en 7 mån och det var helt fantastiskt. Härligt att resa med barn och enklare än man tror.

Lycka till med resan

f.d Barnmorska sa...

Barnet kan under de första sex levnadsmånaderna flyga kortare sträckor, exempelvis inom Europa.

Nöjesresor, det vill säga semesterresor, som innebär långflygningar, Ostasien eller Australien, bör man avvakta med till efter sex månaders ålder.

På marschhöjd, det vill säga cirka 11 000 m är lufttrycket i kabinen lägre än i marknivån och motsvarar det som är på 2 400 m höjd. Syrgasens partialtryck minskar och det motsvarar att man andas in 15 % syrgas mot det normala 21 %, som finns i luften i marknivå. Visserligen är det inte vetenskapligt visat att friska barn i denna ålder lider en högre risk än normalt att bli sjuka eller på annat sätt påverkas under långflygningar, men det är oklart om det lägre lufttrycket och därmed lägre syrgastrycket i flygkabinen har någon negativ effekt på barnet.

Om ditt spädbarn är fött för tidigt och haft komplikationer i samband med födelsen bör du rådfråga barnets läkare innan ni bestämmer semesterresan.

Nina sa...

Finns bara ett ställe.
Mallorca...
Tar ca 2,5 timmar dit.
Helt perfekt, det blir ingen jobbig resa för bebis o mama o papa. Härligt klimat och trevliga människor.

Anonym sa...

Vi reste till Italien med alla fyra barnen när den yngste var 2,5 månad. Gick jätte bra! Inga problem alls.
Håller med Solande Bay om att just Italien är så extremt barnvänligt! Kände aldrig att man var till besvär när man kom med en karavan ungar och det fanns alltid händer tillhands för hjälpa till.
Flygresan var inte heller problem...jag ammade största delen av resan ner, framförallt vid start och landning.

Önskar en trevlig resa när dte blir dags!

Lina

Anonym sa...

Hej! Vi ska i höst åka på vår fjärde utlandssemester med vår 2-åriga dotter. Tycker inte att det är något som helst problem att åka med krypande barn, så länge man själv är beredd på att underhålla under flygturen. Vår dotter är dessutom extremt aktiv och envis utav sig, men det har fungerat ändå. Första gången var vår dotter 3,5 månad och då gick det hur lätt som helst, ammade mest hela tiden, andra gången var hon 8 månader och kröp, då åkte vi i 6 timmar men även det gick super bra även om det krävdes mycket underhållning från oss föräldrar. Tredje gången var hon 1,5 år och hade massor av spring i benen men även den 6timmars resan gick otroligt bra. I september planerar vi för en till resa och denna gång blir det nog till Mallis.
Rekomenderar också att åka i september, jätte billigt när skolorna har kommit igång och lite svalare i luften men fortfarande varmt och skönt. Vi har åkt sista minuten varje gång och vi har hamnat på super bra ställen! Det viktigaste för små barn är ju sina föräldrar, resten går att lösa. Solkläder med UV skydd tycker jag är en investering, då slipper man oroa sig för det, även om man har barnet i skuggan mest hela tiden. Ett annat tips är att ta med ersättning/välling även om du helammar. Det kan vara svårt att få tag på i vissa orter och ifall du av någon anledning inte kan amma så är det bra att ha med! Lycka till :)