söndag 21 juni 2009

stackars milo är sjuk

Har precis gungat sönder min rygg en aning mer till tonerna av finska vaggvisan som varje kväll söver vår lille son. En liten kille som ikväll plötsligt kokade till och fick över 39 graders feber.
Vet inte om det är hostan den senaste veckan eller eventuella tänder som ligger bakom, men jag hoppas det går över fort. Han har inte alls (förutom hostan) verkat sjuk idag utan var snarare hela kvällen extremt glad och pigg, vilket jag först tänkte var orsaken till temperaturhöjningen, men inte till så mycket eller länge. Det var hemskt att känna den lilla kroppen så het, men tack vare lite flytande alvedon som han i och för sig spottade ut det mesta av och ett stolpiller av samma märke som nu ligger mosad någonstans mellan killens hårt fastspända skinkor (hur galet svårt är det inte att försöka hitta hålet när termometer i andra änden saknas?) gick iaf febern till sist ner något. Vi ringde till sjukvårdsupplysningen och till en läkare vi känner och håller febern sig nere och inte stormar upp igen kan vi avvakta tills imorgon och se hur läget då verkar för att bedöma om vi måste åka in för att få honom kollad. Vi som hade tänkt åka till Borlänge och Gävle.
Nåväl, planer görs för att ändras.
Hoppas bara killen blir frisk snart.

6 kommentarer:

Milly sa...

Vilken fin blogg!
Är allt bra med dig?
Kram

Anonym sa...

Hallå där! Läser ju att Ni pratat med både Sjukvårdsupplysningen och en läkare Ni känner, så det känns ju tryggt och bra. Små bebisar får ju ofta och snabbt hög feber, som oftast går ner lika fort som den dök upp. Men det där har dom andra säkerligen redan sagt.
Det där med tänder verkar inte helt fel, men samtidigt läste jag ju igår att Marcus varit förkyld och kanske är fortfarande, så det kan ju vara en kombination.
Hoppas febern håller sig borta så att Ni kan åka iväg til Borlänge och Gävle som ni planerat och ser fram mot att få höra läget i morgon med den lilla guldklimpen.
Kram från Maggan

Anonym sa...

Slutet på våran midsommarafton blev inte som jag tänkt det, våran lilltjej(11 månader) fick falsk krupp så vi fick åka till Gävle sjukhus mitt i natten. Jätte otäkt var det!
Ingen av de andra två barnen har haft det så jag vart ordentligt rädd!
Men efter två timmar och två mediciner fick vi åka hem och nu mår hon ganska bra.

Stora kramar Tess W

Pia sa...

Stackarn....det är alltid jobbigt när de små liven blir sjuka och inte kan meddela vad som är fel....
Ang. tänder och feber fick vi höra följande från en läkare på barnakuten: När tänder kommer kan man få febergräns, inte mer. (ca 38grader) Men har barnen nån virus eller liknande i kroppen innan så kan tänderna utlösa det och då ge högre feber.
Hoppas i alla fall att lillkillen snart blir frisk.
Kram Pi

Annika M sa...

Hoppas lille Milo snart är frisk. Små barn får så lätt hög feber och det väldigt snabbt dessutom. Men de är såååå ynkliga när de är sjuka.

Att planer är till för att ändras är något man fått lära sig sedan man fick barn. Vår midsommar blev inte som planerat. Feber och hosta hos båda barnen. Gnälligt och ynkligt. Och vabb idag, sista veckan före semestern när man trodde att alla förkylningar flugit all världens väg.

Det värsta idag är att killarna är hyfsat PIGGA men deras mamma TRÖTT, TRÖTT, TRÖTT efter nattvak med hosta, hosta, hosta...

Krya på sig, lilla Milo.

Cirkus Borgström sa...

Feber är så värdelöst! Stackars lille killen. Mina barn har också fått hög feber snabbt för minsta grej förut. Sonen maxade på drygt 41 grader när han var knappr 2 år... Själv hade jag 40,0 grader förra veckan och jag är 33 år. Barn på nytt?
:-D