fredag 12 juni 2009

sommar sommar sommar

Jag verkligen avskyr sådana här blöta dagar. Önskar jag gillade de mer, livet hade varit roligare, men det går bara inte. Blött betyder mask och då jag är livrädd för dessa avskyvärda och vidriga, om än nödvändiga saker, kan jag inte känna mig trygg ute och på sommaren vill jag inte vara inne.
För jo, nu är det sommar (fast det inte märks).
Jag vägrar annat.


En sak till.
Jag hoppas ni har förståelse för att jag och min blogg inte vill bli en slaskhink för era (ett litet fåtals) känslor av besvikelse och annat ont vad gäller Marcus. Kommer vara rätt selektiv när jag godkänner kommentarer och anser jag att något inte hör hemma här så gör det inte det.
Beröm är trevlig läsning för alla inblandade och som sådan välkommen. Men när galla ska spys på eller om min man, tar det utanför tack.

16 kommentarer:

Trubaduran sa...

You go girl!

Linda sa...

"1. Marcus Birro har lagt ned sitt bloggande. Fy fan vad tråkigt. En av få bloggar med lite självinsikt, värme, smärta och mänsklig glöd. Han delade verkligen sin resa från missbrukande, bitter, småsint slugger till en mer kärleksfull och tolerant människa som inte hymlade med sina tillkortakommanden, sin sorg eller sin glädje för den delen. Hans blogg var som ett kvitto på att det går att förändras och förädla sina mänskliga kvaliteter. Och det stack i ögonen på många. Stack i ögonen på alla bittra, ensamma och rädda därute. Nu orkar inte Marcus ta mer skit, de småsinta har vunnit. 1-0 till ondskan."

från http://www.mama.nu/blogg/sannas-blogg/

Fint sagt om Markus"

Fia sa...

Usch ja, maskar och skogssniglar har tagit över vår trädgård :(

Anonym sa...

På allvar? Håller folk på och skriver kommentarer HÄR för att klanka ner på Marcus? Det är ju så många fel så jag vet inte var jag ska börja.

Även om man hade sakliga klagomål (om tex Marcus var finansminister och man ville uttrycka sakliga, konstruktiva och opersonliga klagomål mot hans politik) så kan man ju fortfarande inte göra det på hans partners blogg.
Sen gissar jag att klagomålen kanske inte är helt sakliga heller...

Folk är ju alldeles knasiga. Det är väldigt märligt att man kan uppröra så många känslor genom att vara så oprovocerande vänliga som jag tycker att ni är.

Mvh Åsa

Mira sa...

Det är helt vidrigt när det regnar och är sisådär 10 grader ute! Men hav hopp! Det ska bli varmare! (Har jag hört iaf =0) )

Och en sak till...vad har folk emot Marcus? Jag förstår inte? Ok jag har aldrig träffat honom, men jag läste vad han skrev på sin fina blogg och jag såg er i "efter 10" och han verkar ju vara en trevlig snäll kille...

Konstiga människor finns det överallt, det är bara att konstatera och på nätet är det lättare att hata för där kan man göra det anonymt. Men som sagt, varför? Livet är för kort för att hata!!

Josefin sa...

Tycker att det är skit att folk skriver taskigt om din man i din blogg. Jag har sett ett framträdande med Marcus på
Skandiateatern och tyckte att han var underbart rolig! Hade en väldigt trevlig kväll. Och jag älskar din blogg. Önskar er all lycka i världen med Milo och livet som familj. Det är ni värda! MVH /Josefin

Anonym sa...

Idag inte fullt lika blött, men grått. Förhoppningsvis har SMHI rätt när dom säger att solen ska komma fram om inte annat så i morgon! Vi ser fram emot solen och också lite värme i luften. Vi tror på att sommaren är på G nu.
Du har helt rätt, din blogg ska inte alls bli någon slaskhink för dom som vill skriva illa om Marcus. Självklart ska du selektera bort sånt från din blogg, ska dom spy så får dom väl göra det nån annanstans, men inte här. Vi vill inte läsa sånt, så jag stöttar dig till hundra procent i att inte godkänna det du anser inte hör hemma här.
Gårdagens Karlavagn var jättebra, sköna, trevliga samtal och kloka och fina ord från Marcus både inlednings- och avslutningsvis. Kommer verkligen att sakna hans program den kommande månaden, han är suverän, men å andra sidan är han och ni väl värda lite semester och ledighet också. Njut av den och ta hand om varandra och Milo!
Varma kramar från Maggan

Mamma Mu sa...

Jonna! Läser din blogg dagligen. Mysig läsning! Hoppas att ni får en bra sommar, hela lilla familjen.

Stor kram från Åsa

Lyssnade på Karlavagnen igår kväll. Vilken go man du har!

ulla sa...

Hej! Har ni läst Sanna Lundells blogg ang. Marcus beslut? Hon är en av alla som förstår det, men beklagar. Sanna skriver på Mama.Hälsn. Ulla

Anonym sa...

Hej Jonna.
Tack för dina ord...
Tänk att det finns fler som har m-fobi. Förr fick jag nästan raserianfall (gråtande)av dessa...Av äckel...Minns mkt väl VAR jag sett dem. Ännu efter typ 15-20 år kan jag komma ihåg det. Inte klokt.
Annars älskar jag regn...Duggregn med ljuvliga dofter efteråt...
M v h Mohikanen.

Anonym sa...

Försök att vänj dig vid maskar fastän de är sliskiga! De är nyttodjur.

Så bra att du gallrar bort kommentarer skrivna av korkade personer. Det blir tråkigt även för oss "andra" att läsa.
Puss o kram från blöta Malmö.

Ann-Katrin sa...

Ja, det är väl ändå din blogg så det tycker jag du gör helt rätt i.

Bra att det inte bara är jag som envist hävdar att det faktiskt ÄR sommar! Kanske kan vi få det att vända med gemensamma krafter ;-)

Anonym sa...

hej!
dessa kommentatorer är inte ens värda att kommenteras i din blogg.
ägna dom inte en rad.......

Anonym sa...

ok Jonna! Du avskyr maskar jag tvestjärtar.. Köpte medel mot dem sen stora chocken ... Tog morgontidningen slog upp den på bordet och ut kryper /fort/ en tvestärt/ jag överlevde knappt men inte han. Sällsynta här men USCH,Panik uppstår. Hur kom den dit upp..måste ha legat o tidningshögen på marken då och följt med.. Vi får trösta oss med att de kanske gör någon nytta. Katten blir glad åt småkryp. Krama Milo trevlig helg

Anonym sa...

Hej!

Vill bara säga att jag tycker du gör rätt, jag kan väl få tycka vad jag vill om din sambo men det är ju DIN blogg jag har valt och väljer att läsa inte hans!!!
Som jag sagt förut en blogg söker man ju aktivt upp om det inte passar SLUTA LÄS!!!

Trevlig lördag kväll!

Kram Jenie
ps. jag har inget emot honom alls, bara tycker det är du som skriver bra och alltså läser jag DIN blogg.

Anonym sa...

Var på Mama och läste det Sanna Lundell skrivit om Marcus.
Snyggt gjort av Sanna! Och bra skrivet!
Trevligt att det finns några som vågar stå upp för Marcus för han är värd all pos uppmärksamhet!
/Maggan