torsdag 18 juni 2009

resa

Vi funderar på att resa. Bort. Till sol och lagom värme. Kanske i höst. Måste vänta någon månad så sötaste Milo hinner växa till sig lite. Men sen. Då blir det resa av.
Bort.

Varför är enkelt. Just därför.

Fast vart och hur?
*Antingen tar vi någon charter från Norrköping. Till Spanien eller Grekland. Utbudet är begränsat men resandet enkelt.
*Eller så tar vi billigt. Med Ryanair. Utbudet lite bättre och resandet fortfarande rätt smidigt då Skavsta ligger runt hörnet. Men Ryanair är Ryanair, stressigt och trångt.
*Eller så kör vi charter, alternativt reguljärt från Arlanda. Utbudet har inga gränser, kan bli billigt, kan bli dyrt. Fast tåg till flygplatsen med bebis och packning känns segt och tungt.

Alltså vart och hur?

17 kommentarer:

Anna sa...

Visst förstår jag att det låter som en lockande idé, men är det inte lite tidigt att bara vänta någon månad med Milo? Ja, Ja, ni gör ju som ni vill. Men jag hade helt klart väntat iallafall till våren om jag vore er.
Men vill ni ge er av, så tror jag mest på charter där dom har bra vana med barnfamiljer. Dock kanske det blir dyrare för er, men det blir kanske bekvämare och lättare med lille Milo.

Ha nu en fantastisk Midsommarafton i morgon!

Kram!

Anonym sa...

Ren Ni bort lite till lagom värme. Men vänta lite, bara ett gott råd. Sommar-Sverige är snart här och då tycker jag ni ska njuta av det. Sen fram emot hösten och regn och blåst, då kan ni resa iväg. Men ta en "riktig" charterresa där ni garanteras bra boende för både er vuxna och för Milo. Charter från Norrköping tycker jag låter som bästa alternativet, men så är jag också ganska bekväm av mig (enklast med barn och packning utan att behöva en anslutningsresa). Det var hur. Vart, ja det beror ju lite på när. Så där vet jag inte riktigt nu.
Just nu känns det som om jag också gärna skulle ge mig iväg lite, men jag gör som jag nyss sa för er del, jag väntar till höstrusket och alla löven börjar falla och vintertiden infinner sig. Då blir det ju bara blött, mörk och tråkigt.
Nu ser vi fram emot morgondagen med eller utan regn och äter vår sill etc med ett glatt humör och varmt sinne!
Kram hela lilla familjen!/Maggan

Anonym sa...

Minns din "resa" till Rom i höstas när du drömde dig dit. Borde vara högt på din lista, jag kan se dig åka dit när det börjar bli mörkt och kalt här. Äta och dricka gott kaffe, med dina pojkar.
Gabriella i en säng på Söder som läser alla reseanonser och i drömarna åker över allt.

Jen sa...

Don't take Ryanair when you travel with a baby. You need so much luggage for a child and they charge extra for everything. And their seats are really tight, it makes travelling with a baby very uncomfortable.

I have been flying with my kids since they were 3 months old, they are regular flyers, so if you need any advice, just ask.

Amazona sa...

Jag tycker att ni ska åka till något fint ställe där ni har alla bekvämligheter ni behöver, låt det kosta och se tillatt det finns möjligheter för både vuxna och små bebisar att må bra. Spara inte. Se till att ni får precis det ni vill ha. Tror att ni alla tre berhöver en lång utlandsvistelse med skönhet, ro och fina upplevelser. Sverige finns kvar och komme att vänta på er här uppe i den nordiska myllan, oroa er inte för det. Åk till solen och ladda batterierna nu.

Tessan sa...

utomlands låter underbart. Efter en graviditet som din och med all stress och oro så behöver man komma bort och rå sig själv.

Jag har också tittat på lite resor och ville tipsa dig om en grej...

Flyg med Ryanair till Palma (Mallis) kostar rung 1500kr för hela familjen. Sen har Apollo ett hotell i Alcudia som heter Eden Alcudia du kan läsa mer här: http://www.apollo.se/SE/vart-vill-du-resa/Europa/Spanien/Mallorca/Alcudia/Accomodations/Pages/EdenAlcudia.aspx

Det hotellet kan du boka på egen hand via http://www.alpharooms.com
då kan du och underbara familjen komma iväg en vecka för ungefär 5000 spänn totalt inklusiva flyg, boende och frukost!

Ha ne underbar midsommar och rå om varann ordentligt!

Annika sa...

Jag tycker absolut att ni ska åka i höst. Vi reste med Ryanair när vår son var 3 månader och det gick hur bra som helst. Oroligt bra service när man har småbarn. Sen reste vi till Grekland i våras när vår son var 8 månader och det var mer stressigt. Flyget gick hur bra som helst men eftersom sonen kröp då var det massor med passning. Det hände så mycket på flyget och på semestermålet och vår son har aldrig sovit så bra som där (också kolikbebis). Kramar Annika

Jenny sa...

Lyssna inte på andra när det gäller det här, finns sååå många som har så bra "råd" om när man ska och inte ska åka iväg med bebis...
Ni känner Milo bäst, åk när ni tycker! Hoppas att ni hittar någon bra resa och att ni får det riktigt skönt!
Kram!

Anonym sa...

res res res! Vi åkte på första resan med Klara när hon var 6 månader, men det var allra enklast när hon var 8 mån d vi drog till Thailand (så otroligt barnvänliga!) Väldigt lättrest när de är lite mindre, nu när hon är 1,5 skulle hon inte stå ut en långflygning, klarar nätt och jämt med 2 timmar till London.
kram jenny

Finnpajsaren sa...

Åk nu! En liten bebis som fortfarande ammas är det lättaste att resa med. Jag åkte till Costa Rica med vår tremånadersdotter och det kanske var i längsta laget som nybliven mamma. Men allt gick jättebra och dottern mådde super där i värmen. En liten bebis är mycket lättare att resa med än en som börjat krypa, gå och har svårt att förstå att vara still på ett flyg. Passa på nu tycker jag.
Hyvää Juhannusta!

signesmamma sa...

Vi åkte på charter till Vings resort Cala Bona på Mallorca, Spanien. Helt fantastiskt vackert, barnvänligt, allt!Man kunde hyra barnsäng, sitter, vagn etc. Tycker verkligen ni ska åka, kanske i slutet av sommaren då det inte är riktigt lika varmt som under högsäsong...? Dessutom är det lite billigare då! Hoppas ni får en härlig midsommar! KRAM

Anonym sa...

passa på och åk medans Milo ammar, så smidigt att slippa släpa gröt, välling etc. men res inte m ryan.....

Elin i Björken sa...

Planera så att första resan med barn blir riktigt LYCKAD! Skavsta, Norrköping eller Arlanda... spara pengar så ni kan åka på en BRA resa, det är huvudsaken.

Annars är nog risken att ni kommer att avstå resor framöver med minnet av första resan.

Carina sa...

Klart ni ska resa snart, Milo behöver inte bli större om ni ska resa till typ Spanien eller Grekland, där finns allt ni behöver. Men slutet på juli el aug är det för varmt, så det är bättre att resa till Kanarieöarna där det inte är så hett. Det bästa är ju ändå kvällarna när man har en liten, sitta på en uteservering sent på kvällen är ingen som rynkar näsan åt utan därnere är barn lika välkomna som föräldrar.
Tycker Milo är en perfekt ålder nu, då kan ni samtidigt slappna av på kvällar medan han sover i vagnen och sova det vill jag lova att han gör efter en dag i pool eller hav. Lycka till!

PS Ryanair går helt bort, ta nåt bra typ ving eller fritidsresor, bättre att lägga ett par tusenlappar extra för komfort.

Miia sa...

Jag har hört att det bästa stället att åka till med barn är Grekland. Dom är så barnkära! Jag har fått många tips om att åka till just grekland nu när jag har Rasmus.

Malin och Leah sa...

Vi åkte til Thailand när vår dotter bara var 10 månader och det gick hur bra som helst!! Vi reste runt och tog dagen som den kom, hade inga boende bokade förrutom då vi kom och då vi åkte. Inga problem! Hon trivdes som fisken i vattnet! Sedan bara två månader efter det åkte vi en vecka till italien för att fira min mammms man som fyllde 50! Det gick också utan problem! jag tycker absolut att ni ska åka, vad roligt! Så mycket tid som ni kommer att få för varandra är verkligen helt underbar! Bara ett tips passa på när du fortfarande ammar, vår tjej slutade dagen innan vi åkte till thaihelt oväntat så vi fick släpa på gröter och efterråttspureer. Det går det med men det krävs mycket planering!

EmEff is... sa...

Att resa med små barn i Milos ålder sägs ju vara idealealiskt (har ingen egen erfarenhet, men har hört många berätta) så jag tycker nog att ni ska passa på. Fast nu verkar det ju som om SOMMAREN är på väg, så jag skulle nog avvaka lite. Kanske istället försöka fly undan vardagen någonstans i Sverige en vecka?
Sen tycker jag nog att det är dags för Milos första Rom-resa. En vecka på ett litet hotell i Rom mot kanten av sommaren, innan hösten slår ut. Långa promenader med bebis i vagn och bara ni tre. Tillsammans.