söndag 21 juni 2009

tremetersfitta

Jag var idag och fikade med tjejerna och fick äntligen se bild på den mycket omtalade midsommarfittan som Jess syrra hade byggt för att fira fredagen. Den var fin, eller ja, lite svårt att se på kameradisplayen men det jag såg var fint. Lite sne visserligen, men hur lätt är det att få en tremetersfitta rak? Tycker tanken i alla fall var fantastisk -mer stolta svajande sköten åt folket!

I Finland (där jag brukar vara) finns inte stångtanken, där tänder vi en brasa med pinnarna.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får väl erkänna att jag inte är helt med på banan, men tre meter är tre meter och lite snett e inte lätt var det någon fyndig som sa! Hade vart kul att få se den iaf.

Anonym sa...

Snyggt språk!!!

Anonym sa...

Besviken på ditt ordval. Nu tackar jag för mig.

Anonym sa...

Fritt att skriva alla språkets ord i egna bloggen, sa Jonna. Ja ja.Språkbruket är naturligtvis helt ditt eget val. Läses kanske av den lille någon gång framöver . Helt OK sa fria Jonna med fri sambo. Och jag säger bara adjö, adjö, så blir alla nöjda. Hälsn. Anna-Maria!

Ulla-Britt sa...

Ledsamt hur du använder språket. Inte accepterat Jonna.

Jessi sa...

Men herregud vad känsliga folk är då! Har man en fitta själv kan man gott få använda det ordet tycker jag. Och jag måste ju vara en väldigt omoralisk människa som både skriver fitta och missbrukar herrens namn...

Madde (maddepladder) sa...

Det måste väl vara en och samma anonym (inkl. Ulla Britt) som egentligen inte blir ett dugg besviken egentligen utan bara vill försöka knäppa på näsan på detta löjliga vis?

Vore ju för sogligt om detta på riktigt var så upprörande för inte bara en utan fyra personer.

Eller ja... De personerna vore väl för sorgliga menar jag.

Theannapanna sa...

Men... var tvungen att läsa kommentarerna på detta inlägget då jag läst ett nu där du säger hej till dem som slutat läsa... Hade läst inlägget förr men hoppades att det var ngt annat som du skrivit sen som jag inte läst som fått folk att hoppa av...

Hur hemskt var detta då?? Jag förstår nog inte... o fortsätter därmed läsa din underbara blogg!

Jobbigt för folk, hur klarar de vardagen?

Kram på er!

Anonym sa...

Mer fitta åt folket, dags att ta tillbaka ordet! Förresten, jag som har en mor med finska rötter som brukar säga "voi vittu" skulle gärna fråga dig (som är "riktigt" finsktalande) vad meningen egentligen betyder? Min mamma vill inte berätta, trots att jag fyllt 37. Har det nåt med smör att göra, förutom fitta, då alltså...? Faktiskt en helt seriös fråga, även om jag inser att jag låter en smula småkorkad, kanske.. Vänliga hälsningar - och bry dig inte om somliga så mycket, tycker jag. Heja dig!
//Maria

Anonym sa...

Det är ju inte klokt att folk kan reagera och bli upprörda över ordet som börjar på F och slutar på itta!!!
Men hallå alla, hur tar ni er igenom livet där "sånna" ord används överallt och ofta. Har ni gått runt i en värld med öronproppar och aldrig heller läst en tidning eller bok?!

Heja Jonna säger jag! Du har den bästa bloggen och jag säger definitivt inte adjö! Kram!

Maria sa...

Skit i tanterna Jonna! De kan ju läsa nån frälsningsarméblogg istället. Vad använder de själva för ord? Framstjärt säkert. Eller "därnere".

Maria

Petra sa...

Men kära nån! Det är väl ändå skillnad på att använda ordet "fitta" som en beskrivning (som Jonna gör i det här inlägget) - och att använda det som en svordom?!?! Det förstnämnda har jag inga problem med. Det sistnämnda tycker jag är jäkligt onödigt.

Anna sa...

Nej jag tycker du låter groteskt, min känsla. Kanske tycker jag också det låter som om du går alldeles in för mycket i försvar för att tycka det är ok att några inklusive mig själv tycker att ordvalet är "fel". Att din bild av att ett ord bara är ett ord måste vara den riktiga.....?
I vilket fall så avgör det inte att avpolettera dig, även en sol har fläckar, vi har alla fläckar, vi är alla solar i vår galax. Om man skulle avpollettare människor för ordval hur skulle världen se ut då? Jag är evigt tacksam för dem som håller mig kvar när dem kommer i kontakt med mina fläckar.
Jonna inte trodde du, förväntade du dig eller önskade du dig att alla skulle säga bara "amen" till allt du skriver?
Än mindre är det sorgligt att se att vissa av oss sätter dig på den pidestalen :) Ibland är de ett jag och ibland är jag ett du... Ett ord bara men ett ord som jag hatar men ordet i sig inte dig för dig som uttalar det. Stora, stolta och svajande sköten var väl bra uttryckt!

Anonym sa...

Jag förstår inte heller grejen, de som tackar för sig är säkert sådana som inte kan benämna sin egna sexualtitet och lägger tabu på de mest självklara saker.

Jag röstar för en bild på tre meters fittan! :)

JennieS sa...

Men jeeeez...det är väl ett vackert ord eller? Dörren till livet för tusen. Lighten up allihop!

Madde (maddepladder) sa...

Jag håller med mimiamelie! Jonna, visa fittan, haha! :)

Ullis sa...

Till en av de anonyma...
Jag har alltid hört "voi vittu" betyder "slicka f---a" men jag kan ha fel...

Rebecca sa...

Det betyder smörfitta. :)

Petronella sa...

Men herregud! Det här var ju ett glättigt, uppsluppet, roligt inlägg. Enbart.

Go Jonna, go!!

Petter o Maja sa...

Vi har suttit och läst kommentarerna nedan och häpnar över att det finns människor som försöker leka bror duktig och tillrättvisa roliga inlägg. Vi tyckte det var superkul!!! nästa år dansar vi gärna runt en 4 meters midsommarfitta! :)Tack för en bra blogg!

/feministerna

Toka2 sa...

Äh, jag fattar inte.. Vad var problemet med språket i inlägget? Ok, petimeter som jag är med grammatiken så blev jag LITE besviken när du stavade fel (sned stavas sned, inte sne.) Och jag hade nog satt ett extra komma efter "kameradisplayen." Men jag blir inte tillräckligt förnärmad för att sluta läsa bloggen ;-)

Sachiko sa...

Ojsan! Alltså, det är jag som (med mina vänner) byggde den omtalade midsommar-vagina-stången som Jonna skriver om. Vi ville helt enkelt inte dansa runt en fallos (om jag skriver kuk får väl fler tanter spader här) som alla andra. Därför designade jag vaginastången som ser ut som en blandning an kvinnotecknet och en ..ja..fitta.
Ta det för vad det är.. det var roligt och vi som byggde den tyckte den blev vacker även om den blev lite sned. Bilder på den finns på min blogg men jag vet inte jag vill spamma med länk här på Jonnas blogg. Hon får ge klartecken till det först.

Go Jonna! Mer frispråkighet välkomnas och vi borde hylla det kvinnliga könet oftare.

Kram

Fittbyggaren

Stina med dottern Svea sa...

Hjälpars! Skit i att de nu tycker fitt-ordet var så hemst. Vi lever ändå på 2000-talet.

Du är bäst Jonna!