fredag 19 juni 2009

ha en härlig dag

GLADASTE MIDSOMMAREN någonsin till er alla!
Här har vi en tveksam sol (men ändå!) på himlen och det piggar upp trots att vi mest är inne.
Vi har ätit lax, sill och färskpotatis till lunch. Även Milo fick sig en mosad knöl tillsammans med lite bröstmjölk. Med skeptisk min intog han delikatessen och verkade mest nöjd när han efteråt inte behövde äta mer av den varan.
Det är uppenbarligen inte lätt det här med att äta fast(are) föda. Han ser så förvirrad ut när lite mos eller annan puré letat sig in i munnen på honom, som om han inte riktigt vet vad göra med det. Så börjar han motvilligt smaka och låta tungan arbeta. Moset åker runt därinne ett tag, en del tittar ut, blir vilande på hakan och resten sväljer han till slut lite smått chockat.
Ikväll ska vi låtsasgrilla kycklingfilé i panna. Blir gott.
Ha en fortsatt härlig dag och en underbar midsommarkväll!

4 kommentarer:

farmor/mormor sa...

Trevlig midsommar önskas er!

Anonym sa...

Solen har snart lagt sig till ro, men har funnits av och till hela dagen blandat med några små droppar regn. Men ändå ett förhållandevis godkänt midsommarväder. Sillen, färskpotatisen, lite grillat kött och korv och slutligen jordgubbar och grädde. Allt helt perfekt!
Kan se Milo framför mig när han smakar på potatisen och hur en del trillar ur munnen och en del åker ner i magen. Det är inte lätt för dom små liven att lära sig äta fastare föda, men ändå så måste det ju till förr eller senare.
Hoppas kycklingfilén smakade bra och att ni haft och har en bra midsommarkväll!
//Maggan

Helene sa...

Glad Midsommar!

Anonym sa...

Prova gröt, mild havregröt, blandat med lite bröstmjölk istället för puréer, funkar toppen för vår lilla jämngamla tös.